Egy időutazás keretein belül európában a II. világháború idején konkrétan hol élnél és mikor és mit csinálnál?
Én mindenképpen 1944-45 fordulóján Budapesten harcolnék ahol egy rögtönzött lövészárokból vívnék tűzharcot a nyilasok ellen.
Ti illetve Önök?
Számtalan helyszinen számtalan lehetősége van a II. világháborúnak...
Ott van például a Monte Cassino-i erőd elleni támadás...Sztálingrád védelme...a Normandiai partraszállás...stb.
Számtalan helyszin számtalan lehetőség-persze csak képletesen...:-)
"Én Német országban élnék és tanácsadója lennék Hitlernek. Segítségemmel ki küszöbölnénk az általa elkövetett hibákat. Meg nyernénk a háborút és most nem csonka országban élnénk."
Köszönöm a konkrét kérdésre adott konkrét választ.
Úgylátszik vannak olyanok is(mint az idézett válasz írója)akik felnőve a"feladathoz"nemcsak képesek de tudnak is értelmesen válaszolni. Mégegyszer köszönet érte.
És talán lesznek még ilyenek ugyanis mint fentebb jeleztem a II. világháborúban számtalan helyszinen számtalan esemény zajlott amikből(képletesen)lehet választani.
- Roosevelt vagy Churchill tanácsadójaként próbálnám az elnököt meggyőzni arról, hogy kössön Németországgal szövetséget a Szovjetunió ellen
- a háború vége fele George Smith Patton egyik kollégájaként háborút kezdtem volna a szovjetekkel és elintéztem volna, hogy úgy tűnjön: ők kezdték
- Hitler egyik tábornokaként próbáltam volna elérni, hogy a hadvezetésből maradjon ki ő, és csak a politikával foglalkozzon
- németként vagy japánként próbáltam volna a Japán császárt a Szovjetunió ellen terelni
"aki hozzám hasonlóan a II. világháborúban nem túlélni akarna hanem harcolni:-) "
Az egész második világháborúnak első perctől kezdve semmi értelme nem volt. Értelemszerűen semleges országban szerettem volna én is átélni.
Kérdező, én inkább a jövőből érkezve a tanácsaimmal látnám el a magyar vezetést még a hadbalépésünk előtt, 1941-ben, hogy valahogy megpróbáljuk ezt elkerülni.
És vinnék jó fegyvereket, de legalábbis a műszaki leírásukat, hogy a Honvédségünk mihamarább felfejlődjön olyan szintre, hogy bármely támadó ellen meg tudja védeni magát, amely nem tartja tiszteleteben a semlegességünket (mondjuk ez olyan lenne, hogy azért Németországot segítenénk gazdaságilag, nehogy árulónak tartsanak és megszálljanak minket).
Nem tudom, te miért pont 1944-45 táján akarsz harcolni a Nyilasok ellen Bp-en, mikor annak már semmi értelme nem lenne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!