Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egy időutazás keretein belül...

Lumpenproletár kérdése:

Egy időutazás keretein belül európában a II. világháború idején konkrétan hol élnél és mikor és mit csinálnál?

Figyelt kérdés

Én mindenképpen 1944-45 fordulóján Budapesten harcolnék ahol egy rögtönzött lövészárokból vívnék tűzharcot a nyilasok ellen.

Ti illetve Önök?

Számtalan helyszinen számtalan lehetősége van a II. világháborúnak...

Ott van például a Monte Cassino-i erőd elleni támadás...Sztálingrád védelme...a Normandiai partraszállás...stb.

Számtalan helyszin számtalan lehetőség-persze csak képletesen...:-)

2014. máj. 14. 08:52
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
Na meg jött az 1. kommunista. Üdvözöllek köreinkben.
2014. máj. 15. 13:41
 22/41 A kérdező kommentje:
Számomra eléggé meglepő hogy a médiában mindig azzal jönnek az illetékesek hogy a magyar társadalom így elitéli a nyilasokat meg úgy DE itt rajtam kívül senki nem akarna ellenük harcolni...
2014. máj. 15. 14:04
 23/41 anonim ***** válasza:
Budapest védőinek csak kis része állt nyilas csapatokból.
2014. máj. 15. 14:12
 24/41 A kérdező kommentje:

"Budapest védőinek csak kis része állt nyilas csapatokból."

Akkor az-ezek szerinti-nagyobb része kikből állt?

2014. máj. 15. 14:15
 25/41 anonim ***** válasza:
Budapest védelmének kezdetekor kb 70 ezerből 3 ezer volt nyilasok száma, a maradéknak nagyjából fele-fele arányban német katonákból és magyar honvédekből állt.
2014. máj. 15. 14:21
 26/41 A kérdező kommentje:

Értem. A válasz(gondolom)hajszálpontos és csak annyit teszek hozzá hogy...

Nem kis"csalafintaságra"vall-nem kis"rafinériára"hogy egy a II. világháborút kirobbantó nép(németek)a II. világháború egyik epizódját úgy tudja beállítani(tálalni)hogy ők és a szövetségeseik VÉDTÉK Budapestet.

Egyébként a Tisztelt hozzászóló igazat írt!

A német és magyar katonák(a kisszámú nyilassal)VÉDTE Budapestet.

Igaz.

Csakhát most akkor ki kezdte a háborút...?

Ki"trappolt"a végtelen szovjet búzaföldeken...?

Ki ostromolta 900 napig(900 napig!)Leningrádod...?

Ezért céloztam a"csalafintaságra"és a"rafinériára"...

Mert EZEKKEL a"nyeretlen kétévest"meglehet vezetni hogy ugye...a németek és a magyarok VÉDTÉK Budapestet.

Szegénykéim...

Ugye mindenki mindig a védőkkel szimpatizál...

Szegény védők...

A csúnya szovjetek voltak olyan pofátlanok hogy megtámadták Budapestet...

Jajjj:-)...ez a történelem egy"kutya egy":-) tudomány...!:-)

SAJNOS A TÖRTÉNELEM NEM EGZAKT TUDOMÁNY.

Illetve...

Nekem is az...és a Tisztelt válaszolónak is az csakhogy a saját szempontunkból.

Ugyanis...

Nagyapám 1942 áprlis 17.-én került börtönbe ilyen és ilyen okok miatt és 1945 január"nemtudomhányadikán"szadadították ki a szovjetek!

Na most akkor...?

Úgyhogy szerintem inkább maradjunk a nyilasoknál mert gondolom AZOKAT a magyar honvédek is utálták...

2014. máj. 15. 14:35
 27/41 anonim ***** válasza:

Nem utálták, Horthy felhívására, a honvédek egyenként álltak át a háborút a németek oldalán folytatni akaró nyilasok mellé. Ezért is volt szinte vértelen a hatalom átvétele, mert a Budapesten állomásozó alacsony vagy magas rangú honvédek mind támogatták a további harcot a behatoló szovjetekkel szemben.

A háború utáni szovjet kommunista elnyomás sokkal több mindenkit érintett, sokkal többen kerültek börtönökbe, munkatáborokba, mint az azelőtti rendszerekben. Budapest "felszabadítása" után 3 napig szabad rablás folyt, több tízezer hulla feküdt az utcákon.

Egyébként eredetileg még a szovjetek sem mertek akkorát hazudni hogy ők felszabadítani jöttek ide, hanem eredetileg Budapest elfoglalásáért osztogattak érmeket, és a győzelmi díszszemlén is egyetlen nem német elfoglalt városként került említésre. Későbbi kommunista hazugság hogy ez felszabadítás volt, amit csak gyengébb képességű emberek hisznek el.

2014. máj. 15. 14:57
 28/41 anonim ***** válasza:
Egyébként meg nem lehet ennyire egysíkúan gondolkodni, a szovjetek éppúgy készültek a háborúra mint a németek. Éppúgy hódítgatták a környező gyengébb államokat, gyakran a németek kiegyezve a felosztásról. Ha a németek nem támadnak, a szovjetek teszik meg rövid időn belül.
2014. máj. 15. 14:58
 29/41 anonim ***** válasza:
Kérdező: oltári sötét vagy, a történelem tudásod alulról tart a nullába.
2014. máj. 15. 15:00
 30/41 A kérdező kommentje:

Én mint GYENGE KÉPESSÉGŰ egyén ragaszkodom a következőkhöz:

1. A Hitleri Németország hitszegő módon támadta meg a Szovjetuniót.

2. A németek KEZDETI sikerei a meglepetésszerű támadásból adódtak.

3. A Szovjetunió nem foglalkozott a haditermeléssel és a fegyveres erőit sem helyezte harckészültségbe a fenti"egyes pont"előzményeként.

(Magyarán hitt a német ígéreteknek és az aláírt kölcsönös megnemtámadási szerződésnek).

De aztán...

Teljesen LÉNYEGTELEN mindenféle magyarázkodás okoskodás mert a végén a Szovjetunió g y ő z ö t t .

Ez a lényeg.

Az hogy a másik fél sérteget illetve"kóstolgat"az őt minősíti...

És mások MÁS véleményét sosem kritizáltam ugyanakkor sosem volt bennem kétség hogy nekem van igazam.

Ők pedig görcsösen sértegetnek illetve"kóstolgatnak".

Talán ez is jelzésértékkel bír...

Még egy dolog...

Ma Oroszországban(és nemcsak ott)jól megfér egymással mindegyik eszme. Csak a buta emberek harcolnak egymás ellen. Miért kéne harcolni? Jól megférünk egymás mellett! A győzelem napján a veteránok csak úgy masíroztak az úttesten telis-tele kitüntetésekkel...tehát mindegyik eszme szalonképes.

Bocsánat...-egy nem.

EGYETLENEGY NEM.

A f a s i s z t a.

Ők kizárólag pincék mélyén tudnak masirozni békésen...

2014. máj. 15. 15:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!