Vajon a kárpátaljai magyarok is Magyararországhoz szeretnének tartozni területileg is?
Nem vagyok jobbik-barát, hanem egy kárpátaljai magyar. Nem tudom hogy miből élnénk ha Magyarországhoz tartoznánk, de most pl. nem közmunkából élünk, édesanyám tanár, apám irodai dolgozó. Tudtommal itt nincs is ilyen közmunkaprogram.
Az egymillió ruszin meg kaphatna egy autonómiát, szerintem jobban örülnének Magyarországnak, mint a mostani állapotoknak.
Egyébként nem erőltetem ezt a Magyarországhoz tartozást, a magyarok nagy része egyébként sem látna minket szívesen.
A szavazás meg szerintem fel van fújva, kb 1 hely sorsáról döntött a külhoni magyarság, ennél még a cigányok szavazata is többet ér. Persze beléjük nehezebb rúgni, úgyhogy mi kapunk egyet helyette.
"Az egymillió ruszin meg kaphatna egy autonómiát, szerintem jobban örülnének Magyarországnak, mint a mostani állapotoknak."
Az lehet, de a magyar állam nem biztos, hogy örülne egy területileg autonóm ruszin kisebbségnek Magyarországon belül. Nyilván iszonyú költséges lenne fenntartani, plusz egy adminisztratív, bürokratikus rémálom lenne. Lehet, hogy beleroppannánk gazdaságilag.
Akkor már az arany középút valami olyasmi volna, hogy a magyarlakta településeket visszacsatolni (ami a Kárpátalja egy határmenti peremrészét jelentené), a többivel meg hadd szopjon az ukrán kormány.
Azt mondjuk nem értem miért szűnnének meg az eddigi munkahelyek, és miért kellene közmunkázni.
Szívesebben tartoznék Magyarországhoz, csak sajnos az a szomorú helyzet, mint az előbb is írtam, hogy a magyarok nagy többségének nem kellene Kárpátalja, és amolyan harmadrangú állampolgárok lennék, de én ebből nem kérek. Realitása sincs a dolognak, mert kormányzati szinten sem kérnek belőlünk. Személy szerint szívesebben csatlakoznék Oroszországhoz egy autonómiával.
" mert kormányzati szinten sem kérnek belőlünk."
Itt még csak esélyem sincs rájönni, hogy mire gondolsz. Félsz, hogy Simicska utál benneteket? Vagy mi a lótúró? Nem értem :D
Nem félek, és nem másik érzelmei érdekelnek.
Ha szövegértési nehézségeid vannak, akkor arra értettem hogy Magyarország jelenlegi kormányának nem kell Kárpátalja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!