Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Vajon a kárpátaljai magyarok...

Vajon a kárpátaljai magyarok is Magyararországhoz szeretnének tartozni területileg is?

Figyelt kérdés
Sok helyen olvasom hogy vissza kárpátalját stb (plussz Orbán autonómiára vonatkozó beszólásai) de vajon a kárpátaljai magyarok is Magyarországon szeretnének élni? Arról nem is beszélve ha kárpátalja leszakadna, és hozzánk csatolódna területileg, akkor nem csak magyarokat kapnánk...
2014. máj. 14. 15:55
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/76 anonim ***** válasza:
90%
Kedves Kérdező, gondolod egy esetleg visszacsatolás esetén minden munkahely megszünne? Becsuknák az iskolákat, megszűnne a víz-, áram-, gázszolgáltatás, bezárnának az üzletek, megszűnnének a hivatalok stb.? Persze hogy a most működő munkahelyek ezután is működnének. Az államiak továbbra is államiak maradnának és igen az állam támogatná őket. Azt viszont ne felejtsd el, hogy cserébe az állam megkapná ezért a bevételét adók formájában.
2014. máj. 14. 17:01
 32/76 anonim ***** válasza:
Nyilván vannak kivételek, de mint látod szinte csak olyan hozzászólások érkeztek, amelyek negatívan viszonyulnak a visszacsatoláshoz.
2014. máj. 14. 17:03
 33/76 A kérdező kommentje:

"Tudod a cégek és a gyárak profitot

termelnek, épp ezért tartják fenn őket...."

Ezen besírtam. A cégeknek költségei is vannak, (a legkézenfekvöbb a munkabér) amiket szerinted pont a közmunka országa finanszírozna? Tegyük fel van egy kárpátaljai X nevü gyár 500 dolgozóval. Profitot termel. Átkerül magyar területre a Mo-hoz való csatolás után. Kié lesz az addigi ukrán profit? Ajándékba megkapjuk? Miböl fogja tudni kifizetni az ország a munkabéreket, amikor Mo-n nagy cégeket, gyárakat építenek le? A másik az, hogy ha az a cég olyan terméket gyárt, amire Mo gazdaságának nincs szüksége, nincs rá akkora kereslet, tehát nem termel akkora profitot mint ott ahova elötte tartozott, akkor majd hidd el hogy jön a munkanélküliség.

2014. máj. 14. 17:05
 34/76 anonim ***** válasza:
0%

"Javaslom, hogy iratkozz be egy magyar nyelv órára, mert a szövegértésed még egy negyedikes szintjét sem éri el."

Nem, én javaslom számodra a nyelvi foglalkozásokat, mert nem tudsz helyesen fogalmazni. Határon túli magyar létedre igen sok lekopott rólad a mádzsartsudásból az évek alatt.

2014. máj. 14. 17:10
 35/76 anonim ***** válasza:
0%

ma 17:05

Hagyjad, kérdező, ne is próbálj érvelni a demagóg hülyéjével.... semmi értelme. Hadd fossa csak a hülyeséget.

2014. máj. 14. 17:12
 36/76 anonim ***** válasza:

Én kérek elnézést, nem tudtam hogy Magyarország szegényebb mint Ukrajna, és nem tudná azt finanszírozni amit eddig sikerült.

Egyébként kíváncsi lennék, hogy pontosan mely termelési ágazatok azok, amelyeknek eladása gondot okozna.

2014. máj. 14. 17:16
 37/76 A kérdező kommentje:
Nekem nincs bajom azzal ha valaki eltéröen gondolkodik, azt viszont szeretném ha észérvekkel (nem pedig érzelmi alapon) pl gazdaságilag, politikailag miért volna jó nekik ha területileg is ide tartoznának. Én felvázoltam, hogy leginkább gazdaságilag (munkaügy) vannak fenntartásaim. Az viszont tény, hogy mi, akik itt élünk, jobban fel tudjuk mérni ezt a "kánaánt" amiben részünk van. (nem bántásnak szánom)
2014. máj. 14. 17:16
 38/76 anonim ***** válasza:
Legyetek szívesek javítsátok ki a fogalmazási hibáimat, lehetőleg alátámasztva valamilyen érvekkel.
2014. máj. 14. 17:20
 39/76 Őszödi Ferenc ***** válasza:

Ha Kárpátalja beolvad Magyarországba, az két dolgot jelenthet:

1. Vitya kiterjeszti a trafikhálózatát oda is

2. Lehet hozni kamionnal az olcsó ukrán cigit Munkácsról.

Így, vagy úgy, mutyiszag terjeng a levegőben...

2014. máj. 14. 17:21
 40/76 A kérdező kommentje:

"Egyébként kíváncsi lennék, hogy pontosan

mely termelési ágazatok azok, amelyeknek

eladása gondot okozna."

Látom kiforgatod a szavaim. Nem csak a termelési ágazatokkal van gond, hanem alapvetöen munkanélküliség van Mo-n. Nekünk sem akar munkát adni közmunkán kívül. (a közmunka a munkanélküliség kozmetikázására jó, és nem kell normál bért fizetni, hanem az un közmunkabért kapják.) Azt mondtad nálatok nincs közmunka. Ha az nincs és van munkátok, akkor jobban éltek munkaügyileg mint mi.

2014. máj. 14. 17:22
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!