Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Fidesz nyert, az ellenzék...

A Fidesz nyert, az ellenzék veszített, akkor meg?

Figyelt kérdés

Éveken át hallottuk, hogy mekkora nagy elégedetlenség van, diktatúra, meg a többi ostobaság. Azt is hallottuk, hogy Orbán takarodj, mert a nagy többség elégedetlen! 8 millió szavazópolgár van, ki lehet számolni, hogy mennyi kb-ra a nagy többség. A szavazók döntöttek. Lehet hivatkozni a választási törvényre, de ezen eredmény alapján, az eddigiekben is, bármelyik választási törvénnyel, ugyanúgy nyert volna a Fidesz! Ekkora volt az elégedetlenség? Ami jogos kritika, az a mandátumok eloszlása, ami a listás szavazatok alapján, eléggé a Fidesz felé húz, így lett 2/3, ennyit el kell azért ismerni. Kb 2 millióan szavaztak a Fideszre, aki bukott 700 ezer szavazót kb, az összefogásra és a Jobbikra kb 1 millióan. A baloldal kétszer kevesebb szavazatot kapott, mint a Fidesz, akkor hol volt az a nagy elégedetlenség? Az ember mikor hallotta nyilatkozni Gyurcsányt, Vadait, akkor nekem úgy jött le, hogy itt hatalmas az elégedetlenség, és torony magas ellenzéki győzelem lesz, mert az ország többsége elégedetlen, és utálja Orbánt, hát nem így lett.

És lehet azzal jönni, tipikus ellenzéki gondolat, hogy de az ellenzék több szavazatot kapott mint a Fidesz, ez igaz, de akkor a világ összes választását tessék nyomon követni, ahol ugyanúgy indult több párt, és szoros küzdelem volt, van, és ugyanúgy az ellenzék kapott több szavazatot! Ennyi erővel, akkor nem az Debrecen nyeri a magyar bajnokságot, mert az összes többi csapatnak több a pontja, mint a Debrecennek, szóval ez hülyeség, ezeket nem kell összeadni!

Szóval a tények:

Aki akart az elmehetett szavazni, senkinek nem tiltották meg, hogy leadja a szavazatát, élhetett a szavazati jogával! Aki utálja Orbánt annak is megvolt a lehetősége, hogy leváltsa, és ő is szavazhatott! A végeredmény meg egyértelmű, akkor miről is beszélünk?

2014. máj. 15. 16:47
1 2 3 4 5
 11/43 A kérdező kommentje:

"Hol az elégedetlenség? Mondjuk az a 6.000.000 szavazó, aki NEM a Fideszre szavazott, szemben a 2.000.000 szavazóval, akik meg igen? Tehát minden 4 emberből 3 nem ért egyet velük. Az más kérdés, hogy mással sem, de attól még nem ért egyet velük. Azért, mert Gyurcsányt is épp úgy utálják, mint Orbánt, még nem szeretik Orbánt. Az elégedetlenség az megvan, csak nem mennek el az emberek szavazni, mert tudják, hogy akárkit választanak meg, nem lesz jobb semmi."

Jogos, jogos, de akkor ez ugye mindig így volt, még 2002-ben is?

2014. máj. 15. 17:10
 12/43 A kérdező kommentje:

"Hol az elégedetlenség? Mondjuk az a 6.000.000 szavazó, aki NEM a Fideszre szavazott, szemben a 2.000.000 szavazóval, akik meg igen? Tehát minden 4 emberből 3 nem ért egyet velük. Az más kérdés, hogy mással sem, de attól még nem ért egyet velük. Azért, mert Gyurcsányt is épp úgy utálják, mint Orbánt, még nem szeretik Orbánt. Az elégedetlenség az megvan, csak nem mennek el az emberek szavazni, mert tudják, hogy akárkit választanak meg, nem lesz jobb semmi.

"

Akkor ez igaz fordítva is: A Fidesz+Jobbik+LMP több szavazatot kapott, mint a baloldal. :)

De ugye tudod, hogy ez Európában szinte mindenhol így működik? Miért nem lehet megérteni, hogy nem az nyer, akikre többen szavaztak? Akkor az Összefogás a maga 1 milliós szavazatával győzelmet érdemelt volna?

Nem rosszindulatból kérdezem, csak nem értem, hogy miért ez a kifogás? Ha a baloldal nyert volna ugyanígy, akkor is ez lenne az érved?????????????????????????????????????????????

Köszönöm előre is.

2014. máj. 15. 17:20
 13/43 anonim ***** válasza:
53%
Kötheted az ebet a karóhoz,rajtad kívűl senki nem érti,hogy az összes szavazásra jogosult szavazó 28%-ának döntésével hogyan lett 2/3-a egy totális idiótának,főleg,hogy a megélhetési magyarok /kintiek/majdnem 100%-a rá szavazott.Érved semmi,csak annyi,hogy ez így jó. [link]
2014. máj. 15. 17:20
 14/43 A kérdező kommentje:
az nyer aki több szavazatot kap, bocsánat elírtam.
2014. máj. 15. 17:21
 15/43 A kérdező kommentje:

KÖNYÖRGÖM VÁLASZ ELŐTT, LEGALÁBB A KÉRDÉST ELOLVASNI!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Kötheted az ebet a karóhoz,rajtad kívűl senki nem érti,hogy az összes szavazásra jogosult szavazó 28%-ának döntésével hogyan lett 2/3-a egy totális idiótának,főleg,hogy a megélhetési magyarok /kintiek/majdnem 100%-a rá szavazott.Érved semmi,csak annyi,hogy ez így jó. [link]

EZT LEÍRTAM A KÉRDÉS ALATT, HOGY A GYŐZTES FELÉ, TEHÁT A FIDESZ FELÉ HÚZOTT A DOLOG, ÉS A LISTÁS SZAVAZATOK ALAPJÁN IGAZAD VAN, NEM ÉRDEMELTEK VOLNA 2/3-ot, ez benne van a kérdésben, csak el kellett volna olvasni, mielőtt leírjátok ugyanazt kritikaként!

Szóval ebben igazad van, a listás szavazatok alapján nem érdemelt volna a Fidesz 2/3-ot, EBBEN EGYETÉRTEK VELED! :)

2014. máj. 15. 17:23
 16/43 anonim ***** válasza:
68%
Kár ezen háborogni hogy a fidesz nyert és ne számoljuk oda azt a tömeget aki nem ment szavazni. Én a Fideszre szavaztam a melóhely bárkit elengedett aki szavazni akart. A háborgó kormányváltást akarók jó ha 10 százaléka vette a fáradságot hogy el menjen szavazni. És utána meg háborogtak hogy megint a fidesz nyert. Azóta is dühöngenek hogy hülye a né de nem vették a fáradságot hogy szavazzanak.
2014. máj. 15. 17:25
 17/43 A kérdező kommentje:

Utolsó!

Ott a pont, ezt próbáltam én is elmagyarázni, egyetértek veled! :)

2014. máj. 15. 17:26
 18/43 anonim ***** válasza:
100%
Még annyi mindíg úgy gondoltam aki nem szavaz (bárkire) annak nincs joga a kormányt kritizálni.
2014. máj. 15. 17:27
 19/43 anonim ***** válasza:

# 2

Ez nagyon rossz kifogás ugyan úgy lehetett szavazni a többi pártra is!

2014. máj. 15. 17:28
 20/43 anonim ***** válasza:
Én azokat, akik nem mentek szavazni, nem háborgónak, hanem apatikusnak nevezném. Egyszerűen van néhány millió ember, akit egyik oldal sem tud elvinni szavazni, mert kiábrándultak a politikából.
2014. máj. 15. 17:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!