Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen ötlet lenne ha így...

Milyen ötlet lenne ha így próbálnánk megfékezni az abortuszokat?

Figyelt kérdés

Ha a mama nem veteti el a gyereket, hanem - amennyiben nem tudja felnevelni - örökbe, vagy állami gondozásba adja, szja-jából 2-3% kedvezményt kapna egész életére, gyerekenként.

A kedvezmény csak az anyára vonatkozna.


Sokkal jobb mintha az állam pénzt fizetne nekik, mivel adókedvezményt az kap aki dolgozik.


Azzal ne jöjjön senki hogy "jaaj tele lennének az árvaházak semmire kellő gyerekekkel, milyen életük lesz szegényeknek", mivel úgy gondolom hogy még mindig jobb az embernek az ilyen élet, mint az ha meggyilkoljuk.


Konstruktív véleményeket várok.


2015. jan. 12. 14:37
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
21%
Támogatom, de kiegészíteném azzal, hogy az megmenekült babákat exportálni kéne Európa olyan területeire ahol még nálunk is alacsonyabb a születésszám és bevándorló-túltengés van.
2015. jan. 12. 14:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 anonim ***** válasza:
11%

Egy feltétellel vagyok ebben benne. Ha egyúttal az anyát elkötik és többet nem vállal gyereket. Egyébként nem javulna semmit a helyzet, a cigányok pedig szaporodnának tovább, mint a nyulak.


Egyébként aki elveteti a gyerekét az szerintem alapból nem érdemli meg, hogy újra teherbe essen... Csak akkor, ha betegség miatt van rá szükség.


Releváns fonák a Redditen, csak erős idegzetűeknek:

[link]


A hozzászólók még durvábbak voltak. Na az ilyeneket én abortusz után elköttetném a francba.

2015. jan. 12. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/19 anonim ***** válasza:
90%
A dolog (az adókedvezményt leszámítva) már működik. Vannak kihelyezett inkubátorok, gyermekotthonok, tehát egy anyának lehetősége van az abortusz helyett a gyermek megszülését, majd állami gondozásba adását választani, akár névtelenül is. Mégis nagyon kevesen választják ezt a megoldást, és inkább az orvosilag és lelkileg is sokkal megterhelőbb abortusz mellett döntenek. Bonyolult dolgok ezek, hogy egy anya hogyan és miért mond le az anyaságáról. Nem lehet egy kis adókedvezménnyel megoldani a problémát. Abból csak az lenne, hogy egyesek elkezdenének csak az adókedvezmény miatt "gyereket gyártani", hiszen pénzt kapnak érte, felnevelni meg úgysem nekik kell. Ebből aztán ki tudja, micsoda problémák származnának.
2015. jan. 12. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 anonim ***** válasza:
0%
Abból nem származhat probléma, hogy egyesek "gyereket gyártanak". Ki kell szülni Európában a színesbőrú bevándorlókat és erre egy modern köntösben tálalt Lebensborn program a megoldás.
2015. jan. 12. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/19 anonim ***** válasza:
56%
Ezzel a gonddal egy baj van. Bizonyos etnikumok nem függenek az adóterhektől (mivel életükben semmilyen adót nem fizetnek bevételeik után), viszont segélyként ki fogják harcolni az alanyi jogon járó támogatást és ugyanúgy lenyomnak 4-8 pulyát. Max. többet lopnak.
2015. jan. 12. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/19 A kérdező kommentje:

mintha kis félreértésbe estünk volna ezt nem a cigányok ellen szánnám, hanem a magyarok érdekében.


Cigányok számára ez nem jelentene semmi jutalmat mivel csak az anya kap kedvezményt a saját szja-jára. A legjobb cigány családokban is csak az apának van rendes (nem közmunkás) állása.


A Magyarok számára jelentős kedvezményt jelentene ugyanis a mai lányok már ugyanúgy keresőnek készülnek mint a férfiak, ezért egy szja-kedvezmény nekik fontos lehet.

Tehát egy magyar két lehetőség közül választhat:

-Elveteti 100.000 forintért (asszem ennyi egy abortusz)

-Kihordja, örökbeadja ami egész jó befektetés, mivel egész életében kamatozni fog. Gazdaságilag egyértelműen ez az előnyösebb , még egy 30 éves koráig egyetemen tanuló, vezető beosztásban lévő fullintellektüell érzelemrideg nőnek is, míg őnekik eddig gazdaságilag pont az volt az előnyös ha elvetetik.


# 1/5

Nálunk kívül nem nagyon van hely ahol alacsonyabb a születésszám. Én azért az így szerzett termékenységtöbbletet a belső helyzet konszolidálására fordítanám, de erre még ez se lenne elég.


# 2/5

Nem értem mért kéne elkötni az anyát, ha valaki 16 évesen hibázik egyet, akkor azért miért büntessük egész életre?

Ha egy színfehér magyar nő úgy dönt hogy tele akarja szülni az országot adókedvezményért, miért ne tegye?


# 3/5


Amit én írtam ennek a lényege az adókedvezmény. Ez a mondat hogy "A dolog (az adókedvezményt leszámítva) már működik. " ez tehát így hülyeség.


# 5/5

Pont ez a lényeg hogy mivel nem függnek az adóterhektől, ezért az ő születésszámukat nem dobja meg. Az nem tudom hogy jön ide, hogy ők ki fognak e harcolni valamilyen új segélyt.

2015. jan. 12. 15:26
 7/19 A kérdező kommentje:

Még egy adalék # 3/5 -höz.


Az hogy egy terhes mamának inkubátorokat mutogatnak az nem fogja arra motiválni hogy megszülje. Azért nincs ennek motiváló ereje mert azt is el akarják kerülni, hogy 20 évesen megszólják az emberek azért mert egy egyéjszakástól terhes. Vannak akik azt sem akarják hogy a szülei előtt kiderüljön ezért titokban kapartatják el.


Ha viszont adókedvezményt kapnak mindezért, akkor már nem is lesz olyan szörnyű 16 évesen teherbe esni :) Még A szülők is gratulálni fognak hozzá :D

2015. jan. 12. 15:36
 8/19 anonim ***** válasza:
96%

Az ember elidegeníthetetlen joga a saját teste feletti rendelkezés.

Ha megtiltod egy nőnek, hogy megszakítsa a nem kívánt terhességet akkor őt csupán egy tenyészkancának tartod, nem önálló állampolgárnak.


Ez ezért nem megy.

2015. jan. 12. 16:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/19 A kérdező kommentje:

# 8/8

Fuu itt aztán nagyon nagy gondok vannak. Valószínűleg itt az nem ment át hogy nem betiltanánk az abortuszt, hanem jutalmaznánk azt, aki megtartja. Továbbra is elvetetheti ha akarja.


Tanulni is elidegeníthetetlen joga mindenkinek amennyit akar. mindenki annyit tanul amennyit akar. Akkor a vízvezetékszerelőnek nem lehet kevesebb pénze mint egy diplomásnak?

2015. jan. 12. 16:38
 10/19 anonim ***** válasza:
81%

Nem támogatom az ötletet, ugyanis szerintem az abortusz intézménye egy jó dolog.


Igen, tudom hogy miképp történik és tudom, hogy borzalmas, viszont úgy gondolom, hogyha az anyja úgy gondolja, hogy az a gyerek meg se szülessen, akkor talán jobb is úgy."Azzal ne jöjjön senki hogy "jaaj tele lennének az árvaházak semmire kellő gyerekekkel, milyen életük lesz szegényeknek", mivel úgy gondolom hogy még mindig jobb az embernek az ilyen élet, mint az ha meggyilkoljuk. "Nem tudhatjuk, hogy mi lenne jobb.


Ellenben szerintem a népességet már most is csökkenteni kellene (a föld túlnépesedése miatt), és ha választanom kellene, hogy ki maradjon meg: egy olyan gyerek, akit tisztességben fel tudnak nevelni és várják a világra jöttét, vagy egy olyan gyerek aki árvaházban nő fel, akkor én a biztos egzisztenciás, örömmel várt gyerekre szavaznék (feltehetőleg jobb gyerekkora lenne és konstruktívabb felnőtt válna belőle).


Ráadásul úgy gondolom, hogy fiatal fejjel az anya belemehet abba, hogy megszülje majd "átadja" a gyerekét 2-3% adókedvezményért, de később, ha vállal másik gyereket szerintem óriási lelki teher a tudat, hogy volt egy gyerek, akin "pénzért" túladott. Az abortusz szerintem kevésbé lelki teher, mert nem lehet rajta változtatni. Ellenben a "túladott" gyereknél lehetne vacilálni rajta, hogy vajon milyen ember lett belőle, hogy néz ki, kinél lehet most, stb.


Összességében szerintem a mostani rendszer jobb, és nem hiszem, hogy az abortusz ellen kellene propagálni.

2015. jan. 12. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!