Hogy értékelitek Dániel Péter munkásságát?
"Te miért csak arra vagy képes, hogy mindenhol ismételgesd, hogy "igaza van", amikor konkrétabban kérdeznek, miért vonulsz hallgatásba ?"
Mert egy ostoba proli, vagy danipetike maga. :)
"Általában tökéletesen igaza van, az hogy kissé nyersen rámutat a magyarok és főleg a kormány hibáira, csak az ostoba szélsőjobberek szemében jelent magyargyűlöletet."
- 52%-os, hadd mutassak rá valamire. Dániel Péter úgy ír, miszerint:
"Vicces és szánalmas volt ez a ma esti meccs. Két olyan "focicsapatot" láthattunk, amelyeknek fogalma sincsen erről a sportról. Erőnlét, technikai tudás és tehetség nélkül lődörögtek a magyar és az izlandi "játékosok" is a pályán és csalódást okoztak minden normális szurkolónak."
- Amely éppenséggel nem igaz, és ez objektíven megítélhető, olyannyira, hogy nem mi mondjuk magunkról, hanem mások rólunk. Még számomra is, aki nem értek a focihoz, feltűnt, hogy mindkét eddigi meccsen mennyire uralták a pályát mind az osztrák, mind az izlandi válogatottal szemben.
Szinte végig az ellenfél térfelén tartották a labdát, a labdabirtoklás érezhetően dominált a magyar játékosok felé (ezeket az észrevételeimet - hozzá nem értésem ellenére is - visszaigazolják a meccsek utáni statisztikák, Izland esetén például a labdaszerzés legtöbbször már az ellenfél térfelén történt meg, és a pontos passzok száma is kiemelkedő volt), és nem hittem el, hogy mennyire könnyen lefutják az ellenfél bármely tagját, egy hosszabb lövés után az elindult játékosok közül szinte _mindig_ a magyarok szerezték meg a labdát (ezt az észrevételemet is igazolta utólag a statisztika, Guzmics Richárd az EB leggyorsabb futója eddig, 31,6 km/h-val), ugyanakkor amikor labdát szereztünk, olyan gyorsan futottak a csatárok is, hogy az ellenfél védelme nem bírt felállni (ez szerezte a második gólt is Ausztria válogatottja ellen), ami pedig még megdöbbentőbb, hogy nem volt fáradtság tapasztalható. Ugyanazt a teljesítményt nyújtották a 80. percben, mint az első félidőben. Iszonyú jó fizikum látványos megnyilvánulása ez előttem is, pedig, mint mondtam, nem vagyok meccsnéző.
Ami számomra is világossá vált, majd a stúdióbeszélgetések is rámutattak, és a válogatottak is kiemelték magukról, az az, hogy: nincs érezhető gyengesége a csapatnak. Azonos teljesítményt nyújt védelemben, és támadásban is. Azonosan magasat. Nincsen egy-egy kiemelhető név, amely elvinné a csapatot a hátán, hanem többüknek kiemelkedő a teljesítménye. Csapatként álltak össze, és nem egyik-másik személyben, eltérő -önmagában akár eredményes, de nem illeszkedő nagymenő stílussal, hanem valódi, átgondolt, szervezett keretben működő játékkal szerepelnek a pályán.
Ami még szembetűnő volt számomra, hogy mennyire _agresszíven_ játszott a magyar csapat az osztrákok ellen is, és az izlandiak ellen is. Nem szabálytalanul, nem erőszakosan, hanem _nem hagyva érvényesülni_ őket. Nem engedve elszakadni a játékot az ellenfél térfeléről, pontosan adva a passzokat, lefutva a kirúgásokat, birtokolva a pályát, _nem engedve_ játszani az ellenfelet! És ezt megintcsak ugyanígy mondták az utólagos meccsértékelésekben is, magamat visszaigazolva látva.
Ha még nekem, a fociban abszolút nem elmélyült embernek is _szemetszúró_ ez az _igazi_ teljesítmény, ez a ténylegesen összerakott játék, ez az energiában is odatett EB-érett színvonal (amire az EB-kijutást összegző dokumentumfilm csapatmegbeszéléseiben látottak alapján Bernd Storck is észrevett, mert hivatkozott rá, hogy "ne aggódjatok, le tudjátok az ellenfelet futni"), akkor világossá válik, hogy itt nagyon erős magyar válogatottról van szó, ami csupán az eddig elért teljesítmények alapján megérdemli a dicséretet.
És a jövőbeni pályaívet meg fogja határozni az, hogy az ilyen meccsek önbizalmat adnak a játékosoknak, el tudják hinni magukról, hogy meg tudják verni 0:2-re a bundesligában szerződtetett játékosokból felállított osztrák válogatottat is.
Amely után ők - amikor egyszerűen _elfutott_ Stieber Zoltán mellettük, mintha az osztrákok _nem hitték volna el_, hogy gólt fog lőni, és ő _egyszerűen_ végigfutott, és belőtte, elhagyva a hátvédeket -, már ezzel a tudattal fognak a következő meccs elé állni. Az osztrák játékosok a fejüket fogták, csóválták, nem hitték el, hogy mi történt. Mert valóban hihetetlennek tűnt. Nem gondolták valósnak, hogy a magyar válogatott _játszani fog_, ha hagyják. Mégsem lehet azt mondani, hogy az osztrákok veszítették el, és nem a magyarok nyerték meg a meccset. Mert az Izland elleni mérkőzés után kiderült, nem azért védekeztek végig a magyar támadások ellen az izlandiak, mert ez volt a taktikájuk, hanem mert nem tudtak mást tenni.
És a meccs egyetlen igazi gólja (az ajándék tizenegyes helyett) a magyar volt. Igaz, egy amolyan igazságtételként, öngól formájában született meg. De a gyakorlatban ez nem számított, ha nem az izlandi védő lábáról pattan be, akkor is belövik egy méterre a kaputól. Mert addig tartották az ellenfél kapuja előtt a labdát, amíg az pusztán a lehetőségek miatt is beesik. Így kell játszani. Ott kell tartani a labdát, és nem a kapusunkra bízva, hogy ne kapjunk gólt. Ha mégis odakerül, azt pedig Király védi.
Ez a csapat semmilyen vetületében nem volt gyenge az eddig játszott meccsekben.
Erre írta Dániel Péter azt, amit. De nyilván nem személyes érzelmi kivetítéssel.
Illetve:
"Vagy talán az, ahogyan a magyar "szurkolók" viselkednek, azaz antiszemita, rasszista, neonáci, primitív véglényekként őrjöngenek Budapest utcáin és itt az interneten is..."
- Hmmm? Ha valami meglepő volt számomra, az az, hogy tízezer ember fel tud vonulni rendzavarás nélkül. Miről beszél egyáltalán? Mit látott ő? Merthogy nem a Marseille-ben, vagy a Nagykörúton végigvonulókat, az egészen biztos, ez bárki előtt világos. Épp ez volt számomra - pátoszok nélkül - a meglepetés, mert ilyen tömegnél ezt elkerülhetetlennek gondoltam. Miről beszél itt tehát?
""Te miért csak arra vagy képes, hogy mindenhol ismételgesd, hogy "igaza van", amikor konkrétabban kérdeznek, miért vonulsz hallgatásba ?" "
Mert nekem nem az tölti ki az életemet hogy itt írogassak :) De ti őrjöngjetek csak nyugodtan. Nem én írogatok ki naponta több provokatív trollkérdést és nem én veszem személyes sértésnek, ha kimondják hogy a magyar foci és a magyar kormány egy rakás trágya. Hörögjetek csak nyugodtan, az idő úgyis engem fog igazolni. Már nincs messze a meccs, ahol a magyar falábúak szembekerülnek egy valódi csapattal, nem ilyen alsóközép szintűekkel mint eddig, megkapják a jól megérdemelt vereségüket és leforrázottan kullognak majd haza. Persze tudom előre, hogy az majd megint a bíró gonoszsága lesz, meg összeesküdött ellenünk mindenki :)
"Mert nekem nem az tölti ki az életemet hogy itt írogassak :) "
Dehogynem, megnyugtatlak :) de távozz csak jó angolosan.
"Jó tudni, hogy ezek szerint én vagyok minden 52%-os válaszoló. Amúgy csak ott válaszolok ahol cukkolhatom a szélsőjobbereket és görbe tükröt tarthatok az esztelen gyűlöletük elé. Nem kell fajgyűlölő kérdéseket kiírni és máris nem lesztek kiosztva."
Aha, te vagy!
És amúgy nem görbe tükröt tartasz meg kiosztod a "széljobbereket", hanem csak bemutatod micsoda egy bohóc vagy. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!