Miért van az, hogy nagyon sokan elítélik, megvetik az olyan embereket akik konzervatívok, hagyománytisztelők vagy ne adj isten szélsőjobboldaliak?
Tapasztalataim szerint nem csak a baloldal és a liberálisok ha nem nagyon sok más ember is megveti szinte az egész jobboldalt.
Ha valaki konzervatív gondolkodású akkor általában a liberálisok bigottnak, begyepesedettnek nevezik őket és ódivatúnak mondják az értékeit mint a vallás, hagyományok stb mondván, hogy aki felvilágosult ember az liberális.
Gyakran olvasok ilyeneket és van személyes tapasztalatom.
Gyurcsány nevezte még régebben ósdi, ócska keresztény-konzervatívnak a középosztályt.
De mint mondtam nem csak a liberálisok ha nem az átlag emberek közül is nagyon sokan rossz szemmel az ilyen emberekre.
Vagy ha valaki esetleg nemzeti érzelmű, radikális és ezt bevallja magáról arra is sokan rossz szemmel néznek, turbómagyarnak nevezik, elhatárolódnak.
Aki szélsőjobboldali vagy hungarista(azért így írtam, mert szerintük a hungarizmus a baloldal-jobboldal felett áll) azt pedig nem kell ecsetelni, hogy mennyire elítélik ha pl kimondja, hogy Hitler nem egy szörnyeteg volt stb.
Pl egy barátom kb egy éve skinhead lett és ugye acélbetétes bakancsban, katona nadrágban stb szokott mászkálni és őt is csomóan megvetik, lenézik, furcsán néznek rá és a többi ilyen barátjára iskolában, utcán, munkahelyen stb
Mi lehet az oka annak, hogy elítélik ezeket az embereket, ideológiákat amiket én felsoroltam?
Konzervatív: Régen minden gyobbvót, me kapátunk a mezőn oszt gazdag vót a zegész Magyarság! hejj be régen de jóvót minden, még Mátyás Király idejibe tőlünk retteget zegész Európa, me úgy pofánrúgtuk őket, hogy beledöglött a zösszes, me nekünk vót a legerősebb haccseregünk, ami levert mindent!!! meg még nem vót ilyen számítógép se, me mindenki a templonyba járt oszt a gyerek nem számítógépezett, me misén vót oszt imátkozott biza!!!
Normális ember: A konzervatívok mind begyepesedettek, folyamatosan a múltban élnek, ellenségesek a technológiai fejlődéssel szemben, militaristák, agresszívek...
Konzervatív: MIII? Én nemis vagyok agresszív rühes lipsi IRCSUKKI A ZÖSSZES BALLIPCSIT MEGŐNI MINDET MEGŐNI A BALLIPCSIKET ITT RÁGALMAZNAK MINKET, HOGY AGRESSZÍVEK VAGYUNK? GÁZKAMRÁBA MINDET!!! ÉJJEN HITLER ÉJJEN!!! ZIKKELJ!!! Ő JÓ EMBER VÓT!!!
Normális ember: Ja igen és még Hitlert is folyamatosan éltetik...
Konzervatív: MIII? Hitlert éltetem? Aljas lipcsi rágalom, NEM IS ÉLTETEM HITLERT ROHAGGYÁ MEG BALLIPCSI!!!...
"Kérdező, én igazából azt nem értem veletek kapcsolatban, hogy ha ti egyszer büszkén nyomatjátok a begyepesedett, konzervatív, maradi dumáitokat, akkor utána miért sértődtök meg, ha valaki begyepesedettnek, konzervatívnak és maradinak hív titeket?"
Mert akik azt a szót használják ránk, hogy begyepesedett, bigott stb azok negatív értelemben mondják.
Mi pedig nem értjük miért rossz az ha tiszteljük a hagyományokat a vallást stb
Azért,mert vannak,akik a vallást kártékony rossz dolognak tartják.
Csak gyerekkorban beléd nevelik,hogy az egy jó dolog,az ilyen konzervatív emberek.
A vallás rengeteg ember életét nyomorította meg,amiről a templomokban nem beszélnek,pl keresztes hadjáratok,stb
Ha lenne gyerekem soha nem keresztelném meg.
Az az ember dolga eldönteni felnőttként miben hisz,a hagyományok pedig ponta szabad akaratot vetik el,mások kedvenc szokásait akarják ráerőltetni új generációkra.
Az meg csaka te tévképzeted,hogy a liberális ember erkölcstelen.
Számomra halálbüntetés erkölcstelen pl,a konzervatívok pedig támogatják elég sokan.
Az erkölcs nem a hedonizmus elvetése.
A liberális emberekben általában sokkal öbb elfogadás és szeretet van.
A konzervatívok nem tudnak semmit elfogadni,amilyen nem olyan,mint ők.
Jó látni amikor valaki a saját írásával egy öngólt rúg. Szerinted ugyan a liberálisok (melyik? vagy milyen tudományos igényű reprezentatív felmérés eredménye alapján általánosítasz?) szeretetteljesek, és elfogadóak, te magad csak azt bizonyítod hogy ugyanúgy nem vagy képes elfogadni másokat, például mert konzervatívok, mint az általad ezzel vádolt csoport.
Minden eszmét, így vallásokat is fel lehet használni politikai célokra. Vedd figyelembe például, hogy egyes XXI. századi háború során, a közvélemény támogatásának elnyerése érdekében hányszor hivatkoztak demokráciára vagy a szabadság eszméjére. Maga a dolog negatív, ugyanakkor objektíve ezt a tárgyat amit felhasználnak nem minősíti. Mellesleg ez a keresztes hadjárat lerágott csont. Olvass inkább történelmet.
Lerágott csont.....
Hogy lehet egy hagyomány alapjaira ilyet írni?
A hagyomány pont a múltról szól,múlthoz köthető dolog.tehát ha azt mondod valamire,hogy "nem kell foglalkozni a múlttal",pont a hagyományt magát kérdőjelezed meg.
Attól,hogy cukiskodunk,karácsonyfát állítunk,tojást festünk,attól még a keresztes hadjáratok bűnei nem lesznek szebbek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!