Akik politikusok kivégzését vizionálják, demokratáknak tartják magukat?
Sokan osztanak meg ilyeneket "fészbúkon", ahol Ceausescu hoz hasonlítják, meg kötéllel látnák szivesen, esetleg olyan végzetet vizionálnak mint a román párnak.
Ezek az emberek ugye teljesen a halálbüntetés ellenzői voltak amikor OV a bevezetését pedzegette.
Illetve akik a rendszert az akkori romániához hasonlítják, van fogalmuk róla amiről beszélnek?
# 10/10 Időpont ma 15:40
Aki nem szavaz, az mitől ballib? :-) Bár tőled még ez a legenyhébb logikai bukfenc :-D
Megmondóember meg te vagy barátom, mert még hivatkozni se hivatkozol semmire :-(
"Akik politikusok kivégzését vizionálják, demokratáknak tartják magukat?"
Ennek semmi köze ahhoz, hogy valaki demokrata-e vagy sem.
Ha logikailag nézzük, néhány kivételtől eltekintve egy ország diktatórikus vezetőjének kivégzése a legbiztosabb módszer arra, hogy megakadályozd a visszatérését. Minden más esetben, ha demokratikusan leváltod, ellenzékbe rakod, visszavonulásra kényszeríted vagy akár száműzöd, lehetősége van arra, hogy a soron következő kormányt ellehetetlenítse, szabotáljon, ehhez felhasználja a pártját, pénzét, kapcsolati tőkéjét, a pozícióba helyezett embereit (akiket nem egyszerű leváltani, mert rengetegen vannak) és a saját magára szabott törvényeinek erejét (amiket megint nem egyszerű megsemmisíteni). Egy ilyen ember konstans veszélyforrás, nemzetbiztonsági kockázat, elvakult követői számára pedig maga az Eszme, akiért akár a fennáló rend ellen is szövetkeznek.
Ezért ölték meg Ceausescut is, nem azért, nehogy ügyelni kelljen a jogaira.
Na látom itt is megnyilvánul a liberalizmus (nem is a demokrácia) egyik legnagyobb ellentmondása:
Mindenki szavazata egyenlő. Csak azé nem számít aki hülye. <-> Mindenki hülye aki másképp gondolja mint mi.
Persze a legnagyobb demokraták jönnek azzal, hogy ha a többség máképp gondolja mint én akkor nálam van a gond. De ha a többség gondolja másképp, mint ők, akkor azok nem beszámíthatók.
Aki meg azzal jön hogy a 3 éves lánya mire szavazna, elmondanám, hogy a szavazati jog 18 nem véletlenül 18 éves kortól van, és addig, amíg mondjuk vagy bőntetőjogilag eltiltják az illetőt, vagy az orvos beszámíthatatlannak ítéli.
Tényleg azt gondoljátok, hogy vannak egyenlők meg egyenlőbbek? :)
(tudom vannak, de nem így)
Egyébként el kell ismerni, ez az 52-48% tényleg kicsit cinkes... De ha 66-34 lett volna, akkor a 66% a fogyatékos?
9#: "Nem attól leszel demokrata hogy nem kívánod őket lámpavasra,"
1. ne ragadj le a példánál, csak egy volt a sok közül, én egyszerűen azt a gyűlöletet nem tartom normálisnak, ami fröcsög ezeknek az embereknek a fején levő résből, és hogy valakit az egész családjával akasztófára kívánnak, akár ki is az.
2. Nem tartom magam demokratának, inkább az egészet egy manipulatív rendszernek tartom, amiben nincs felelős. Mindent tovább lehet hárítani. Egy diktatúránál vagy királyságnál régen tudták kit kell elkergetni.
# 13/13 Időpont ma 17:00
Ismételten behozol legalább három fogalmat, amit csak úgy random találtál a szótárban.
"Na látom itt is megnyilvánul a liberalizmus (nem is a demokrácia) egyik legnagyobb ellentmondása:
Mindenki szavazata egyenlő. Csak azé nem számít aki hülye. <-> Mindenki hülye aki másképp gondolja mint mi."
Ennek a mondatnak speciel nulla valóságalapja van, plusz csak idehoztad a liberalizmust, aminek ehhez semmi köze. Nem mintha nem lett volna nyilvánvaló, hogy csak a szokásos liberálisfikázást akarod végrehajtani.
Plusz attól még, hogy én úgy gondolom, hogy hülye vagy, a szavazatod ugyanannyit ér. Tehát semmi összefüggés nincs a kettő között.
"Persze a legnagyobb demokraták jönnek azzal, hogy ha a többség máképp gondolja mint én akkor nálam van a gond. De ha a többség gondolja másképp, mint ők, akkor azok nem beszámíthatók."
Ennek a mondatnak megint se füle se farka. Egyél szart, 10 milliárd légy nem tévedhet!
Plusz kétszer sikerült leírnod ugyanazt.
"Aki meg azzal jön hogy a 3 éves lánya mire szavazna, elmondanám, hogy a szavazati jog 18 nem véletlenül 18 éves kortól van, és addig, amíg mondjuk vagy bőntetőjogilag eltiltják az illetőt, vagy az orvos beszámíthatatlannak ítéli."
A 18 éves szavazati jog kb. hasraütésre történt. Semmit nem jelent, ismerek értelmesebb 3 évest mint sok 18 évest...
Szóval ez nem érv se pro se kontra.
"Tényleg azt gondoljátok, hogy vannak egyenlők meg egyenlőbbek? :)
(tudom vannak, de nem így)"
Ez megint nem tudom honnan jött, de láthatóan tökmindegy ki mit ír, te elvagy a saját igaznak vélt valóságban.
"Egyébként el kell ismerni, ez az 52-48% tényleg kicsit cinkes... De ha 66-34 lett volna, akkor a 66% a fogyatékos?"
Diktatúrákban ~99%-al választják újra azt aki a saját népét írtja. Akkor most mind a ~1% a fogyatékos, aki nem akar ilyen vezetőt? :-)
Ne lásd ilyen egyszerűnek a világot, mert nem az.
# 14/15 Időpont ma 17:05
1) Te se ragadj le a példánál. A gyűlölet, a "normális", és a demokrata három nem szorosan, 1:1-ben megfeleltethető dolog, bármennyire is ezt akarod erőltetni.
2) Nem rólad volt szó konkrétan, hanem általában az emberekről.
Bocs, nincs időm mindenre reagálni de ezt nagyon nem jól látod:
"Diktatúrákban ~99%-al választják újra azt aki a saját népét írtja."
Szerintem ott meghamisítják, és konkrétan elcsalják, mert megtehetik. Az állítólagos demokráciákban meg valós számokról beszélünk. (mellesleg egy diktatúrában nem csodálnám, ha az az 1% 4. uonatestváre sem mehetne továbbtanulni megtorlásként)
A 3 éveses példával nem én jöttem, én csak reagáltam, hogy meghatározták törvényileg, innentől nincs vita hogy ki jogosult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!