Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon mennyire...

Magyarországon mennyire vannak elítélve a sérült emberek a politikai vezetés részéről?

Figyelt kérdés
Akár testi akár szellemi sérültek. Csak azért érdekel mert állandóan azt hallani, hogy a bevándorlók és a melegek mennyire el vannak ítélve de én vesebetegként találkoztam kirekesztéssel. Ugye itt volt pár éve a szilvásváradi botrány amikor a lakók nem akarták, hogy szellemileg sérültek számára alakítsanak ki otthont a településen mert szerintük zavarnák a lakókat és a turistákat. A polgármester ki is jelentette, hogy szerinte nem nyújtanak szép látványt... Szerintetek manapság mennyire erős a gyűlölet a sérült emberek iránt a politika részéről ebben a sz országban?
2016. júl. 2. 16:31
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Ompalocelevel, nyitott hasfallal születtem 1991-ben, nem vagyok elítélve. De kiderült, hogy indigó felnőtt gyermek voltam és most indigó felnőtt vagyok.

Bal kezes is vagyok,illetve a jobb kezemen majomtenyér van, ami nagyon furcsa. Van még rajtam kívül, aki ompalocelevel született és balkezes illetve majomtenyere van ?

2016. júl. 4. 22:04
 12/13 anonim ***** válasza:

3 és fél év fegyházra. :)

Nem elítélve vannak, hanem hátrányos megkülönböztetésben részesülnek, ill. ki vannak rekesztve.

Ez meg szerintem nem igazán elsősorban politikafüggő, hanem társadalmi és pszichés.

Nagyon érdekes az, hogy általában az emberek elítélik azt, ha kirekesztésről hallanak; együttérzőek, ha egy fogyatékossággal élő ember a tévében beszél az elszigetelődéséről nehézségeiről. De maguk éles helyzetben gyakran éppúgy viselkednek.

Sajna ilyen a társadalom, nem azért, mert politikusokról van szó.

Sok politikussal az a helyzet, hogy annyira beragadtak már az elefántcsonttornyukba, hogy minden maradék szociális érzéküket is elvesztették. Döntési helyzetben csak azt nézik, hogy a fogyatékossággal élő emberek sokkal kevésbé mennek szavazni, mint az épek, ráadásul az érdekérvényesítő erejük is kisebb.

Így csak annyit tesznek általában értük, amennyit végképp szükséges, és ingyen meg tudnak oldani, de olykor annyit se.

2016. júl. 25. 22:10
 13/13 anonim ***** válasza:

Én nem hallottam az általad említett esetről, de én se örülnék. Az, hogy a szomszéd Józsinak születik sérült gyereke, nem ugyanaz, mint hogy egy egész csoportot leraknak itt, és a szellemi sérültektől sokan félnek is. Nálunk is lakik pl. egy pasi, aki mindig követi a gimis lányokat hazáig, odaül hozzád a játszótéren, és lehet, nem tesz rosszat, de igenis ijesztő.

A testi sérülteket szerintem sokan elfogadják. Nekem is van testi betegségem, még annak veszélye is fennáll, hogy lesz tolószékem. Én inkább azt tapasztalom, hogy az emberek értetlenek, nem hiszik el, hogy ha a problémád nem látványos, tényleg bajod van. Meg jaj, neked miért nem kell tesizned (suliban), miért nem tudsz jönni osztálykirándulásra. Miért nem írta be neked a tanár a késést tesiről, biztos kivételezik veled (azért, mert nem szerepelt a nevem a naplóban, nem tesiztem).

A szomszédunkban lakik siket kislány, volt súlyosan mozgássérült tanárom az egyetemen, siket egyetemista ismerősöm, gimis évfolyamtársamnak fogyatékos nővére... van sok ilyen eset. Viszont az eberek szerintem félnek is, azért nem akarnak ilyesmit, meg nem akarnak felelősséget, ha nem a saját gyerekük.

2016. aug. 22. 21:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!