Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Más is örülne, hogyha sikerüln...

Más is örülne, hogyha sikerülne Sorost kitiltani és a tevékenységét felgüggeszteni?

Figyelt kérdés

[link]

Már van rá kezdeményezés.

A nemzetiesebb, hazafiasabb országok, mint például Izrael is kitiltotta.

Illetve, korlátozza a külföldről pénzt civilszervezeteket:

[link]

Igazi nemzeti államot, csak a külföldi civilszervezetek (ügynökök, felforgatók) korlátázásával lehet építeni.

Bizony, igazi nemzeti állam nem lehet teljesen liberális demokrácia.

2016. júl. 5. 08:17
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"Mondanál egy ilyen országot? "

Angliát majdnem sikerült neki.

1990-ben a német gazdaság, még az újraegyesítésből adódó nehézségek ellenére is erősebb volt, mint az angol gazdaság. Ennek ellenére az angolok 2,7 márka felett akarták tartani a font árfolyamát. Ezen próbálkozásuk közben magasan tartották az alapkamatot és az inflációt is.

Számos deviza spekuláns, Soros Györggyel az élen, úgy vélte, hogy egy ilyen fix átváltási ráta nem tartható fenn sokáig a piaci erőkkel szemben. Ezért short pozíciókat kezdtek felvenni az angol fonttal szemben. Soros egyre nagyobb kölcsönöket vett fel, hogy növelni tudja pozícióját. Közben Anglia kétszámjegyűre növelte alapkamatát, megpróbálva ezzel befektetőket odacsábítani. Az angol kormány azt remélte, hogy ezzel a lépéssel sikerül a nagy mértékű eladói nyomást ellensúlyozniuk és nagy mértékű vételi nyomást teremteniük.

Idő közben, a kamatok kifizetésekor jött rá az angol kormány, hogy több milliárd fontjába fog kerülni a font védelme, amit nem tudott megengedni magának. Így történhetett meg, hogy Soros György térdre kényszerítette az angol jegybankot és keresett ezzel legalább 1 milliárd dollárt. Az érdekessége az egésznek, hogy utána a kormány kénytelen volt leértékelni a fontot, aminek a segítségével sokkal versenyképesebb lett az angol gazdaság.

2016. júl. 5. 15:40
 12/15 Pro Patria ***** válasza:

Két pont:

"Akkor gondolom a románok, a szlovákok és a szerbek is nyugodtan megtehetik ugyanezt a magyar kisebbségükkel"

- Hagyd a demagóg szöveget, itt egy adott személyről van szó, aki tevékenységével éri el a "persona non grata" státuszt (elérte több országban már, lehet, hogy nem a világ a hülye), a kollektivizálás máshova tartozik.

Valamint:

"Nemzetállamot nem a civilek korlátozásával lehet építeni, csak autokráciat."

Illetve:

"Vedd már észre hogy soros az új gumicsont a hülyéknek!!!

Valahol érdekes, mégis ijesztő a tudat, hogy vannak olyan emberek ebben az országban, akik közpénzen eltartott oldalak állami propagandáját fogadják be kritika nélkül, majd integrálják a világnézetükbe."

- A magam nevében mondom: már 7-8 éve is az volt a véleményem Sorosról és munkásságáról, mint most.

Aki annyi és olyan kárt okoz országok, kontinensek gazdasági és pénzügyi szektorában, hogy folyamatosan hazát, sőt, időnként már földrészt kell váltania emiatt, azt józan ésszel miként lehet megítélni?

Érdekes az is, hogy amikor egy srác azt mondta nekem (akkor, 2008-'09 környékén!), hogy egy Európai Egyesült Államok megteremtése a cél a Bilderberg-csoportban, és Soros politizálásában, csak legyintettem, hogy szokott, antiszemita összeesküvéselmélet. Maga a név, a szótársítás is nagyon műnek tűnt.

Majd ez 4-5 évre el is felejtődött. Aztán újra hallottam a szót Gyurcsány Ferenc egy szónoklatában, hosszú kihagyás után. "Hmmm...?"

És most? Minden második kérdésben elhangzik, és majdnem minden válaszba beleszövik, eszméletlen felkapott lett a szó, mindenhol elhangzik, központi elemévé vált minden válasznak az elmúlt pár hónapban, szinte egyszerre.

És ezt egyébként egy pénzügyi, gazdasági világválság előzte meg.

A politika így működik, nem kell ebbe összeesküvéselméletet látni.

2016. júl. 5. 18:49
 13/15 anonim ***** válasza:
Mind szép és jó, de sorosnak csak pár éve van hátra, akkor kire fogják fogni a folyamatokat?
2016. júl. 5. 22:19
 14/15 Pro Patria ***** válasza:

Ne álszenteskedjünk már, nem kell itt krokodilkönnyeket hullatni, nincs szó "célpontkeresésről", nem megtett bűnbak Soros, saját kicsinységünk más áskálódásában megtalált igazolására.

Az, aki majdnem bedöntötte az angol fontot, megszedte magát, majd kitiltották egy sor európai országból, aztán a távol-keleten is eljátszotta ugyanezt, majd lett belőle egy kisebbecske pénzügyi válság ott, és újabb kitiltások, annak esetén nem kell a szubkultúrában részt venni ahhoz, hogy visszataszítónak találjuk a nevét.

Ha meghal, mi lesz? Nyilván lesznek mások, akik tilosban járnak. De ez őt nem teszi kisebb, lényegtelenebb bűnözővé. És ő a _mostban_ van. Ahogyan én is.

Amiképp pedig írtam, nem kell ehhez Fidesz-KDNP kormányzás, eddig is így tartottam meg az emlékezetemben Sorost. Nem érdekel, hogy kinek az oktatását támogatta. Nem tekintek másként rá, nem befolyásol a döntésemben, mint azt Pesty László mondta, aki, ahogyan fogalmazott, Szűz, és ekként semmit nem felejt, azoknak sem, akik ártanak neki, de azoknak sem, akik jót tettek vele.

Az ilyen ember esetében csupán az az érzésem, mint Hornnál. Nem kérlelem a halálát, senkiét sem, én nem tudom a lelkemből kipréselni az ehhez szükséges gyűlöletet más iránt, de nem fog megrázni, ha egyszer meghallom a eset beköveztét.

2016. júl. 5. 23:09
 15/15 anonim ***** válasza:

"Számos deviza spekuláns, Soros Györggyel az élen, úgy vélte, hogy egy ilyen fix átváltási ráta nem tartható fenn sokáig"

Nem úgy vélte... TUDTA... ugyanis a Deutsche Bankban megszületett a döntés, hogy nem fogják tovább mesterségesen fenntartani a az angol font árfolyamát.

Soros egyszerűen csak beépített embereitől kapta a belső információt.

Pontosan tudta hogy a németek mikor jelentik be, és erre az időre hegyezte ki az akciót.

2016. júl. 22. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!