Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Politika » Magyar politika

A kérdés

Hogy sikerül elkerülni a Fidesznek hogy korrupciós botrányairól kevesebb szó essen, mint anno 2010-ben a Nokiás doboz ügyben Hagyó Miklósról? Miért nem viszi el az ügyészség rabláncon a Fidesz politikusokat, mint régen az MSZP-s politikusokat?

pl. a Valdemort-ügyben (Mengyi Roland fideszes képviselő korrupciós ügye) vagy a Rogán féle V. kerületi lakás és bolthelyiség korrupciós ügyekről, vagy a Farkas Flórián Fideszes képviselő kisebbségi elkorrumpált pénzei.

Keress kérdéseket hasonló témákban: korrupció, magyar politika, FIDESZ, MSZP, botrány, doboz

 2016. szept. 5. 15:35  Privát üzenet  

A válaszok
1 2
Gotland nevű felhasználó válasza:

Nem szoktad meg tőlük az első kormányzásuk alatt?


Fidesz története:


Székesfehérvár, gimnázium. Két barát - Orbán Viktor és a nála 3 évvel idősebb Simicska Lajos.


1981-1987. ELTE Kollégium. Baráti társaság: Orbán Viktor, Simicska Lajos, Varga Tamás, Fodor Gábor, Kövér László, Stumpf István, Áder János és a holdudvar.


1987.-1989. Fodor Gábor, Molnár Péter, Orbán Viktor, Kövér László a Soros György által, kimondottan számukra létrehozott Kelet-Európa Kutatócsoport névre hallgató alapítvány rendszeres apanázsban részesülnek. Praktikusan a ma olyannyira gyűlölt Soros György pénzéből élnek két évig.


1988. Megalakul a Fidesz. Az MSZMP átmenti a pártvagyont az MSZP-be... Orbán Viktor figyel és tanul. Az MSZP pénztárnoka kezdetben Máté László,

1994-től Boldvai László, majd 1998-tól tavalyig Puch László, a Fideszé eleinte, 1992-ig Varga Tamás, majd annak leleplezett bűncselekmények miatti távozása után Simicska Lajos.


Így kezdődött a Fidesz korrupció:

A kezdet:


1991.-1993. A Parlamentbe jutott pártok számára székházat biztosít a törvény. A Fidesz a politikai rivális MDF-el közös Tiszti Kaszinó épületét eladja a

Magyar Külkereskedelmi Banknak. A székház-rész ráeső nettó 697 millióját a Bank átutalja a Fidesznek. A Fidesz ebből 574 milliót utal a FICO Kft. számlájára, melynek ügyvezetője Simicska Lajos. A FICO tovább utalja a pénzt több tucatnyi, zömében akkor létrehozott vállalkozásnak, melyek tulajdonosi körében Simicska Lajos, Schlecht Csaba, Pusztai Zsuzsanna (Simicska Lajos felesége), Kövér Szilárd (Kövér László öccse), Varga Tamás apja, Kövér Szilárd sógora és több volt évfolyamtárs, azok feleségei, barát és rokon megtalálható.


Később ezen cégek egy része Schlecht Csaba nevére kerülnek, aki eladja a vállalkozásokat (a nem kis összegű köztartozásokkal egyetemben) Kaya Ibrahimnak és Joszip Totnak.


1999.-ben kipattan az ügy. Az nyomozás sajnos nem vezet eredményre. A cégek dokumentumai, a külföldi vásárlókkal és a cégek által felhalmozott jelentős köztartozásokkal együtt eltűnnek. Az APEH tehetetlen, lezárja a vizsgálatot, törli a cégeket a cégnyilvántartásból. Az APEH elnökét ekkor Simicska Lajosnak hívják, helyettesét Vida Ildikónak, a miniszterelnököt pedig Orbán Viktornak. Simicska sajnálatosan rövid ideig, 1 évig van ezen a poszton, véletlenül éppen akkor, amikor a fenti ügylet vizsgálatára sor kerül.


2000-ben váratlanul (4 évvel a megbízatása lejárta előtt) távozik posztjáról Györgyi Kálmán legfőbb ügyész. Helyére Orbán Viktor (a Fidesz és a MIÉP összefogásával megszavazott) Polt Pétert nevezi ki, a kinevezés 7 évre szól.


2002-ben, a kormányváltás után újra indul a nyomozás Kaya Ibrahim/Joszip Tot ügyben, de az ügyészség sorra elutasítja a vádemelési javaslatokat.

Ahogy a cégeladások esetében, a Postabank ügyben sem találja megalapozottnak a vádakat a legfőbb ügyész. A Fidesz kormány alatt konszolidált Postabank - szakértők véleménye szerint - legalább 52 milliárd forinttal magasabb összeget nyelt el a költségvetésből, mint az indokolt lett volna. Ennek a pénznek a további sorsa ismeretlen. A nyomozás vádemelés nélkül megszűnik.


Nem jár eredménnyel az Országimázs Központ, az Ezüsthajó Kft. és a Happy End Kft. ügyében megindított nyomozás sem.


A több tucat, hasonló ügyben tett feljelentés egy része elévül, egy részét a legfőbb ügyész - Polt Péter - sajnálatos módon nem találja vádemelésre alkalmasnak. "A válasz 58%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/18Időpont 2016. szept. 5. 15:38 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Most itt van a "migrácsok" ügye, és a kúrmány igyekszik mindent maga és a dühöngő nép közé állítani, hogy csámcsogjanak azon az emberek, őket meg hagyják békén.

A válasz 56%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 58%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/18Időpont 2016. szept. 5. 15:47 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
tele van göbbelszel a fidesz úgy átvágják a népet, az orruknél fogva vezetik a birkákat a sok hülye meg bologat

A válasz 53%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/18Időpont 2016. szept. 5. 16:15 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

:DDD nézzétek meg migránssimogató anyátok merki épp most bukik


"figyelem elterelés" hogyneA válasz 45%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 30%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/18Időpont 2016. szept. 5. 17:07 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

# 2


Szerintem meg te spameled végig a kérdéseket az ilyen "kedvenceid" jellegű szófordulatokkal, meg az értetlenkedéssel, hogy "ez minden", ami enyhén szólva is hiteltelenné tesz.


# 5


Pedig ez bizony figyelemelterelés. Lehet utálni a migránsokat, de azért 0-24-ben csak róluk beszélni már nevetséges.A válasz 17%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/18Időpont 2016. szept. 5. 17:19 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Hát miről beszéljünk? Rogánról, aki ellen a szóbeszédeteken kívül semmiféle bizonyíték nincs?


Vagy ekézzük Orbán Ráhelt, mert a doktorijával dolgozni merészel?A válasz 42%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 30%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/18Időpont 2016. szept. 5. 17:46 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Ó, milyen bájosan naiv kérdés. Az ügyészség és a bíróság is a Fidesz kezében van. Nem mellesleg a média jelentős része is. Olyannak ismered őket, mint akik bármikor készséggel eljárást indítanak saját maguk ellen?

A válasz 58%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/18Időpont 2016. szept. 5. 18:09 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
bizonyítékok nélkül az ellenzék ellen sem indul büntetőeljárás

A válasz 50%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 30%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/18Időpont 2016. szept. 5. 18:14 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Mivel holló a hollónak,nem vájja ki...

A válasz 35%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 82%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/18Időpont 2016. szept. 5. 19:50 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Koplárovics Béci nevű felhasználó válasza:

"Miért nem viszi el az ügyészség rabláncon a Fidesz politikusokat, mint régen az MSZP-s politikusokat?"


Mert Hagyó mennyivel "bukott" le? Pármillióval? Pártízmillióval? Az országban mindenkinek boldognak kellene lennie, ha csak az a pármillió lenne a hiány. Akár fejenként az összes balos politikusra abból a bizonyos pár "jó" évükből. Ha csak annyi lenne, ebben az országban mindenki boldog lehetne. De sajnos többnyire nem azzal van a gond, amiből lesz ügy, hanem amit nem is látsz. A Fidesz pofátlanul lop, gyakorlatilag nem is titkolják. Viszont az államadósság nem növekszik sem arányában, sem Forintban kifejezben olyan mértékben (+3000 milliárdot hozzáadva sem), mint korábban, pedig akkor elvileg semmi sem tűnt el. Kivéve Zuschlag millióit, mert végülis csak őt ítélték el. A Nokiásdobozokból semmi sem lett.

A probléma azzal van, amiről mégcsak nem is tudunk. Konteókat persze lehet gyártani, de az is csak a tudni vélés, és/vagy a politikai véleményt takarja, hogy hol van mostmár közel húszezer milliárd Forint 2002 óta.A válasz 59%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/18Időpont 2016. szept. 6. 06:59 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Meddig maradhat Matolcsy a helyén, úgy hogy már az ügyészség szerint is törvényellenesen pályázatok nélkül költötte az MNB alapítvány a közpénzt? Mindenféle rokonoknak és...
Rendben lévő dolog -e, hogy Polt Péter legfőbb ügyész felesége Matolcsy György jegybank elnök egyik jegybanki alapítványánál dolgozik havi 5 milliós fizetésért?
Vajon az ügyészség ezek után milyen új indokkal áll elő, mai miatt enm indítják el az eljárást? Netán hogy annyi pénz van Matolcsy számláján, hogy az amit megtartott...
AZ ügyészség tényleg lerendezi annyival kvázi hogy Matolcsy "fogyatékos" és tovább nem foglalkoznak az üggyel, mert (a korábbi ok miatt) nem bűncselekmény amit csinált?
Itthon ilyet miért nem találnak ki, ha már annyira erőltetik a gyermekvállalást? Egy ki ajándék a kezdéshez. Persze a doboz tartalma a lényeg nem maga a doboz.
Ezt a ügyészség hűtlen kezelésnek fogja találni vagy egyszerű kedvezménynek?

Kérdések a Politika rovatbólKérdések a Magyar politika rovatból
Minden jog fenntartva © 2018, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!