Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Politika » Magyar politika

A kérdés

Mit szólnátok Magyarország és a világ számára egy olyan jövőhöz, amiben nagy szerepet fog betölteni az űrkutatás és az űrhajózás, és ehhez a kezdőlöketet Magyarország adja?

Itt egy idővonal, hogy hogyan képzeltem el ezt a jövőt:

2018: Hatalomra kerül kétharmaddal a főként reálszakon végzett fiatalokból álló Humanista Tudománypárt miután az emberek többségének végre elege lesz a Fideszből és a régi gárda többi tagjából is

A párt radikálisan módosítja az alkotmányt, többek között eltörli a melegházasság tilalmát, legalizálja az aktív eutanáziát, ingyenessé és 18 év alatt is vállalható teszi a nemátalakító beavatkozásokat, legalizálja a GMO-t, és Magyarország mottóját arra változtatja, hogy "Az űr a végső határ."

Oktatáspolitikában könnyen elérhetővé és ingyenessé tesz minden olyan szakot és irányt, ami egy űrjövő eljövetelét segíti elő.

Gazdaságban csökkenti az adókat és könnyebbé teszi a startup-cégek alakításának lehetőségét. Támogatni kezdi a SpaceX, a Virgin Galactic és egyéb magán űrcégeket, Magyarországon is alakul pár.

Kulturális programokba is kezd, amik a tudományt és az űrhajózást népszerűsítik az emberek körében. Utcákat neveznek el Farkas Bertalanról, Jurij Gagarinról, Neil Armstrongról és egyéb űrhajósokról.

Létrehoznak egy "űrhajózási szövetséget" Magyarország, az USA, Oroszország, Dél-Korea, Kína és Japán között.

2022: Egy magyar űrhajózási magáncég és a SpaceX közös űrhajót hoz létre, amivel egy magyar, egy orosz és egy amerikai űrhajóst lőnek fel Bajkonurból. Föld körüli pályára állnak, elrepülnek a Holdhoz, pár napot Hold körüli pályán töltenek, majd hazajönnek. Az űrrepülés sikeres volt.

2024: Az űrrepülés sikere miatt a magyar cég rengeteg támogatást és segítséget kap, így már a saját lábán is meg tud állni. Saját tervezésű magyar űrhajókat lőnek fel Bajkonurból. Elsősorban műholdakat állítanak pályára, felszerelést szállítanak a Nemzetközi Űrállomásra, időnként egy-egy emberes küldetés is van Föld vagy Hold körüli pályán. Nagyszabású misszióra készülnek:

2026: Ember újra a Holdon! A magyar magáncég három űrhajóst szállít a Hold felszínére (magyar, koreai és kínai), akik épségben haza is érnek.

2040: Hosszas tervezés és tapasztalatszerzés után az emberiség eldönti, hogy kolonizálni fogja a Marsot, ebben az erőfeszítésben pedig központi szerepet tölt be Magyarország.

Öt űrhajósból álló legénységet küldünk a Marsra, akik ha megfelelő körülményeket találnak bázis építésére, szétszedik az űrhajót alkatrésznek és örökre ottmaradnak.

A legénység egy magyarból, egy amerikaiból, egy oroszból, egy koreaiból, és egy arabból áll. A magyar zsidó, az amerikai keresztény, az orosz ateista, a koreai sámánista, az arab pedig muszlim. Az orosz nyíltan genderfluid transznemű, a koreai nyíltan biszexuális.

2041: Megérkeznek a Marsra és találnak jeget, fémeket és egyéb ásványkincseket, így maradnak. Kicsomagolják és összerakják a lakóépületeket, elkezdenek bányászni, növényeket termeszteni és az élet jeleit kutatni. Az arab megtartja az első marsi Ramadan-t, a magyar a Rós Hásánát. Az amerikai Úrvacsorát tart, a koreai az ősei szellemeihez imádkozik, miközben az ablakon át a Földet nézi. Az orosz elmond pár inspiráló idézetet Carl Sagan-tól és Stephen Hawkingtól és elmélkedik rajta, hogy az őseink mikrobák, halak, patkányok, és majmok voltak, mi pedig eljutottunk a Marsra. Közös ünnepként megtartják a Karácsony világi változatát, az arab be is öltözik Mikulásnak. Ezt egyes muszlimoknak (pl. a törököknek) tetszik, míg másokat (pl. szaúd-arábiaiakat) felháborít.

2041-2055: Ez alatt sok új telepes érkezik mindenféle országból és a kolóniából lassan egy város lesz a Marson. Elkezdenek megszületni a marsi gyerekek is. Elkezd kialakulni a marsi kultúra is, lesz egy helyi ünnep a Mars Napja, amin megünneplik összetartásukat és bátorságukat és reménykednek benne, hogy a Földön majd világbéke lesz. Az ünnepnap dala és a Mars nemhivatalos himnusza a Land of Confusion lesz a Genesis-től.

2060: Egy magyar tervezésű űrhajó leereszkedik a Vénusz légkörébe, léghajót fúj fel és pár évig repdesnek vele az űrhajósok. Ezek után lecsatlakoznak a léghajóról és visszarepülnek a Földre.

2065: Egy magyar tervezésű űrhajó leszáll a Jupiter holdján a Kallisztón.

Keress kérdéseket hasonló témákban: űrkutatás, űr, világűr, Magyarország, jövő, űrhajó, űrhajózás

 01-11 18:49  Privát üzenet  Tetszik 

A válaszok
[link]

A válasz 37%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 60%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/4Időpont 01-11 18:57 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
ede1219 nevű felhasználó válasza:

Na ezért nem kellett volna bezárni a Lipótot!

A válasz 30%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 73%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/4Időpont 01-11 19:11 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Én ehhez csak azt tudom szólni, hogy baromi jó a fantáziád.

A válasz 80%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 81%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/4Időpont 01-11 21:51 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Szerintem ahhoz, hogy mindez megvalósulhasson, előbb legalább egy icipicit jobban meg kellene becsülni az igazi űrhajósokat és asztronautikai kutatókat. Jelenleg ugyanis csak a Farkas Bertalanhoz hasonló reklámarcokat mutogatják.

# 4/4Időpont 04-26 16:02 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Miért nem fogja fel a Nyugat, hogy a Balkánra és Kelet-Európába nem lehet beszállítani az ideológiájukat?
Nem lenne jobb Magyarország lelkiállapota, ha az emberek hívő ortodox keresztények lennének?
Mennyi szegény ember él Magyarországon?
Miért kell kifütyülni Putyint?
Elég egyértelmű, hogy a Fidesz fogja megnyerni a 2018-as választásokat (is). Szerintetek elképzelhető lenne, hogy ne 2/3-dal nyerjenek? Van esélye az ellenzéknek úgy összeszednie..
Ez a szép ország ilyen gyenge néppel élhető lesz valamikor?

Kérdések a Politika rovatbólKérdések a Magyar politika rovatból
Minden jog fenntartva © 2017, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Sitemap | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelmi szabályok | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu