Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi is a bajuk a liberálisoknak...

Mi is a bajuk a liberálisoknak a munkaalapú társadalommal, amiért annyira nem tetszik nekik?

Figyelt kérdés

Akár tetszik nekik, akár nem, a Nemzet akkor fog felvirágozni, ha minden tagja keményen dolgozik annak felvirágzásán.

Persze tudom, hogy nekik ez nem sokat jelent, ahogy a szorgalom sem és nihilista életvitelt akarnak élni legszívesebben, de hát egyszer és mindenkorra illik tudomásul venniük, hogy az idejük lejárt immáron 8 éve és azóta kétszer 2/3-dal lettek újfent elzavarva.

Szóval fel is út, le is út libsikéim, ha pedig nem tetszik a helyzet, akkor lehet nyugatra menni az iszlám országokba. Az biztos, hogy itt nem lesznek iszlámok az emberek, mert ragaszkodunk keresztény kúltúránkhoz és nem engedünk belőle egy tapotdat sem.

Arról nem is beszélve, hogy miből fognak élni majd a magyar emberek, ha nem lesz nekik dolguk? És mivel foglalják majd le magukat munka nélkül? Majd hitelt veszünk fel, hogy eladósodjunk?

Naugye...2018. máj. 19. 15:27
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
50%

"A kommunizmussal nem az volt a baj, hogy dolgozni kellett, hanem az, hogy magyarellenes internacionalista volt és keresztényellenes."


Nem mindegy, melyik korszakról beszélünk, gyulyáskommunizmus nem mondható már annak, csak inkább az emberek megakartak felelni a nagy elvtársaknak, és ugye jó kommunista nem jár templomba.

2018. máj. 19. 15:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/26 anonim ***** válasza:
70%
Munkaalapú társadalom akkor lesz, amikor két év múlva (letelik az ígért tíz év) létrejön végre a versenyszférában a célként elérendő 1 millió munkahely.
2018. máj. 19. 15:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/26 anonim ***** válasza:
97%

"Nemrég volt hír, hogy a németeknél nem akarnak dolgozni az emberek! Már a 35 órás munkahét sem volt nekik jó ezért 28 órást akartak és be is vezette Merkel!"


[link]


Erre gondolsz?


"óriási segítség családi szempontból, hiszen így több idő jut gyereknevelésre, idősgondozásra vagy betegápolás. ...A lényeg tehát az, hogy aki akarja, választhat a munka és a család között egy kényelmesebb megoldást.

A dolog a másik irányba is működik, vállalni lehet 40 órás műszakokat is."


Ezzel miért nem értesz egyet? Szakszervezet harcolta és ott a kormány inkább a munkások oldál van.

2018. máj. 19. 15:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/26 anonim ***** válasza:
91%

1. mert most munkaalapú társadalom van? Hol? Azt ne mondd nekem hogy Mészáros Lölö meg Habony Árpi keményen dolgozott az ország felvirágzásán, abból szedték meg így magukat, mert itt halok meg a röhögéstől.


2. Nem lettünk 2/3-dal elhajtva. A Parlamentben van kétharmad, a szavazatok 49,27%-ával lettünk "elhajtva".


3. Nincsen olyan hogy iszlám ország, meg iszlám ember, az iszlám főnév. Mint a kereszténység. Az ország és az ember helyesen muszlim, ez ugyanis a melléknvi alakja. Tőlünk nyugatra meg még azt is nehezen találsz, mert ott szekularizált államvezetés van.


4. Meséld már el kérlek hol hallottad hogy a "mocskoslibsik" a munkaalapú társadalom ellen vannak? Mert én mindenhol csak a munkahelyteremtést hallom mint fontos célt, az országos munkanélküliség növelését soha.

2018. máj. 19. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/26 árokpart ***** válasza:
90%
A kapitalizmusban felesleges munkahelyek, pozíciók nincsenek. Olyan sincsen, hogy mindenki úgymond dolgozik. Nem akarás vagy nem akarás kérdése, hanem egy cég egy vállalkozás nem fog csak azért felvenni valakit ha egyébként a cégnek nincsen szükség a munkájára, csak azért, hogy legyen munkája. Nyugaton a közigazgatásban is jóval kevesebben dolgoznak és az állam is jóval olcsóbban működik. Nálunk itthon a mostaninál nincsen több lehetőség az állami szerepvállalás még nagyobb növelésére, mert ha egy kicsit is csökken a világgazdaság konjunktúrája akkor akár 1 éven belül a 2006 tavaszi, sőt a 2010-es tavaszi államcsőd közeli helyzetnél is nagyobb bajba kerülnénk. A kevesebb munkanappal semmi probléma nincsen, ha attól még ugyanúgy hatékony a munkavállaló munkája. Nem akarás vagy nem akarás kérdése, piacgazdaságban sosem lesz 100 százalékos foglalkoztatottság.
2018. máj. 19. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

És amúgy a lusta németekről szóló cikk végét látom már nem sikerült elolvasni:


"A német gazdaság tavaly 2,2 százalékkal bővült, ami az elmúlt hat év legjobb teljesítménye.


A munkanélküliség soha nem látott mélységben van, mindössze 5,4 százalékos."

2018. máj. 19. 16:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/26 anonim ***** válasza:
83%

Akár tetszik, akár nem, a közeljövőben a robotika tömegével fogja kiváltani az alacsony-presztizsű

munkakörökből azt embert, ami által egyrészt a rémelavult szakiskolai végzettség - ami felé Orbán tömegével tereli a szegény családok gyerekeit, esélyt sem adva a továbbtanulásra - nullával lesz egyenértékű, viszont alapelvárás lesz az informatikai és angol nyelv ismeret mellett a kreatív gondolkodás, a folyamatosan változó információs tengerben való rugalmas eligazodás (a kormány 19. században ragadt oktatáspolitikája ennek minden ízében ellenkezik), és másrészt a munkaidő drasztikusan le fog csökkenni, ami egy sokkal kellemesebb életet fog biztosítani - na, nem nálunk, hanem valahol mondjuk Finnországban.


Persze gondolom, te ebben az esetben is puszta sztahanovistaként ingyen bejárnál minden nap a bányába.

2018. máj. 19. 16:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/26 anonim ***** válasza:
90%
És amúgy egy-két kivételtől eltekintve, mégis ki az, aki szeret dolgozni? Rettenetesen álszent a szöveged.
2018. máj. 19. 16:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/26 anonim ***** válasza:
80%
Kit érdekel a vallás és a keresztény kultúra? Haladjunk már a korral. Nem a liberalizmus, hanem ez az ocsmány konzervatív felfogás a romboló mindenre nézve. Egyébiránt pedig a kérdezőből eleve sugárzik a sötétség.
2018. máj. 19. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/26 anonim ***** válasza:
98%
Kedves kérdező! Engem különösebben nem zavar, ha a beled kidolgozod 100 ezerért a munka öröméért, sőt az sem zavarna ha sztahanovista emlékérmet kapnál, mert te azért a 100 ezerért 480%-ot teljesítessz a többiekhez képest, de általában a normális emberek azért dolgoznak, hogy jól éljenek, és ezt jóléti alapú társadalomnak hívják.
2018. máj. 19. 16:58
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!