Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Politika » Magyar politika

A kérdés

Biztos hogy a jobb oldalt kéne támadni?

Ezt olvassátok el, más véleményetek lesz!


John Christensen: Magyarországról 242 milliárd dollárnyi magántőkét menekítettek ki a nyolcvanas évek óta,külföldi milliárdos,multik és néhány belföldi ,(rendszerváltáskor jól helyezkedő ,magyar-zsidó baloldali -liberális háttérrel rendelkező milliárdos ).

-Rendszerváltás után 100 leggazdagabb magyar milliárdosából 81 baloldali ,19 liberális -jobboldali .(ebből valódi jobb oldali 5 ),(100 ból 76 zsidó )


Sajnos hazánk az eredmények alapján a világon a 12. helyen áll a kirabolt országok között. Sokkal korruptabb hírben álló országokat, például Ukrajnát, Törökországot és Kazahsztánt is megelőzzük, ezt egy nemzetközi jelentés állítja. John Christensen, a Tax Justice Network igazgatója, közgazdász, korábban offshore bankár volt. Most 10 tényt sorol fel, mely bizonyítja Magyarország kirablását.

1./Magyarországról a nyolcvanas évek óta 242 milliárd dollárnyi magántőkét menekítettek ki a világ különböző adóparadicsomaiba.plusz 64 t ,arany készlet is eltűnt ,1990 ben már csak 4, t volt 1995-98 között ennek is nyoma veszett .

Most akkor ezt forintosítjuk, hogy a nagyságrend még jobban látszódjon: 48, 000, 000, 000, 000, azaz 48 ezer milliárd forintot!!! (200 forintos dollár árfolyamon).

Sajnos hazánk ezzel az eredménnyel a világon a 12. helyen áll a kirabolt országok között. Sokkal korruptabb hírben álló országokat, például Ukrajnát, Törökországot és Kazahsztánt is megelőzzük, ezt egy nemzetközi jelentés állítja.

2./John Christensen anno a Hetek című újságnak elmondta, hogy példátlan, hogy egy ország a teljes államadósságának két és félszeresét külföldre engedje úgy, hogy abból semmiféle bevétele nem származik. A megdöbbentő adatok arra utalnak, hogy az elmúlt 30 év sorozatos külföldi hitelfelvételei és megszorításai jórészt értelmetlenül történtek. Offshore számlákon az államadósság duplája! Ez az államadósság két és félszerese!

3./Többéves kutatás után a héten jelent meg az első átfogó világjelentés az adóparadicsomokba menekített magánvagyonokról. Az igazságos adózásért küzdő, vezető közgazdászokból és bankszakemberekből álló Tax Justice Network civil szervezet azt állítja, hogy 2010 végén legalább 21 ezer milliárd dollár értékű magánvagyon rejtőzött offshore számlákon. Ez az összeg – ami csak a pénzeszközöket vette számba, és nem tartalmazza az offshore ingatlanokat, jachtokat és céges tulajdont – megegyezik az Egyesült Államok és Japán együttes éves nemzeti össztermékével (GDP).

4./”Az adóparadicsomok száma a gazdasági válság óta folyamatosan növekszik, csakúgy mint az ide menekített vagyonok mértéke” – mondta a Heteknek a Tax Justice Network igazgatója, John Christensen. Jelenleg 73 ilyen állam és önálló adójogi státussal rendelkező tartomány van, amelyek a nulla összegű vagy minimális adókulcsok mellett titoktartást – beazonosíthatatlan tulajdonú, anonim számlákat, alapítványokat és cégeket – kínálnak a külföldiek számára.

“Az adóparadicsomokba nem azért viszik a vagyonokat, hogy ott kedvezőbb feltételek mellett forgassák a tőkét. A legtöbb ilyen helyre a milliárdosok be sem teszik a lábukat, nem költenek és nem termelnek itt, egyszerűen csak odaviszik a pénzüket, hogy teljesen kivonják az országuk adózása alól” – állítja Christensen.

Az offshore ára (The Price of Offshore) című kutatás során a világ legnagyobb adatbázisainak, a nemzetközi szervezetek jelentéseinek és az egyes országok költségvetési összesítéseinek felhasználásával a kutatók azt állapították meg, hogy a világgazdaság “fekete lyukaiban” több pénz tűnt el adómentesen az elmúlt években, mint amennyit a kormányok megpróbáltak – az adófizetők pénzéből – a válságkezelésre biztosítani.

“Ezek a pénzek nem vesznek részt az értékteremtésben, nem teremtenek munkahelyeket, legfeljebb a spekulatív tőkepiacokon jelennek meg” – állítja Christensen, aki elmondta: a legnagyobb offshore vagyonokat nem ismeretlen “no name” bankok, hanem a világ top pénzintézetei kezelik.

5./A pénzügyi válság éveiben a világ 50 legnagyobb bankja évente 16 százalékkal növelte az ügyfeleik által offshore számlákon elhelyezett összegeket. Ez a privátbanki prémium szolgáltatás a legjövedelmezőbb banki üzletág, ennek ellenére a bankok egy része állami mentőövet igényelt.

“A szuper bankokon belül is kiemelkedik három pénzintézet – a svájci UBS, a szintén svájci Credit Suisse és az amerikai Goldman Sachs -, amelyek a világelit kedvenc bankjai. Ezek mind prémium szolgáltatást nyújtanak és kiterjedt hálózattal rendelkeznek a népszerű adóparadicsomokban.”

6./A Tax Justice Network adatai szerint Magyarország méretéhez és tőkeerejéhez képest példátlanul nagy veszteségeket szenvedett az elmúlt évtizedekben az offshore jelenség miatt.

242 milliárd dollár magántőke – a teljes magyar államadósság két és félszerese – került offshore számlára. Az összeg abszolút mértékben is hatalmas: ezzel a világranglista 12. helyét foglaljuk el.

Európából senki nem előz meg bennünket, és a többi kontinensről is csak gazdasági világhatalmak és néhány olajország. A sokat szidott európai válságállamok – például Görögország – nincsenek az első húszban sem. Tekintve, hogy a kommunizmus alatt nem léteztek jelentős magánvagyonok, ezért megkockáztatható az állítás, hogy a 242 milliárd dollárnyi offshore pénz nagy része a privatizáció során került magánkézbe. Az ország ezzel kétszeresen is pórul járt: a gyakran érték alatt dobra vert állami javak nem is maradtak az országban, hanem adómentesen külföldön fialtak tovább.

Magyarországnak maradt a folyamatos eladósodás, hitelfelvételek és megszorítások ördögi köre – kormányzatoktól függetlenül! Ráadásul a magyar offshore milliárdosok közül még Berezovszkijok és Abramovicsok sem kerültek ki. Pedig a külföldi milliárdosokat sorozatban termelő Oroszországból is csak alig több mint háromszor annyi pénzt sikerült külföldre juttatni, mint Magyarországról.

7./Ráadásul Magyarországnak akkoriban nem volt olyan vezetője sem, mint Vlagyimir Putyin, aki – vitatható módszerekkel,

de – hazavitte az offshore paradicsomokba síbolt vagyonok jelentős részét.

Ebből a szempontból új megvilágításba kerülhet a magyar adósságválság: valóban nem lett volna szükség IMF-re és uniós mentőövre – de Bokros-, Gyurcsány- csomagra sem -, ha a politikai elit az elmúlt 20-25 évben hatékonyan fellép az országkárosító jelenséggel szemben.,a csomagból származó hasznok épp ők használták fel ,hisz gazdasági csőd előidézői is épp a bal-liberális gondolkozás előre betervezett ,,szemle-koncepció ,,okozta . .

8./A jelentés nemcsak az egyes országok veszteségét vizsgálta, hanem a nyerteseket is. “A szupergazdagok egyre jobban elhúznak. Ma a világ összes magánvagyonának mintegy 30 százaléka egy nagyobb futballstadionnyi ember – 91 ezer fő – kezében van."

Ők azok, akiknek egyenként 30 milliárd dollárt meghaladó vagyonuk van. Utánuk következnek az 1-30 milliárd dollár közötti vagyonnal rendelkezők (9,3 millióan), akik a világ magánvagyonának további 51 százalékát birtokolják.

Ez a maroknyi elit – amely a világ lakosságának 0,14 százalékát teszi ki – négyszer annyi pénzzel (44 800 milliárd dollárral) rendelkezik, mint a többi 6,7 milliárd ember – a világ lakosságának 99,86 százaléka -, akik nem dollármilliomosok.

9./Ennek a hatalmas vagyonnak a fele (a szupergazdagok esetében a 70 százaléka) offshore számlákon van. A számok azt mutatják, hogy az Occupy-mozgalom híres jelszava – “mi vagyunk a 99 százalék, ők az 1 százalék” – inkább alulbecsülte a valóságot. A hangzatos ígéretek ellenére ezen a téren nagyon gyenge a nemzetközi felügyelet.

Hiába ígért például a G20-csoport hathatós összefogást, a gyakorlatban nem sok történt. Ezért az egyes országok – például a német adóhatóság – megpróbálnak a feketepiacon hozzájutni bizalmas adatokhoz a külföldre menekített vagyonokról.

"Ez a globalizáció gyenge pontja" – mondja Christensen. Felszabadítottuk a globális tőkemozgásokat, de nem szerveztük meg az együttműködést az országok között, hogy a pénz ne tűnhessen el az adóparadicsomokba. Ezért azt javasoljuk, hogy a világ valamennyi országának részvételével jöjjön létre egy globális adózási egyezmény.

Ez automatikus információcserét biztosítana az adóhatóságok között. Csak azok a bankok működhetnének, amelyek alávetik magukat az offshore információk átadásának, beleértve az offshore cégek, részvénytársaságok és alapítványok valódi tulajdonosainak adatait is.”

A szakember elismeri, hogy ez nem fog egyik évről a másikra megtörténni, de – mint mondja – az adómentes vagyonokból származó jövedelem megadóztatása olyan jövedelmet szabadíthat fel, ami megoldást jelentene például az európai adósságválság megoldására vagy számos ínségben élő ország valódi megmentésére.

10./A kérdés, hogy ki és kik voltak a felelősek hazánkban ebben a rablássorozatban? Miért nem vonnak senkit felelősségre? Ha valaki egy szalámit lop a boltból, azt egy életre megbélyegzik, aki milliárd dollárokat lop el az pedig az elithez tartozik.Sajnos a választ e cikk kezdő mondatban megtalálható ,,,ezek a rablássorozatban rész vett személyek E.U és a multi globalista világ védelmét élvezik ma is ,(világhatalom ) itthon a bíróságok is állam államban és emiatt szabad a kettős mérce használata ,Kik ezen felosztás ellen tiltakozik ,vagy valami ,,nemzeti állami,,megregulázást akar könnyen találkozik az E.U. -ellenállásával ,EU.-parlament inkvizitori széke elé idézik .és megbélyegzik..Keress kérdéseket hasonló témákban: FIDESZ, bal, liberalizmus, kommunista, konzervatív, jobb, MSZP, MSZMP

 2018. szept. 16. 12:18  Privát üzenet  

A válaszok
tgt nevű felhasználó válasza:

Igen, ezek fontos kérdések. De ez nem hatalmazza fel a hatalom jelenlegi birtokosait a korrupcióra. A múltat meg kell érteni, fel kell dolgozni, meg kell nevezni a felelősöket, de változtatni csak a jelen eseményein lehet. Ezért kell most elsősorban a fidesz elképesztő és szemérmetlen lopásaival foglalkozni.

A válasz 67%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 58%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/7Időpont 2018. szept. 16. 12:54 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A jobboldal szerintem jobb megoldást kínál egy csomó aktuális problémára, de a Fidesz nem jobboldali, nincsenek elvei. Az egyetlen igazi célja, hogy felfalja az egész országot, mint a kisgömböc, mindent ennek rendel alá.

A válasz 67%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/7Időpont 2018. szept. 16. 13:45 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Ismered a mondást, Kérdező: "legjobb védekezés a támadás".


Pofátlanul raboltak, de a honi csicskások mit mondanak: a "múltat meg kell érteni, fel kell dolgozni, meg kell nevezni a felelősöket", de ezen kívül nincs mit tenni, sugallják, hanem Orbánnal kell foglalkozni. Miért is? Mert ő van a jelenben, ő elérhető, őt lehet pofozni. A hétpróbás gazemberekkel nem tudunk mit tenni -dehogynem tudnánk!-, de itt van nektek Orbán. Tiporjátok az agyagba, hogy megint jöhessenek a hétpróbás gazemberek rabolni.A válaszíró 52%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/7Időpont 2018. szept. 16. 14:09 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
tgt nevű felhasználó válasza:

Ja értem 3-as, foglalkozzunk csak a múlttal, és ne törődjünk azzal, hogy a jelenlegi hatalom éppen kilopja a szemünket is. És még én vagyok a csicska.

A válaszíró 58%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/7Időpont 2018. szept. 16. 15:54 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Nem, 4-es, nem azt mondom, hogy foglalkozzunk CSAK a múlttal. Foglalkozzunk a jelennel IS, a múlttal IS, és a pofátlan rabló gazembereket ne hagyjuk futni azért, mert régen volt az a rablás, meg esetleg a te fajtád. A jelen bűnöseit is el kell kapni. De a bűnösség megállapítása nem kinevezés útján történik, hanem van annak megfelelő -bűnügyi- eljárása.

A válaszíró 52%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/7Időpont 2018. szept. 16. 16:46 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
tgt nevű felhasználó válasza:

8 éve a fidesz van kormányon. Miért nem lettek ügyek? Budai Gyula volt elszámolási biztos, hány politikus számoltatott el?

A válaszíró 58%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/7Időpont 2018. szept. 16. 18:08 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Nem, a jobboldallal (úgy általában) párbeszédet kell folytatni. Meg mással is. Viszont a magukat tévesen dimenzionálókat a helyükre kell tenni.


Azonban a hülyeséget minden eszközzel irtani kell, mert a dudva ahhoz képest szaporodásképtelen, ványadt és egyes esetekben akár hasznos. Az itt tapasztalt hülyeségre azonban semmiféle mentség nem létezik. Olyan, mint egy univerzumbéli fekete lyuk antitestje. Semmi se megy bele, csak kifelé.A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/7Időpont 2018. szept. 16. 19:00 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
A fidesz, csak szerintem rossz?
Szélsőjobb oldal, vagy jobb oldal?
Magyarország jelenleg hatályos alaptörvényét a Vérszerződést meg tudod-e bármely jogi eszközzel támadni? Van-e bárminemű észérved, mely alapján az alapszerződés hatályon kívül helyezhető lenne?
Pontosan mit jelent a balliberalizmus? A sajtószabadság, törvény előtti egyenlőség tipikusan klasszikus liberalista eszmék, de ezek mára normává váltak, a jobbos emberek sem tagadják ezeket, nem?
Nem értem miért hirdeti magáról valaki azt hogy jobboldali vagy baloldali? A kettő nem fér meg egyszerre egy emberben?
Miért kell támadni az Applet? Mindenki szídja az Iphoneosokat, de mire fel?

Kérdések a Politika rovatbólKérdések a Magyar politika rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!