Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Politika » Magyar politika

A kérdés

Honnan jön páraknak, hogy a Trianonban elvett területeket hamarosan visszacsatolhatják?

Főképp olyanok válaszát várom, akik komolyan gondolják ezt. Honnan van az információtok?

Ki csatolná vissza? Mit szólnak ehhez az érintett államok?

Lássuk be, eléggé ez ellen szól a történelem, meg hát valószínűleg megsínylené az ország, de most leginkább az ezt vallók véleménye, gondolata és információforrása érdekelne.Keress kérdéseket hasonló témákban: Trianon, visszacsatolás, magyar, ország, Románia, Szlovákia, Erdély

 2018. nov. 19. 11:54  Privát üzenet  

A válaszok
1 2
Szerintem ember nincs aki ezt komolyan gondolja. Ez is olyan mint mikor kitalálták hogy 2000ben világvége, mer hát az olyan kerek szám.

A válasz 51%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/15Időpont 2018. nov. 19. 11:58 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Tudod, amikor megérkeztek a Syriusrol ezt álmodták.

A válasz 40%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 62%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/15Időpont 2018. nov. 19. 12:01 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Goldmund73 nevű felhasználó válasza:

Megmondták nekik a hangok!


Azóta talán leszedálták őket a gondos ápolók.A válasz 25%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/15Időpont 2018. nov. 19. 12:10 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Ezen én is gondolkodtam már, a Trianon elmélet még a székely autonómiánál is elképzelhetetlenebb..

A válasz 36%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/15Időpont 2018. nov. 19. 12:12 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
EagleHUN nevű felhasználó válasza:

Nos a világban azért nem példátlan az ilyen eset, lásd Hong Kong példáját. Az Angoloknak vissza kellett adni Kínának, eléggé húzták is a szájukat de hát a szerződés az az szerződés...

De biztosan van még ilyesmire több példa is.


Másrészt a Trianoni szerződés Magyar példánya elveszett.

Sőt az összes elveszett és megsemmisült.

Az egyetlen fennmaradt eredeti példányt Franciaországban jól elzárva földalatti páncélban őrzik, hozzáférése csak különleges engedéllyel lehetséges!


Hogy van -e benne "Idő" -re vonatkozó kitétel nem tudom, kevesen kutatták még.


DE! És itt a lényeg: Aki ilyen marhaságot állít hogy visszacsatolják az (sajnos) téved. És teszi ezt egyszerű tudatlanságból. Ugyanis már nem a trianoni békediktátum szerint vannak a határok, hanem a második világháborút lezáró békeszerződés alapján. A Trianoni tehát érvénytelenné vált.

És a Párizsi békeszerződések vannak érvényben:

[link]


Épp ezért nem lehet hivatkozni pl a Bécsi döntésekkel visszakapott területekre sem. Hiszen akkor amikor visszakaptuk teljesen jogosan nemzetközi egyezmény alapján történt amit más országok is elismertek. És akiktől visszakaptuk azok is kénytelenek voltak!


De a Párizsi békeszerződések ezt is felülírták, nincsenek érvényben. Sajnos ebben nem lehet vita, aláírtuk, kész, ponty ... :-(


Az hogy ezek aláírása "KAT" (=Kényszer Alatt Tettem) volt (mint az összes többi pl Trianon is) azért felvet pár kérdéses dolgot. Hiszen a Magyar és a Nemzetközi polgári és büntetőjog jog is külön kezeli a KAT eseteket. Akár meg is semmisíthetnek így szerződéseket.


Érdekes hogy a Nemzetközi jog illetve Külpolitika ezt nem veszi figyelembe. Hogy miért ez jó kérdés, ez megérne még pár vitát és pár külön fórumot. Akár még jogilag támadhatóvá is válhatna idővel az ilyen "szerződés".A válasz 78%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/15Időpont 2018. nov. 19. 12:18 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Piros Kalapács nevű felhasználó válasza:

Csak trollkodnak

A válasz 16%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 57%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/15Időpont 2018. nov. 19. 12:21 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
EagleHUN nevű felhasználó válasza:

De még valamit ki kell a témában fejtenem:

A Párizsi békeszerződésekben CsehSzlovákia, Jugoszlávia, szovjetunió szerepelnek.

Ezek már nem léteznek!

Ezek utódállamaival nem tudom van -e bármi megállapodásunk!

És nem tudom milyen nemzetközi jog szabályozza hogy örököse utódja lehetett bármelyik mai állam a területi kérdés ügyében is.

Ez is megérne még pár (vita)kört.


Lehet hogy csak legenda de Cseh szlovákia felbomlásakor állítólag az akkori Cseh kormányfő felhívta az akkori magyart és hangsújozta hogy a Cseh hadsereg kivonult a szlovák pedig még nem állt fel...


Ugyancsak legenda hogy a Szovjetunió felbomlásakor az Oroszok nem akartak erős Ukrajnát és konkrétan felajánlották Kárpátalját átadásra.


Amennyiben bármelyik is igaz történelmi lehetőségeket szalasztottunk el!


Ugyancsak történelmi lehetőség úszott el a Szerbiai Magyar területek ügyében. Amikor a Horvátokat segítve katonailag és fegyverrel, nemzetközi együttműködésben lett Szerbia elporolva a 90' évek közepén! A szerbek konkrétan átlőttek rakétákkal a Magyar határon, Magyar területen városokba csapódtak rakéták. Ott állt a hadseregünk készenlétben a határon támadási parancsra várva. Simán visszafoglalhattuk volna. Ürügy és lehetőség is volt rá!A válasz 75%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/15Időpont 2018. nov. 19. 12:25 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Utolsò; szep amit leirsz de megis mit kezdett volna az Antall kprmany a tőlümk metfoldkovekkel Lemaradt Karpataljaval?te fizeted volna a terulet fejleszteset?katonai segitseg a horvatoknak? Az meg van,hogy akkor a szerbek elkezdtek volna Magyarorszagot is bombazni?

A válasz 24%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 42%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/15Időpont 2018. nov. 19. 12:41 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Digo: 2000-ben az informatikai rendszerek összeomlásától tartottak. Anno ugyanis tárhely spórolás miatt az évek utolsó két számjegyét írta csak be a rendszer. Így 2000ből csak 00 lett volna beírva. A gond az, hogy 1900-t is 00ként kezelte akkoriban a rendszer. A para emiatt volt, hogy fel tudják-e dolgozni majd ezt a változást a rendszerek, nem őrülnek-e meg. Otthoni számítógépek esetében nem lett volna katasztrófa, csak éppenséggel nem csak otthoni számítógépeket érintett a rendszer. Apáméknál is 1999.december 31-én is bent volt a főnökség a BorsodChembe, mert ők se tudták mi lesz. BorsodChemnél lett volna valami gebasz akkor az meg igen óriási problémákat is tudott volna okozni. Az ilyenek miatt fújták fel anno azt annyira.

A válasz 27%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 65%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/15Időpont 2018. nov. 19. 12:45 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Egyebkent màr 1994-Ben megszuletett a szlovak-magyar alapszerződes,amely szerint Magyarorszagnak nincsenek teruleti igenyei Szlovakiaval szemben,viszont ok biztositjak az ottani magyar kisebbsegnek a kisebbsegi jogokat,hasonlo alapszerzodrs szuletett a romanokkal is 1996-ban, Arrol lehet vitatkozni,hogyan lehetne pl teruleti autonimisval a szemelyes onrendelkezrset boviteni,de teruleti autonomia nem is szerepelt az alapszeruodesben

A válasz 39%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 42%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/15Időpont 2018. nov. 19. 12:51 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Honnan veszik, hogy visszacsatolják a trianoni területeket?
Hogy tudnám visszafoglalni egyedül az elvesztett területeket?
Ha Magyarország elérné Svájc szintjét, akkor visszavásárolhatnánk az 1920-ban elcsatolt területeket?
2020. 06. 04-én visszakapja Magyarország az elcsatolt területeket?
Szerintetek valóban lehetetlen, hogy Magyarország revízió által visszavegyen területeket?
Ha ismét Orbán lesz a miniszer akkor szerintetek fog valamit tenni azért, hogy 2020-ban hazánk legalább minimális területeket kapjon vissza?

Kérdések a Politika rovatbólKérdések a Magyar politika rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!