Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Politika » Magyar politika

A kérdés

Ellenzékiek, győzzetek meg, nekem mint átlagembernek, mivel lenne az jobb, ha nem a Fidesz kormányozna?

A rendszerváltás óta nem tudok olyan kormányról, amelyik ne a gazdagabb rétegeknek kedvezett volna. Nem tudok olyan kormányról, amelyik a pl magamfajta "kis embert" kiemelte volna ebből az állapotából. Nem tudok olyan kormányról, amely kormányzása alatt a főnököknek, cégeknek csorbultak volna a jogaik, nem tudok arról, hogy lett volna olyan kormány, amelyik pl törvénybe hozta volna, hogy szimpátia alapján ne lehessen valakit nem felvenni, vagy elbocsátani valahonnan. Mindegyik kormány alatt ideáig a munkáltatók és a gazdagok voltak az urak, a kis embereknek pedig csend volt a nevük. Miért pont most változna ez az állapot, hogyha tegyük fel sikerülne nektek valamilyen csoda folytán a Fideszt elkergetnetek? Miért volna szerintetek jobb az ország, ha a fővezért nem Orbán Viktornak, hanem X Y-nak hívnák?

Keress kérdéseket hasonló témákban: FIDESZ, kormány, váltás, gazdagság, uralom

 2018. dec. 25. 15:00  Privát üzenet  

A válaszok
1 2

A probléma - te is láthatod - a gátlástalanság.

Úgy is szoktam mondani, hogy igen, ez a rendszer nem diktatórikus. MÉG. De minden egyes nappal csak közelebb és közelebb kerül hozzá.

Ha ez így marad, egyre többet engednek meg maguknak, egyre többet vonnak el majd a közszférából, s egyre jobban beavatkoznak majd az emberek magánéletébe is.A válasz 90%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/17Időpont 2018. dec. 25. 15:04 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Lehet végre elkezdeni fejlődni is az ország, nem szinte tök utolsók lennénk minden mutatóban...

A válasz 84%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 65%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/17Időpont 2018. dec. 25. 15:09 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

- Kisebb korrupció lenne

- Nem uszítana a kormány bizonyos társadalmi csoportok ellen

- Nem űzne el egyetemeket, nem záratna be egyetemi szakokat

- Csatlakoznánk az Európai Ügyészséghez, ami az első pont megvalósulását segítené elő

- Nem vernének át két nap alatt egy intézkedést a parlamenten, érdemi egyeztetés nélkül (lásd ltpk)

- Nem bújtatnánk jogerősen börtönbüntetésre ítélt macedón exminiszterelnököt

- Nem egy analfabéta gázszerelő lenne az ország leggazdagabb embere

- Nem minden rosszról egy 87 éves öregember meg a migránsok tehetnének

- Nem lenne ilyen szintű agymosás a közmédiában, ellenzéki képviselők is rendszeresen bemehetnének a köztévébe szerepelni

Most szándékosan csak olyan dolgokat soroltam fel, ami az előző (szintén nem túl jó) szoci kormány alatt is megvoltak, és/vagy minden ellenzéki párt egyetért benne, hogyha hatalomra kerülne, akkor megtenné.A válasz 84%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 70%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/17Időpont 2018. dec. 25. 15:10 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Ha a "kisemberek" jogokat és jobb körülményeket akarnak, akkor ki kell harcolniuk maguknak. Te mit csinálsz? Dolgozol, este hazamész, morgolódsz kicsit, aztán másnap megint dolgozol. Közben meg kijelented, hogy egyik kormány sem jó, hát akkor már maradjon Viktor úr, ő legalább népiesch nemzethy diktátor. Hát így tényleg rohadtul nem lesz változás. Szégyen a hozzád hasonló "kisemberekre" nézve, hogy bevezetnek suttyomban egy ún. rabszolgatörvényt bevallottan külföldi multik kérésére, és csak huszonéves diákok mennek utcára emiatt. Ilyenkor hol vagytok, ti "kisemberek"? Ja, sorosoztok meg migráncsoztok a tévé előtt. Meg is érdemlitek a sorsotokat.

A válasz 88%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/17Időpont 2018. dec. 25. 15:34 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Ha úgy állsz hozzá, hogy "úgyse lesz jobb", akkor nem is lesz jobb. Egy demokráciában az a nép feladata, hogy elvárásokat támasszon a politikusokkal szemben. Mivel demokrácia van, a politikusoknak szükséges a nép elvárásait teljesíteni. Minél magasabb elvárásokat támaszt a nép, annál jobban él. Ha te nem vársz el különösebben sokat, akkor nem is kapsz sokat.

Egyébként itt van pár ügy, amiben drasztikus javulást érhetnénk el:

- Korrupció. A Fidesz messze a legkorruptabb kormányunk a rendszerváltás óta. A magyar CPI 2012 óta 55-ről 48-ra csökkent.

- Oktatás. A Fidesz alatt az oktatási "reform" annyi volt, hogy mindenki a Fidesz által előírt könyvből tanuljon. Komoly oktatási reformra van szükségünk, és a Fideszen kívül mindenki beszél erről. A Fidesz viszont éppen a XXI. századdal ellentétes irányba megy. Csökkentették a felsőoktatás támogatását, ez a legtöbb fejlett országban teljesen elképzelhetetlen. Ez nagyon csúnyán vissza fog ütni a jövőben.

- Infrastruktúra fejlesztés. Ez az egyik legalapvetőbb dolog, amit a New Deal óta mindenki tud. Az infrastruktúra fejlesztés a kormány részéről jó dolog. Pörgeti a gazdaságot, és olyasmi, amit nem nagyon lehet privatizálni. Tehát egy HASZNOS pontot tud a kormány pénzt nyomni a gazdaságba. Ehelyett a Fidesz stadionokat épít... Mint egy öt éves, aki még sose hallott közgazdaságtanról. Őszintén, nem is értem mi a franc baj van a fejükben, ez annyira egyszerű.

- Az állami média elképesztő mértékű térnyerésének és intellektuális leépülésének megállítása. Az, hogy több ezer weboldal, rádió, újság, TV adó, stb. stb. ontja magából a sorosozást meg a hasonló színvonalú mocskot az adófizetők pénzén, szerintem szomorú és egyértelműen rosszabb hellyé teszi Magyarországot. A Fideszen kívül senki nem akarja ezt. Még a fideszesek közül is sokan inkább félrenéznek, minthogy támogassák ezt a népbutítást.

- Mint az elején írtam, a demokrácia nincs túl jó bőrben Magyarországon. Az embereknek nincsenek meg azok a demokratikus ösztönei, amik a nyugati világban jól működővé teszik a rendszert. És ezen határozottan nem segít az, hogy a kormány viccet csinál a demokráciából. Legyen szó arról, hogy különadót vet ki az ellenzéki médiára, míg a saját médiáját ezer milliárdokkal támogatja, vagy a "döntsünk együtt" röhejes nemzeti inzultációról, vagy arról, hogy újrarajzolja a saját szájíze szerint a választási térképet a választás előtt, stb. stb. stb. stb. Hosszútávon sokat fog ártani még 10-20 év múlva is az az általános felfogás, amit a Fidesz generál.A válasz 84%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/17Időpont 2018. dec. 25. 15:37 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Molyember nevű felhasználó válasza:

Egy rendszer sem tart örökké, egyszer a Fideszt is leváltja egy másik. Ha azt a szemét, korrupt rendszert, amit a Fidesz hozott létre, bármilyen indokkal is, de támogatjuk (nincs másik, nincsenek migránsok, szeretem a focit), akkor ugyanezekért a bűnökért soha többet, egyetlen másik pártot sem lehet elítélnünk, mert akkor az azt jelenti, hogy a magyar ember annyira hülye, hogy szívesen lát a hatalmon olyanokat, akik semmibe veszik. Amit a Fidesz csinál, az nem ideológiai probléma, nem szubjektív értékítélet alapján rosszak, ők abszolút értelemben bűnözők. Érted? Ha nekik lehet, akkor innentől kezdve bárkinek lehet, aki hatalomra jut. Ezért mondják, hogy a fideszesek hülyék, birkák, stb, mert egyszerűen nem lehetséges, hogy ez ne zavarjon valakit, aki gondolkodik. Erre egy elterjedt válasz, hogy akkor én az MSZP-t se támogattam annak idején? Nem, nem támogattam. Vagy: "azt hiszed, más nem lopna?" De, más is lopna, ezért kell a lehető legkeményebben megbüntetni a Fideszt, hogy lássák, nem tehetnek meg akármit. Van még a legalja: "nélkülük mindenhol bevándorlók lennének!" Ezekkel nem érdemes foglalkozni, úgysem értik meg.

A válasz 75%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/17Időpont 2018. dec. 25. 15:53 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

"Lehet végre elkezdeni fejlődni is az ország, nem szinte tök utolsók lennénk minden mutatóban..."


És ez miért lenne jó? Szerintem minél rosszabb, annál jobb.A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 61%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/17Időpont 2018. dec. 25. 16:01 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Minek győzzelek meg? Mindenki arra szavaz, amit jónak lát. Ha neked ez a jó, akkor erre szavazz.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 61%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/17Időpont 2018. dec. 25. 16:09 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

"Miért volna szerintetek jobb az ország, ha a fővezért nem Orbán Viktornak, hanem X Y-nak hívnák?"


A rendszert nagyon sokan akarják megreformálni. Hogy miért nem hallottál róla? Mert ezeket a 0-3%-os mini pártok akarják, akik mögött nincs sajtó. Ha követed őket, értesülsz róla hogy mit szeretnének, ha nem, azt se tudod kik ők ( esetleg kormánypárti médiából hallhatsz róluk mint "Soros libsik", miközben nagyon sok jobboldali van köztük ).

Hogy mit akarnak? Többnyire korrupció ellenes ügyészséget, választási rendszer reformot, arányos rendszert, szakszervezetek erősítését, munkajogi reformot, oktatási és egészségügyi reformot, nyugdíjrendszer átalakítását, emberek jogainak bővítését ( pl: visszahívható képviselők, alkotmány módosítás népszavazással, stb ).

És hogy miért nem hallasz róluk? Mert nem áll mögöttük oligarcha. Nem adják el magukat a gazdagoknak, ezért aki megtehetné, mert van hatalma, nem támogatja őket. A fideszt is Simicska futtatta fel és nagyon jóban voltak amíg mindent megadtak egymásnak. Anno az MSZP is milyen szépen futott amíg a média majd fele az ő kezükben volt ( vagyis olyan oligarcha kezében, aki őket támogatta ).

Egyszerűen nem értesülsz ezekről a pártokról. Pedig ők az embereknek akarnak jót, hisz mással nem tudnak érvényesülni.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 78%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/17Időpont 2018. dec. 25. 16:50 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Semmit nem lehet arról írni, hogy miért lennének jobbak. Elnézve a produkciójukat 2010-től napjainkig, egyáltalán nem meggyőzőek. 2015 óta én felhagytam velük. Elnézve napjaink történéseit, szerintem jobb is.

A válasz 16%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 66%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/17Időpont 2018. dec. 25. 17:38 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Az átlagembernek miben jó az, hogy a kormány ennyire együttműködik Kínával, Oroszországgal, Azerbajdzsánnal?
Ha csinálnátok egy politikai témájú YouTube csatornát, ti milyen nevet adnátok neki, ha bal/jobb oldaltól függetlenül, kicsit centrista stílusban, felfogásban készülnének az adások?
A mostani gazdasági válság jobb vagy rosszabb lesz a magyar átlagembernek mint 2008-ban volt? Azóta jóval kevesebben vagyunk
Elszaladt a ló a kormánnyal a választási győzelem óta? Ti, hogy érzitek ezt?
Terézváros inkább jobb- vagy baloldali beállítottságú kerületnek számít?
Biztos hogy a jobb oldalt kéne támadni?

Kérdések a Politika rovatbólKérdések a Magyar politika rovatból
Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!