Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Politika » Magyar politika

A kérdés

Tényleg annyira rossz a helyzet, mint ahogy sokan reklámozzák?

Szóval mostanában divat szidni mindenért a kormányt ugye.

Elvileg tök csóró az ország. Sokan ábrándoznak jóléti államról. Sokak szerint nincs már demokrácia. Nincs kitöréi lehetőség, jövőkép. Romokban az egészségügy, oktatás stb.


Szerintem ez kicsit el van túlozva. Nektek mi a véleményetek?Keress kérdéseket hasonló témákban: magyar, politika, élet, gazdaság, kormány

 2019. febr. 12. 18:10  Privát üzenet  

A válaszok
1 2 3 4
Hát figyelj amióta a Fidesz van minden sokkal jobb! Mindig is könnyebb volt a kormányt szidni. Azok akik most az utcán vannak például a túlóra törvény miatt azoknak eddig a vasárnapi zárva tartás volt gond. A korházak felújításába rengeteg pénzt fektetnek bele de így is elfog tartani még egy jó ideig. A jó léti állam és a magasabb életszínvonal pontosan a 2010 előtti kormánynak köszönhetően nincs.

A válasz 17%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 21%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/34Időpont 2019. febr. 12. 18:20 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Az ország egyáltalán nem csóró. Az elmúlt években nagyon nőnek a bérek, miközben az államadósság (a GDP százalékában) csökken.

Demokrácia van, van de túlzott a kormányzati befolyás egyes területeken. Ilyen például a Magyar Nemzeti Bank, az iskolák, a média általában, és a tudományos világ (például MTA).

Jövőkép van.

Az egészségügy nagyon gyenge.

Az oktatáson sokat rontott a központosítás. A kezdő pedagógusok bére katasztrófális, ezért nincs utánpótlás.A válasz 43%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/34Időpont 2019. febr. 12. 18:20 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Balogh Bence 2019 nevű felhasználó válasza:

Az ellenzék nyilván mindenben a hibát fogja keresni, ezért kell igyekezni objektívan tájékozódni :)


1) Az ország nem csóró, nagyjából ott van, ahol a többi régiós ország.

2) A jóléti államtól valóban messze vagyunk, a támogatások inkább a felső-középosztályt célozzák a szélesebb és ténylegesen rászoruló társadalmi csoportok helyett.

3) Demokrácia van, de sérült, és 2010 óta folyamatosan romlik a helyzet.

4) Rendszerszinten valóban nincs kitörési lehetőség, jövőkép.

5) Az egészségügy és az oktatás is valóban sokat romlott.A válasz 37%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/34Időpont 2019. febr. 12. 18:24 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Szerintem nem annyira rossz.

Kell egy normális végzettség. Valamilyen használható szakma, vagy diploma. És boldogulni fog az ember.


Én azt pont lesz**om, hogy 8 általánossal valakinek milyen rossz, akinek a munkáját egy majom is el tudja végezni.

Nem az ország a csóró, hanem egy réteg.


Jóléti államról ábrándoznak sokan, közben a kisujjukat sem mozdítják meg. Meg úgy egyébként sem tartanának rá igényt.


Egy diktatúrában nem mondhatod ki, hogy diktatúra van.


Van kitörési lehetőség. Tanulj, menj államilag finanszírozott egyetemre, végezz el egy NEM büfé szakot. És kész a kitörés.


Oktatási renszer nálunk jóval fejlettebb államoban is hasonló.


Eü talán az, aminek lenne még hova fejlődni.


Az esetek 90%-ban olyan emberek mondják ezeket, akik tényleg a kisujjukat sem mozdítják semmiért sem. Ők külföldön is csődtömegek lennének.

Én is találkozok napi szinten ilyenekkel. Még ahhoz is lusta volt, hogy egy szaros érettségit csináljon. De ő nem dolgozik ám akárhol! Ő nem műszakozik. Ő sokat akar keresni.


A kapitalizmus világában farkastörvények uralkodnak. Ez van.


Egyébként akkora csóró putri ország vagyunk. Ahhoz képest városi terepjárók vezetik az eladási listákat. Bemész egy belvárosba legalább középkategóriásak az autók.

Gyakorlatilag csak okos tv-ket vesznek már a magyarok.

150 ezer alatt egy átlag magyar már alig vesz telefont. (talán a Xiaomi fog változtatni ezen).

20on éves "gyerekek" 200 ezres telefonokkal, fél milliós használt autókkal. 30 ezres cipőkkel.

Hidd el, a csóróságtól qva messze vagyunk.


Maximum van az országnak 1-2 csóróbb régiója. De ez mindenhol így van.A válasz 19%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 69%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/34Időpont 2019. febr. 12. 18:24 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

,,Elvileg tök csóró az ország. Sokan ábrándoznak jóléti államról."

Attól függ mihez viszonyítunk. Sok függ azon is, hogy az ország melyik régiójáról van szó. Összességében véve viszont tényleg nem állunk valami jól, már a sokáig hasonló szinten álló Szlovákia és Lengyelország is lehagyott minket. A balti országokról vagy Szlovéniáról nem is beszélve. Tarthatnánk előrébb is, de ez nem kizárólag a jelenlegi kormány hibája mert az előzőek is jócskán ludasak ebben.


,,Sokak szerint nincs már demokrácia."

Sok tekintetben tényleg, csak formaság a demokrácia. Nincs kifejezetten hardcore diktatúra, igazából fél diktatúráról beszélhetünk már néha-néha.


,,Nincs kitöréi lehetőség, jövőkép."

Ha nincs olyan háttered eléggé nehéz dolgod van. Persze nem mondom, hogy lehetetlen de ez megint régió függő részben.


,,Romokban az egészségügy, oktatás stb."

Ez tény.A válasz 86%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 82%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/34Időpont 2019. febr. 12. 18:35 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Azt ne feleljtsd el, hogy Orbán Viktorék úgy adták át régen a kormányzást, hogy az ország csődben szélén volt, illetve jött a gazdasági világválság is. Most azért érzed ami van, mert nincs gazdasági világválság. De ha nem a mostani kormány lenne hatalmon és nem lopnának ennyi pénzt akkor sokkal jobb lenne az élet. Elérné a fizetés színvonala a többi országét is..stb. Lehet erről prédikálni sokat. Nem a sajtóból kell kutakodni, hanem szépen elmész egy Egyetemre és tanulsz egy gazdasági szakon, s majd rájössz mi és hogyan van.Amúgy engem nem érdekelne, hogy lopna a kormány. Felőlem maradhatnak is. Csak akkor lássuk már végre az eredményt. Ez már a 3. ciklusuk és az egészséügy romokban, az oktatás romokban. És ez a kettő a legfontosabb: az Egészségügy és az Oktatás. Ha ez nincs rendben akkor a kormánynak mennie kell.A válasz 55%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 54%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/34Időpont 2019. febr. 12. 18:39 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
#6 Na ezt még te sem hiszed el! Gyurcsány Ferenc rosszul kezelte a gazdasági válságot! Pont a Fidesz adó refotmjai jelentették a megoldást! Gyurcsány Ferenc idejében bérbefagyasztasok, megszorítasok voltak most pedig fejlődik a gazdaság és a bérek is növekednek! Gyurcsány vitte csődbe az országot a deviza alapú faxágaival a fidesz óta meg folyamatosan fejlődik...

A válasz 15%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 21%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/34Időpont 2019. febr. 12. 18:48 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Te szerinted miért voltak megszórítások? Csak talán nem azért, mert nem volt már pénz az államkasszában, mert tönkretették előtte is az országot? Vagy talán nem azért, mert egy globális pénzügyi világválság volt? Gondolkozz már ember mielőtt bármit is írnál. Nem Ferikét védem, de ha a Fidesz lett volna akkor hatalmon amikor ez volt már újra az oroszokhoz lennénk csatolva.

A válasz 92%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 54%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/34Időpont 2019. febr. 12. 18:58 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

És hova fejlődik? Neked is felteszem ezt a kérdést:


Oktatás? Egészségügy? Kérlek beszélj róla. Ez már a 3. ciklusuk és egyre csak rosszabb. Azért ne haragudj, de ha 8+ év alatt képtelenek bármit is tenni a lopáson és a stadion építésen kívűl az nem fejlődés.A válasz 90%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 54%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/34Időpont 2019. febr. 12. 19:00 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
#8 Ne fárasz már Gyurcsany előtt nem a Fidesz volt. Gyurcsány vitte csődbe az országot a devizás faxágaival ahogyan írtem. Orbán lett volna akkor adó reformok és fejlődés lett volna az adó reformok voltak a kulcsai a válság kezekésnek. Amióta a Fidesz hatalmon van az ország fejlődik, innen mennek el a legkevesebben egy statisztika szerint, a bérek folyamatosan nőnek ha Orbán lett volna Gyurcsany felett 10000% hogy fejlettebb lennénk!

A válasz 16%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 21%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/34Időpont 2019. febr. 12. 19:03 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Szerintetek lehet, hogy a mai bevándorlási helyzet ahhoz vezessen, hogy Európa szétesik Nyugat és kelet Európára, ahogy anno a Római Birodalom?
Tényleg olyan rossz az anyagi és társadalmi helyzet az USA-ban, mint ahogy az a Breaking Bad című sorozatban ábrázolva van?
Tápszeres kisbabám (6 hetes)! Észrevettem hogy besüppedt a kutacsa ahogy felkelt! Evett jobb lett a helyzet. De ez mit jelent? Hogy kell normál állapotban lennie? én eddig nem...
Annak idején Géza fejedelem felismerte, hogy ha nem vesszük fel a kereszténységet, a környező népek beolvasztanak minket. Most is ez lesz a helyzet, ha nem táncolunk úgy, ahogy az EU fütyül?
Ahogy most a helyzet alakúl, lehet hogy az egész Eu ban hatalmas vállság lesz?
Mi a helyzet most, ahogy Amerika első embere fogalmazott, amerika nemzetbiztonsági érdekérvényesítő szervezeteivel?

Kérdések a Politika rovatbólKérdések a Magyar politika rovatból
Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!