Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Politika » Magyar politika

A kérdés

Mik a multikulturalizmus hibái?


Keress kérdéseket hasonló témában: multikulturalizmus

  ápr. 15. 17:19  Privát üzenet  

A válaszok
1 2

Gondold át milyen egy indiai étteremben enni, egy kínai étteremben, olaszban, franciában vagy bármilyen jellegzetes nemzeti étteremben. Mind nagyszerű, színvonalas tud lenni és csodálatos a maga nemében, kultúrájával, ételeivel, világával.

Majd keverd őket össze és tett egy étterembe. Mi lesz belőlük?

Pont azt fogják elveszíteni, ami nagyszerűvé tette őket. kapsz egy kifőzdét - legyen bármilyen drága is végül - ahol vehetsz pizzát, de az nem lesz igazi olasz pizza, vehetsz curry-t, de az még sem lesz olyan, mint az igazi curry, gulyást, amiről te is tudod, hogy semmi köze a valódi gulyáshoz, csak ez a neve, meg kínai kajákat, amik szintén csak hasonlítanak, de nem olyanok.

Egy dolog lesz csak fontos, hogy mindenki vegyen jó sok coca colát hozzá, mert aki az egészet kitalálta, az csak ezt akarja neked eladni, csak ezért csinálta az egészet.

A multikulti ugyanez, csak az életeddel. Ami szép, nagyszerű és egyedi a saját országában, abból egy silány keverék lesz ha összekeverik - és a cél csak az, hogy te, mint vásárló, mint munkaerő minél nagyobb hasznot hajts a multiknak, pénzembereknek.A válasz 89%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 46%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/20Időpont ápr. 15. 17:32 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

1 hogy kultúraellenes mert egybe akar olvaszti mindent(tehát faiszta) 2 hogy ellentéteket szül mert a népek nem akar ak egybeolvadni pl te szeretnél kutyát enni? Az indiaiak meg tehenet nem

Szerinted undorító a skorpió cukorral? Mi meg a disznó végbelébe töltjük a húst

3 hogy erőszakkal akarják kikényszeríteni és jó érv hogy ellehetetlenítsenek valakit

EzekA válasz 74%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 40%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/20Időpont ápr. 15. 17:33 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Soha nem maga a multikulturalizmus volt a probléma (mint maga a jelenség), hanem a szereplői voltak a megkérdőjelezhetők.Valószínűleg svédekkel, franciákkal, vagy portugálokkal hamarabb fogsz tudni együttműködni, kijönni, vagy egyetérteni.

A válasz 85%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/20Időpont ápr. 15. 18:28 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Pl. az aránytalanság. Amíg egy erős nemzetállamban él néhány százaléknyi kisebbség (jöjjenek akár a Közel-keletről, Ázsiából, vagy épp Afrikából), akik rendben beilleszkesnek és színesítik az adott ország kultúráját, addig minden oké. A baj ott kezdődik, ha ezek a kisebbségek egyre gyorsabban és egyre nagyobbra duzzadnak, különösen a muszlimok. Pesty László azt mondta, hogy bármennyire is nehéz elhinni, ő a multikuluralizmus híve, és épp ezért ellenzi a muszlimok európába özönlését, mert maguk alá fogják gyűrni a többi kisebbséget és végül a többséget is ők fogják alkotni. Márpedig ők nem lesznek annyira nyitottak és befogadóak, mint mi vagyunk.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 63%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/20Időpont ápr. 15. 18:47 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
kakukkmarczy nevű felhasználó válasza:

Maga a multikulti a hiba! Az összes (vélt) előnye ellenére!

A túrizmust azért találták ki, hogy az ember elutazva a saját kultúrájából, más kultúrákat ismerjen neg. Nem pedig azért, hogy ezt a mindennapjaiban élje meg!A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 45%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/20Időpont ápr. 15. 19:00 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Az, hogy nem minden kultúra egyformán elfogadó, vannak köztük agresszívek, dominanciára törekvőek, míg mások passzívak és elfogadóak. Egy ilyen kevert közegben az elfogadóbb társadalmak/kultúrák kihalásra vannak ítélve.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 52%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/20Időpont ápr. 15. 19:45 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Amikor két, egymással ellentétes szokás, kultúra konfrontálódhat.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 57%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/20Időpont ápr. 15. 20:02 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Az, hogy mindenki kicsit mást ért alatta és ezáltal egymás ellen uszíthatók az emberek. pl.: van ez a rövid, amúgy értelmes meglátás az első válaszolótól:"Gondold át milyen egy indiai étteremben enni, egy kínai étteremben, olaszban, franciában vagy bármilyen jellegzetes nemzeti étteremben. Mind nagyszerű, színvonalas tud lenni és csodálatos a maga nemében, kultúrájával, ételeivel, világával.


Majd keverd őket össze és tett egy étterembe. Mi lesz belőlük?"


Ezzel szemben nekem nem azt jelenti a multikulti, hogy 1 étteremmé válnak ezek, hanem hogy mindegyikükből találni fogok a szomszéd utcában. Az emberek pedig abba sétálnak be és esznek, amelyiket preferálják, a másik mellett pedig békében elsétálnak. Szerintem ezt kellene jelentenie, és szerintem pl.: New Yorkban ezt is jelenti, csak a példa kedvéért.A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/20Időpont ápr. 15. 20:16 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

#9

Igazad van.

Annyi a különbség, hogy ott az amerikaiak maguk a kevert népesség, hiszen mindenki bevándorló. Kivéve azt a kevés indiánt, akik őseit mindehhez előbb ki kellett írtani.

Európában az itt élő nemzetek az "indiánok" és nem akarnak kihalni, csak hogy a beérkező bevándorlók együtt már békésen megférjenek.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 46%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/20Időpont ápr. 15. 20:50 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Saját tapasztalataim alapján a multikulti nem egészen azt jelenti, amit a többség ír.

Németországban élek München mellett, itt az emberek kb negyede nem német. Így a szomszédság is igen vegyes, de a legextrémebb példa a fejlesztőcsapat, amiben dolgozom. 9-en vagyunk, 4 különböző kontinensről, 7 különböző országból, 4 különböző vallással.

Senki nem erőltet rá semmit a másikra, mindenki azt eszik, amit szeret, abbam hisz, amiben akar. Ellenben mindenkinek a többiek számára nagyon érdekes történetei vannak a saját országáról. Természetesen van itt is akivel kevésbé vagyunk egy hullámhosszon, de ez kb. bármilyen random 9 ember esetében előfordulna.

A multikulti nem a saját kultúrád feladása, hanem egy lehetőség arra, hogy minél több mindent megismerj a világból.A válasz 43%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 77%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/20Időpont ápr. 15. 22:02 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
A "liberálisok", balliberálisok miért tartják fontosnak eltűrni a kisebbségek elnyomását, megfélemlítését Ukrajnában?
A magyarok miért félnek Európa afrikanizálódásától?
Az afrikai migránsokat miért hasonlítják a cigányokhoz?
Budapest mikorra válhat olyan liberális, toleráns várossá, hogy roma polgármestert válasszon, hasonlóan, mint Londonban a pakisztáni vezető?
A jobboldaliak miért gondolják Magyarországon, hogy a multikulturalizmus okozta Trianont?
Liberálisok, mit gondoltok arról a kultúrkörről, mely az isztambuli konzulátuson és sok más alkalommal (pl. Nizza) megnyilvánult a bevándorlók kapcsán?

Kérdések a Politika rovatbólKérdések a Magyar politika rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!