Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Önnek ki a Pásztora?

Önnek ki a Pásztora?

Figyelt kérdés
"Az Úr az én pásztorom" szokták mondani idősek. Neked ki tölti be eme szerepet?

okt. 17. 10:33
A kérdező szavazást indított:
Magyar Péter
Orbán Viktor
Gyurcsány és/vagy Né
Torockai
Eu
Zelenszkíj/ Putyin egyébb
4 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
95%

Mivel hívő ember vagyok, ugyanezt mondanám: "Az Úr az én pásztorom".

Aki egy politikust (vagy politikai szervezetet) istenít, az az én felfogásom szerint idióta.

Egyébként, ha nem hívő lennék, akkor József Attila egy verssorával válaszolnék: "Az én vezérem bensőmből vezérel".

okt. 17. 10:37
 2/10 anonim ***** válasza:
80%

Bizonyos idősek nem azért mondja, hogy "Az Úr én a pásztorom", mert csak. Ez egy keresztény vallási kinyilatkoztatás, nem egy politikai állásfoglalás. Olvasd el a Bibliát, azon belül is a Zsoltárok könyvét.

Nem kell keverni vallási szövegeket, ilyen populista, barom módon mással.

Ennyi erővel azt is kérdezhetnéd, hogy "Elköszönéskor az idősek szokták mondani, hogy Isten áldjon. Téged ki áldjon? Orbán, Gyurcsány, Magyar, vagy Putyin?"

okt. 17. 10:40
 3/10 anonim ***** válasza:
24%
Senki, mert képes vagyok önállóan gondolkodni. A felsoroltak közül Toroczkai áll hozzám a legközelebb.
okt. 17. 10:41
 4/10 anonim ***** válasza:
44%
Ateistaként én szeretem azt "hinni", hogy a magam ura vagyok.
okt. 17. 10:45
 5/10 anonim ***** válasza:
27%
Nem vagyok birka, nincs szükségem pásztorra.
okt. 17. 11:19
 6/10 anonim ***** válasza:

Igen, mind birkák vagyunk, vagy bárányok.

Én értem a kérdező szisztematikáját. Ez egyfajta görbe tükör.

Mit mondhatnék magamról? Sok a birka és sok a pásztor. Én mindig más és más pásztor után nézek. Hagyom mindegyiknek, hogy legeltessen, etessen. Ha jó, amit kapok, akkor vissza térek oda, amilyen füvekre éppen szükségem van.

Van, hogy naponta váltogatom a pásztort, akinek a nyájával együtt bégetnék. Általában ez megy 4 évig, a végén meg behuzom az x-et az Orbán neve mellé, a másik papíron meg valami másik pártra szoktam szavazni. Tudom, értelmetlen így szavazni, de nálam ez vált be. Azt tudom, hogy Magyar Péter és Dobrev-gyurcsány nem jó füves legelők felé terelget engem, őket kihúznám a pásztor listáról. Mondjuk Kovács Gergő jó füves legelők felé terelgetne engem, de azt hiszem olyan füvek ebben az országban csak nagyon eldugott helyeken növekednek.

Nehéz erre válaszolni. De azt hiszem az Orbánra következetesen mindig ráhúztam az X-et.

okt. 17. 21:42
 7/10 A kérdező kommentje:
Az ember esendő. Bűnre hajlik a természetünk. Egyedül nem vagyunk képesek managelni az életünk. Kell ez vezető. Ezt a liberálisok is felismerték ezért kigyomlálták alólunk a gyökereink ; család, nemed, istened, vallásod. Gyökértelen embernek nincsenek valódi céljaik, így könnyű felettünk uralkodni
okt. 18. 09:05
 8/10 anonim ***** válasza:

Gyerekkoromban nagyanyám elrángatott a templomba ahol mást sem hallottam a paptól mint hogy vétkeztem és esdekeljek bűnbocsánatért.

Nem gondolom magam szar alaknak, nem ártok senkinek nincs mit megbánnom.

Álszentnek tartom a vallást.

okt. 18. 15:46
 9/10 anonim ***** válasza:
Nekem nem pásztorom, hanem kanászom van.
okt. 18. 18:35
 10/10 anonim ***** válasza:
Bro, egyetlen Tudat van, nevezhetjük Úrnak is, és igaz is meg nem is, hogy terelget, ahová kell. Az emberi észlelés alapján nem igaz, a többit meg mi nem tudjuk, csak útjelző tábláink vannak azokba az irányokba, ahova nemigen juthatunk. Mindeközben meg persze az is igaz, hogy mégis megérinthetjük ott bent az egyetlen Tudatot, ahogy a magunk figyelmeként megjelenik az emberi észlelésünk előtt is. És hát ő néz vissza önmagára az említett figurák szemén át is, így halk reggae zene kíséretében ízlelgetheted kicsit a kérdésedet és a válaszaidat mint a számtalan bezáruló kör némelyikét.
okt. 18. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!