Csak nekem van baromira elegem abból, hogy az Egyesült Államok mindenkivel is háborúzik, beavatkozik, mindenhova demokráciát visz, ők meg dőzsölnek?
Nincs bajom az amerikaiakkal, nincs bajom az Egyesült Államokkal. Az én családom is részben amerikai magyar. Izraellel még annyira sincs bajom, hívő keresztény vagyok, tisztelem a választott népet és a Szentföldet. Sőt, a korai Egyesült Államok politikája nagyon szimpatikus is volt számomra, mivel kertelés nélkül a felvilágosodás és a reformáció szellemét képviselték szemben Angliával, ahol a király volt az egyház (emiatt később katolikusok is kivándoroltak) és az állam első embere, s az abszolutizálás is elég gyakori volt, az angol polgárháború sem véletlenül tört ki, ahogy a polgári forradalom sem a király és a parlament erői között, melyek közül utóbbiak képviselték a szabadságjogokat és a népszuverenitást. Ezt konkretizálva a politikai klasszikus liberalizmust, meg politikai libertarizmust képviselték. És kezdetben teljesen izolacionisták voltak a világ felé egészen a világháborúkig. Egyedül a gazdasági liberalizmusukkal nem értettem egyet.
Viszont a mai amerikai politikából marhára elegem van. Akár demokrata, akár republikánus. Az egyik világháborút akar Ukrajna miatt, a másik világháborút akar a Közel-Kelet miatt, meg csak úgy megdönti egy független állam, Venezuela vezetését, mert az nem szolgálja ki a cégeiket... Természetesen náluk soha nem volt világháború, őket soha nem bombázták és a 9.11 miatt gyászmenetet tartottak, megfeledkezve azokról az ezrekről, milliókról, akik az amerikai szarkeverés miatt haltak meg Vietnámban, Koszovóban, Afganisztánban, Szíriában, Irakban, Líbiában, meg hát most már az egész Közel-Keleten is. Semmi közük ahhoz, hogy mi van Iránban. Inkább ne avatkozzanak be olyan módon, hogy fogják, oszt megtámadják az országot! Ukrajna és Izrael (a Hamasz egy terrorszervezet) kapcsán a republikánusokkal értek egyet (többek között emiatt is támogattam inkább Trumpot, mint a Kamaláék bagázsát, mivel kevésbé rossznak éreztem akkor), az arab világ, meg Irán kapcsán pedig a baloldaliakkal. Azt mondom, hogy a Hamasz ne bombázza Jeruzsálemet és Izrael se bombázza Katart, meg Iránt.
Más is érez hasonlóan? Elege van mind az amcsi republikánusok, mind az amcsi demokraták háborús uszításaiból?

válasza:

válasza:

válasza:#6.
Nyilván az beszél, aki elment onnan. Nagy valószínűséggel egy helyi mást mondaná, aki megszívta a sahrendszerrel.

válasza:7:
Nem, a szülei, otthon maradt barátai beszélnek elsősorban, mert a helyzet azóta csak durvult. Korábban is szar volt a rendszer, de az hogy tőbb tízezer tüntetőt gyilkoltak halomrq, az újdonság. Azért nincs egyelőre forradalom, meet a karhatalom minden megmozdulást brutálisan megtorol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!