Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » A Tisza lényegében egy balolda...

A Tisza lényegében egy baloldali, de nem liberálispárt?

Figyelt kérdés

A baloldali elemek megvannak, többkulcsos adó, vagyonadó, egyenlőtlenségek csökkentése, bérlakások.

Ugyanakkor nincs meg az LMBTQ, a migránsok, woke, tehát nem liberálisok.

ápr. 14. 21:32
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Inkább jobbközép, de sok baloldali érteket is ki kell szolgálnia a szavazóik vegyessége miatt. Itt most a klasszikus értelembe vett oldalakról beszélek, nem arról ami a fidesz altal lett kreálva.

Ugyanitt fontos megjegyezni, hogy egy kormány nem tud csak egy színtiszta politikai oldal lenni

ápr. 14. 22:24
 12/13 A kérdező kommentje:
De a vagyonadó meg többkulcsos adó hogy lehet jobbközép? Ez pont hogy erősen baloldali dolog. Nekem kb egy klasszikus szociáldemokrata pártnak tűnik, tehát nem ez a mai woke-baloldal, hanem a régi 20. századi baloldal, ami még nem tartalmazta a woke őrületet.
ápr. 15. 06:47
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Jobbközép és populista párt a TISZA. A populista viszont nem pejoratív.

Egyik hozzászóló a Fideszt is populistának mondta, pedig egyáltalán nem populista, csak demagóg.

"De a vagyonadó meg többkulcsos adó hogy lehet jobbközép?"

A vagyonadó és a többkulcsos adó NEM ELLENTÉTES a jobboldali eszmékkel, max. nem tipikus lépések a jobboldali gazdaságpolitikában. Szerintem nem szélsőséges baloldali eszme az az elvárás, hogy az extrémgazdagok, vagyis a szó szerinti milliárdosok fizessenek vagyonadót, és az alacsony jövedelműek alacsonyabb SZJA-kulcsos adót fizessenek.

A jobbközép az, hogy innen is vesz át elemeket, meg onnan is, és szerintem ez a vegyes értékrend a helyes.

Ezt több nemzetközi példával is fel tudom sorolni.

Vagyonadókra példa:

Olaszország 2011-12-ben Mario Monti vezetésével jobbközép pártok többek között a Forza Italia támogatásával

Spanyolországban 2011-ben a korábban megszűntetett vagyonadót a jobboldali Néppárt ideiglenesen visszaállította.

Egyesült Királyságban a Konzervatív párt a magas értékű ingatlanokra, luxusingatlanokra vezetett be adót 2010-16 között

Kanadában a Kanadai Konzervatív párt vezetett be 2018-ban az üresen álló ingatlanokra adót, és vagyonalapú ingatlanadót is.

Többkulcsos adókra példa:

Spanyolországban a már meglévő többkulcsos adót nemhogy eltörölte volna a jobbközép Néppárt, de új, magasabb kulcsokat is bevezettek.

Hasonlóra volt példa még Görögországban, Portugáliában, Franciaországban, Olaszországban.

De arra is lehetne számtalan példát mondani, hogy a jobboldali, vagy jobbközép párt nem vezeti ki a többkulcsos személyi jövedelemadót, vagyis jóváhagyja azt.

ápr. 15. 08:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Titeket nem zavar a túl hamar létrejött eredmény?

Nekem olyan zavaros ez az egész. Túl hamar megjött a választási eredmény a megszokotthoz képest. Orbán Viktor már idő előtt gratulált. Amikor mutatták a statisztikákat is....olyan túl hirtelen megfordult az egész. Illetve Orbán meglepően megkönnyebbült volt a záró...

Miért fáj ennyire hogy a Tisza nyert?

!!nem vitatkozni szeretnék!! Szeretném, ha mindenki higgadtan válaszolna. Miért hiszitek azt hogy MP visszavonná azokat a kedvezményeket (pl.: CSOK, babaváró, stb.), amiket Orbán adott? Miért gondoljátok, hogy csődbe megy az ország, hogy elveszik a pénzed, hogy...

Tisza elveszítheti a kétharmadot?

Ha beérkezik a levélszavazat, külképviseleti, határon túli szavazólapok

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!