2022-ben az ország választási térképe narancsban pompázott, most pedig jópár körzetet nyert a Fidesz, de most mégis nagyobb 2/3-a lett a Tiszának mint 22-ben a Fidesznek! Erre mégis mi a magyarázat?
2022-es térkép:
2026-os térkép:
2022-ben az egész ország narancs volt most pedig a Tisza viszont kevesebb választókörzetet nyert meg ergo sokkal színesebb a térkép, mégis nagyobb 2/3-adjuk lett. Abszolút nem értem.

válasza:"most pedig a Tisza viszont kevesebb választókörzetet nyert meg"
Többet nyert meg. 2022-ben az ellenzék vitte egy kivétellel egész Budapestet, ami 17 egyéni helyet jelentett nekik. A Fidesz most csak 14 egyénit nyert. A Tisza jobban teljesített listán is és egyéniben is, ezért lett ekkora fölényük.

válasza:

válasza:

válasza:Értem mit akarsz mondani.
Hogy 22ben is 2/3-d volt amikor narancssárga volt minden és szinte nem volt ellenzéki megye, meg most is 2/3-d a tiszának úgy, hogy vannak fideszes megyék.
Pestről jön a legtöbb mandátum azt teljesen vitte a tisza. Meg majd még jönnek az úgynevezett győzteskompenzációs mandátumok, ami azt jelenti, hogy ott van pl Budapest 3. választókerület ahol Magyar Péter indult és nyert 39 000 szavazattal. A fideszes ellenfele lett a második 19 000 szavazattal. Ez 20 000 szavazatos különbség Magyar oldalára és ezt a 20 000 szavazatot még tiszás mandátumokká fogja konvertálni a választási rendszer. Na érted már miért nyert a fidesz22ben olyan nagyon?? Mert egy nagy csalás az egész.

válasza:Nehézbez a matek
199 hely van, ebből 106 OEVK.
22-ben 19-et nyert az ellenzék: 18 BP OEVK-ból 17-et, tehát a budapest térképen nézd!! +Pécs+Szeged
Most 13-at se fog nyerni az ellenzék. A Tisza még szombaton jópárat behúz. Mindegyik billegőt.

válasza:Ne matekozzatok,dolgozzatok bakker,ha ezt akartátok.
Mutassátok meg mit tudtok.
Most legyetek okosak ,okoskák.!

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Magyar Péter az utóbbi időben nagyon sok botrányban benne volt felsorolni is nehéz gyakorlatilag minden nap hallani róla valami rosszat a médiában. Van ami nem igaz, de van ami igaz. De csak hogy mondjak róla olyan dolgokat amikre bizonyítékok is vannak videó...
Szerintem egyszerűen az, hogy nem volt csalás, de sokan, pl. Orbán Viktor is tényként kezelik ezt. Ők mit mondanak erre, hogy mi ennek a magyarázata?
Egyáltalán nem követem-követtem a politikát már nagyon régóta és nem is értek ezekhez a dolgokhoz, ezért kérlek benneteket, hogy magyarázzátok el. Érdekelnek az összefüggések. Most nem az lenne a lényeg, hogy engem osszatok, de felőlem oszthattok is, de azért magyarázzátok is el... Köszi!
Nem nagyon találtam rá értelmes magyarázatot neten. Kikre használják?
Magyarázatot is, kérlek. Köszönöm szépen!
Baranya 4, Nagypeterd 1: a Jobbik egyéni jelöltje 0 szavazatot kapott, az egy sorral lejjebb lévő Hajrá Magyarország! párt 76-ot. Közben listán a Jobbik 119 szavazatot kapott. Csongrád 3, Szentes 17: a Családok Pártja 51 szavazatot kapott listán, az egy sorral...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!