Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Hogyan zajlik egy párt alapítá...

Hogyan zajlik egy párt alapítása? Milyen feltételek és lépések tartoznak hozzá?

Figyelt kérdés
ápr. 21. 09:37
 1/2 anonim ***** válasza:
Hát nem úgy ahogy a 20-30 fős alapszervezet és társadalmi beágyazottság nélküli Tisza esetében...
ápr. 21. 11:29
 2/2 anonim ***** válasza:

Kell kb. 10 fő. És akkor benyújtod talán a bíróságon az alapító iratot. Párszor visszadobják, csak mert miért ne és egy idő után jóváhagyják.

Én is régóta gondolkozom ezen. Szeretnél pártot alapítani?

Ha gondolod írj és beszélgethetünk a témában.

ápr. 21. 17:33

Kapcsolódó kérdések:

Milyen feltételeknek kell eleget tennie a párt megalapításához, a bíróságon?

Mármint mik a kizáró szabályok és a meg engedett feltételek.

Amennyiben tovább tolódna az autokrácia felé a magyar kormány milyen intézkedéseket tennétek ellenük?

A. békés felvonulás a kormány lemondatására B. erőszakos tüntetések a kormány önkényuralmának megdöntése érdekében, polgári engedetlenség C. Puccskísérlet - valamilyen akcióterv kidolgozásával erőszakosan átvenni a kormányzást, a tek és a titkosszolgálatok...

Támogatnátok a "tájékozottsági-cenzust" az alábbi feltételekkel?

A kérdés nagyon elméleti. Arról lenne szó, hogy a szavazólapon lenne egy kérdéssor, és csak akkor lenne érvényes a szavazat, ha a kérdések X%-ára jól válaszolt. Vagy eleve csak az kerülne be a jegyzékbe, aki előzetesen kitöltött egy ilyet. A kérdéseket valamilyen...

A Jobbik szimpatizánsok egy része, miért feltételezi, hogy 2018-ban a párt nyerhet?

Erre én semmi esélyt nem látok, sem most, sem 2018-ban. Pedig magam is Jobbikos vagyok, azonban az új választási rendszer nem kedvez a Jobbiknak..Sőt, törpepártot csinál belőle... :-( és ha most nem kedvez, 4 év múlva sem fog..Ez szerintem ilyen egyszerű. Mire jók ezek a hiú ábrándok ?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!