Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Mi lesz a magyar baloldallal,2...

Polarbeer kérdése:

Mi lesz a magyar baloldallal,2014-ig?

Figyelt kérdés

Én baloldali, liberális gondolkodású ember vagyok, de a jelenlegi helyzetben nem tudom, kire szavazzak:

Jobbik? Kizárt, nácira nem szavazok!!

Fidesz? Ugyan már, ezek nem értenek semmihez!!

MSZP? 8 évük volt zsinórban, ha tudtak volna, már meglépték volna a nyertes lépést

LMP? nekem jelenleg ők a legszimpatikusabbak, de pici párt.

Egyéb pártok? KIK????


Megerősödhetne végre a liberális erő Magyarországon, és észre lehetne venni, hogy Nyugat-Európát, és a fejlett országokat liberális erők, és (mondjuk ki) zsidók irányítanak. Ez jelenleg MO-n nem népszerű...


Mikor fog már a magyar baloldal, vagy a liberális politika kihozni magából egy karakán személyt????2012. jún. 28. 21:33
1 2 3 4 5 6
 1/52 anonim ***** válasza:
100%
A mostani Fideszes kormányzás miatt erősödik a baloldal, de értelmes párt nincsen egyik oldalon sem.
2012. jún. 28. 21:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/52 anonim ***** válasza:
49%

Remélem a lengyel példa valósul meg, ott két jobboldali nagy párt van.

Amúgy a liberalizmus bizonyos szempontból hasznos, de nem úgy, ahogy te gondolod. A jobboldali liberalizmus a hasznos, ami csökkenti az adókat és támogatja a kisvállalkozásokat. Ezzel az embereknek több anyagi lehetőségük van rendelkezni a saját sorsukról, ez a szabadság.

A baloldali liberalizmus viszont nem szól másról, mint mindenféle kisebbségek "elnyomásáról" való panaszkodásról, meg nácizásról, és az ország erőforrásainak elkótyavetyéléséről.

A baloldal meg egyszerűen mindig, mindenhol tönkreteszi a társadalmat az állami újraelosztás növelésével. Akkor lehet létjogosultsága, ha a gazdaság erős, és az emberek már nem tudják mire költeni a pénzüket. Ekkor lehet forrás osztogatásra, de az előbb-utóbb mindig visszaüt.

2012. jún. 28. 22:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/52 anonim ***** válasza:
56%

Ez akkora baromság, hogy zsidók irányítják a fejlett országokat, miért hiszed el ezt a jobbikos összeesküvés elméletet? Amerikában NYOLC ÉVIG irányított a konzervatív őskeresztény Bush, a támogatói között nem volt ritka fasiszta beütés (amerikai rasszisták és antiszemiták most is a konzervatív Romney-ra fognak szavazni kivétel nélkül!!!), szerinted ez hogy illik abba a képbe, hogy zsidók irányítják a fejlett országokat??? Egyedül Izraelt irányítják "A zsidók".


Az LMP meg csak addig kicsi, amíg a baloldali szavazók inkább az MSZP-re szavaznak, mint rájuk. Egyébként tök mindegy, mert összefogás szükséges, én pl rühellem az MSZP-t, de nem zavar, ha az LMP összeáll velük, és az kicsit durva lenne, ha csak EGYETLEN baloldali párt lenne a parlamentben 2014-től, és pont a véreres MSZP:(! Az MSZP-t nem tartom szocialistának, amíg ők kormányoztak a szegények és a gazdagok közötti szakadék nem csökkent, hanem nőtt (nem annyira, mint a fidesz két kormánya alatt, de mégis), ráadásul a gazdasághoz sem értenek különösebben és ugyanúgy imádják a korrupciót, mint a fidesz. Az LMP-ről sokkal inkább el tudom képzelni, hogy foglalkozik a magyar emberek sorsával, persze nem tartom kizártnak, hogy bennük is csalódnék, egyelőre viszont az egyetlen tisztességes, demokratikus, törvénytisztelő pártnak tartom, akik még a támogatóik listáját és nyilvánosságra hozták, ahogy az a törvényben elő van írva a pártoknak (más párt ilyet soha nem tett). Őszintén szólva nekem még a Jobbik is őszintébbnek tűnik, mint az MSZP, pedig tényleg szeretnék hinni az MSZP-nek, mert úgy látszik a fidesz mellett őket szereti a magyarok nagy része, de akármelyik MSZP politikust meglátom a tv-ben falra tudnék mászni kínomban a demagóg hazug dumájuktól, DK-ról inkább nem is beszélek, detto ugyanez. LMP-sek még lelkesek és szerintem szívből politizálnak, szóval fiatal pártok kellenek, elegem van a kiöregedett, elavult, nyomasztó, demagóg, tehetségtelen, vérprofin hazudozó fideszből, mszp-ből és kdnp-ből, akik hülyének nézik az embereket és ezerszer hazugságon kaptuk már őket. Felfogni nem tudom mi a szar vonzza az embereket ennyire a fideszben és az mszp-ben, hogy 18 éve nem képesek leszakadni róluk! És ha tényleg fidesz vagy mszp nyer 2014-ben, akkor már 24 év!! Teljesen kiépítik a maffiauralmukat ennyi idő alatt.

2012. jún. 28. 22:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/52 A kérdező kommentje:

Utolsónak: na már most kérem, ez hülyeség, amit írtál. A kommunizmust egy kalap alá veszed a baloldallal. Miért akarna már a baloldal, mondjuk az MSZP állami újraelosztást?? Hogy állami tulajdon legyen minden? Akkor a miért van tele a híradó a szocik milliárdos vagyonaival...


Én ilyet, hogy "jobboldali, meg baloldali liberalizmus" nem hallottam. A liberalizmus a középút. Ha valaki valamilyen irányba elviszi, az már nem liberális. A FIDESZ milyen gyönyörű liberális párt volt '89-'90-ben?!?! És nézzétek, mi lett belőle!!!!


A kisvállalkozások támogatásával egyetértek, Mari néni éljen jól a falusi boltjával. DE! Gondolj bele! Egy falusinak mi éri meg jobban? Minden áldott nap kilós szatyrokkal jönni-menni a kisboltba, olyan termékeket venni feláron (mert nyilván nem árulhatja olcsón!), ami lehet, hogy pontosan ki sem elégíti az igényeit, VAGY hetente 1X nagybevásárlás a 30 km-rrel odébb levő Tesco-ba, aztán hétközbe Mari nénitől max 1 tejfölt vesz! És egy 300 fős falu kisközértje napi 1-2 tejfölből nem fog megélni......

2012. jún. 28. 22:15
 5/52 A kérdező kommentje:
Bocsi, ezt a 22:05-ösnek válaszoltam, de ne aggódj, mindjárt neked is lesz valami frappáns, kedves 22:09! :)
2012. jún. 28. 22:16
 6/52 A kérdező kommentje:

22:09-nek:

Namármost ezt, hogy a zsidóknak hatalmas befolyásuk van a nyugati államok, és fontos, vezető cégek, bankok felett, igenis elhiszem. És ezzel a zsidókról nem azt mondom, hogy rosszak. A zsidók hosszú-hosszú generációk alatt gyűjtötték össze a vagyonukat, és véleményem szerint, erre a jól megérdemelt munkára sokan irigyek!! Pedig sokkal jobban becsülendő egy zsidó, aki az utódainak spórol, és szerzi az egzisztenciát. Ha nem lennének zsidók, akkor Magyarország (és sok más országra is igaz ez) nem bővelkedne ennyi történelmi emlékkel, mint most. Mit foglalkozott egy Munkácsy festménnyel a magyar parasztasszony az '50-es években??? Hiszen enni nem volt mit a Rákosi-diktatúra alatt? Sok képet fűtőanyag híján elégettek!!!! Amik megmaradtak, azoknak egy nagy része azért tudott megmaradni, mert az akkori zsidók felvásárolták a parasztasszonyoktól (nyilván piti pénzért, de hát hülyék lettek volna milliókat adni értük).


A válaszod második felével teljesen egyetértek. Ha LMP nagy párt lesz, és nem szűri össze a levet a szocikkal, mint annó az SZDSZ tette, és bele is bukott, akkor az LMP-t szerintem sok liberális érzelmű ember támogatná. Csak bírjanak ki még mondjuk 8 évet MSZP koalíció nélkül.....

2012. jún. 28. 22:26
 7/52 anonim ***** válasza:
24%

Én baloldali, liberális gondolkodású ember vagyok, de a jelenlegi helyzetben nem tudom, kire szavazzak:

-Egy idióta vagy akkor, definíció szerinti.Jobbik? Kizárt, nácira nem szavazok!!

-Náci a te nagyanyád, nem általánosítunk, mert az a náci!

Fidesz? Ugyan már, ezek nem értenek semmihez!!

-Már pedig bizonyították, hogy az eddigieknél pedig jobbak.

MSZP? 8 évük volt zsinórban, ha tudtak volna, már meglépték volna a nyertes lépést

-Meglépték a nyertes lépést, tele a zsebük.

LMP? nekem jelenleg ők a legszimpatikusabbak, de pici párt.

-SZDSZ2. Ha nem vagy zsidó, akkor neked (és az országnak) nem fog jót nyújtani az LMP.

2012. jún. 28. 22:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/52 anonim ***** válasza:

22:15: tanulnod kéne még, mielőtt hülyeségezel.


A magas állami újraelosztás alatt a magas adókat értjük, amelyet beszed az állam és elosztogatja a munkanélkülieknek és állami dolgozóknak. Ezt csinálja a baloldal mindig. Ahelyett, hogy csökkentené az állam méretét és a jövedelem nagy részét az azt megtermelőknél hagyná.


"Én ilyet, hogy "jobboldali, meg baloldali liberalizmus" nem hallottam."

Akkor guglizz rá.


Kisvállalkozás alatt nem elsősorban a kisközértet (kereskedelmet) értem, hanem ipari és szolgáltató vállalatokat.

2012. jún. 28. 22:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/52 A kérdező kommentje:

22:48:

Nem igaz! A legrosszabb adórendszer az, ami most van! Az egykulcsos! Ennél minden adórendszer rosszabb! De miért, ez miért nem jó? A gazdag adózzon többet, mert van miből, a szegény adózzon kevesebbet, a nagyon szegény, meg ne adózzon. Szerinted nem ez a logikus????


Nem kereskedelmet, hanem mit értesz kisvállalkozás alatt? Ha ismersz / ismertél más, konkrét kisvállalkozást, ami nem a kereskedelemre épít, azt kérlek részletezd nekem.


A többi, amit írtál, irreleváns...

2012. jún. 28. 22:56
 10/52 A kérdező kommentje:
*fixed* 2. mondatom: Ennél minden adórendszer jobb!
2012. jún. 28. 22:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!