Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Magyarország valóban jobban...

Magyarország valóban jobban teljesít, vagy agymosásban van részünk?

Figyelt kérdés
2014. máj. 9. 07:07
1 2 3 4
 11/33 Vona Gábor ***** válasza:
29%

"Ezt pont, hogy máshogy kellett volna megoldani, nem így. Az emberek szeretik a biztonságot, és nem akarják egy félkezű rablóra bízni az életüket. Sajnos nem sok ember engedheti meg magának, hogy kifizessen félévente 300 ezer forintot, így gyakorlatilag a szegényebbeken csattan az ostor megint.

"

ÉPPEN ez a lényeg. NE járjon egymillió ember egyetemre közpénzen, NE kerüljön be a tehetségtelenebbje, NE legyen értelmiségi, ha úgyse tudunk neki majd munkát adni, helyette legyen normális szakmunkásképzés, és a szakmai foglalkozásúaknak élhető életpályamodell. A gond csak az, hogy a fidesz elkezdte a megoldás ösvényén a sétagaloppot, de beérni nem ért be, még féltávon sincs.

2014. máj. 9. 11:57
 12/33 anonim ***** válasza:

Még hozzátenném, hogy földmérő mérnöknek tanultam, és másfél év megvan a bsc-ből mintaterv szerint úgy, hogy az átlagom végig kiemelkedő volt, és szeretném folytatni a tanulást, habár már inkább a mérnök informatika felé szeretnék majd orientálódni. Csak zavar az, hogy mostmár el kell kezdenem számolgatni, hogy a gyári munkás fizetésemből hogyan fogok összeszedni annyi pénzt, hogy ne kerüljek a padlóra, ha véletlenül beüt valami ismét.

Ha nem sikerül valamire mennem itthon, akkor biztos, hogy elmegyek külföldre. Gyakorlatilag a továbbtanulás miatt maradtam Magyarországon, és szívesen le is élem itt az életemet, ha kitudom elégíteni az ambícióimat.

2014. máj. 9. 12:00
 13/33 anonim ***** válasza:

"ÉPPEN ez a lényeg. NE járjon egymillió ember egyetemre közpénzen, NE kerüljön be a tehetségtelenebbje, NE legyen értelmiségi, ha úgyse tudunk neki majd munkát adni, helyette legyen normális szakmunkásképzés, és a szakmai foglalkozásúaknak élhető életpályamodell. A gond csak az, hogy a fidesz elkezdte a megoldás ösvényén a sétagaloppot, de beérni nem ért be, még féltávon sincs."

Te most erről úgy beszélsz, mintha a tehetség a családi háttérhez lenne kötve.

Nem hiszem, hogy az én hibám, hogy fiatal koromban a családom annyi hitelt vett fel, hogy elúszott minden, amikor beütött a válság.

2014. máj. 9. 12:02
 14/33 Vona Gábor ***** válasza:
20%

"Például ha mindenki fizetne valamennyit, akkor nem kéne egyeseknek félévente 300 ezer forintot kifizetni, míg a többiek ingyen élik az életüket. Ezt úgy képzelem, hogy az átlag szerint kapnál egyre nagyobb támogatást, pont, mintha ösztöndíjat kapnál. Ha az átlagod kiemelkedő, nem kell fizetned, ha kicsit alatta, befizetsz félévente 20-40 ezer forintot, amit még azért a szegényebbek is tudnak finanszírozni. Ha valahol középen vagy, a képzés felét fizetned kéne, ha alul, akkor fizess szépen teljes összeget. Talán még több pénz is befolyna az egyetemeknek így."

Én pedig mindenki számára ÖNköltségessé tenném a teljes felsőoktatást, legalább 10 évre, amíg a túlképzések és az általában fölösleges képzések kipörögnének, kivételt ez alól nálam az orvos- és a keményebb mérnökképzés jelentene, minthogy magasan ez a kettő az, ahol nincsen túlképzés. Mindenütt másutt "feleslegbe termeljük" az értelmiséget.

A felszabaduló lóvét azonnali hatállyal beleölném egy erőltetett szakmunkásképzésbe, és erős adókedvezményekkel megtámogatnám a külföldi, tőkés gyárak befektetési kedvét, hogy olyan összeszerelőket telepítsenek idehaza, amik felszippantanák a munkást. Némileg jobban élnénk belőle, mint az elhelyezkedni képtelen nyelvészből, kultúr-antropológusból meg településmérnökből.

2014. máj. 9. 12:03
 15/33 anonim ***** válasza:

Arra, hogy ne legyenek 1 millióan egyetemen, főként tehetségtelenek egy megoldás van, limitálni kell a hallgatók létszámát. Ja, de már limitálják, ezért is lehet ponthatár. Szóval nem tudom, hogy miről beszélsz.

Amúgy ha nem a gépiparban van szakmád, vagy diplomád, akkor protekció nélkül eláshatod magad. Ne tudd meg, hogy mennyi festő meg szakács dolgozik mellettem a soron, de van környezetmérnök is, és a többi.

2014. máj. 9. 12:04
 16/33 Vona Gábor ***** válasza:
26%

"hogy földmérő mérnöknek tanultam"

Annyira beletrafáltam. Tessék: mit old meg az életedben, ha végzel is esetleg? Hogy a búbánatba fogsz elhelyezkedni egy ilyen építőipari műszaki végzettséggel, amikor még a pörgősebbek (magasépítő, statikus) se nagyon kellenek külföldre? Itthon meg pláne.

Helyette normális országban ott volna a másik lehetőség, hogy elmész dolgozni xy összeszerelőbe egy normális szakmunkásképzés elvégzése után (nem ám ilyen 2 éves OKJ, hanem rendes téma), és ha úgy ítélik meg, a munkahelyed szakirányosan továbbképez, vagy akár egyetemre küld.

2014. máj. 9. 12:06
 17/33 Vona Gábor ***** válasza:
23%

"környezetmérnök is van"

Újabb olyan mérnöki diszciplína, amire jelenleg a világon semmi szükség nincsen itthon, a Nyugat meg kitermel annyit önerőből, amire nekik szükségük van.

2014. máj. 9. 12:07
 18/33 anonim ***** válasza:

Tudod ezzel az a gond, hogy a 18 évesek nem annyira tapasztaltak még, hogy tudják, hogy földmérőként örülhetnek a 120-nak havonta.

Ha te pont beletrafáltál gyerek fejjel egy gépipari szakmába, gratulálok, de ez nem törvényszerű.

2014. máj. 9. 12:09
 19/33 Vona Gábor ***** válasza:
23%

ma 12:09

Borzasztóan tudom sajnálni azt, aki már gyerekként is annyira fantáziátlan volt, hogy ne jöjjön rá arra az egyszerű tényre, hogy pénz a pénzügyben van.

Nem mérnök vagyok amúgy, hála istennek, egyszerűen csak számtalan ismerősöm van pl. a Debreceniről, akik építőmérnökként, környezetmérnökként, műszaki menedzserként, stb. nem találnak munkát évek óta.

2014. máj. 9. 12:14
 20/33 Vona Gábor ***** válasza:
24%

"nem találnak munkát évek óta."

Ehhez hozzátenném, külföldön se.

2014. máj. 9. 12:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!