Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Következmények nélkül így...

Következmények nélkül így lehet beszélni a rendőrökkel?

Figyelt kérdés

Ma két fiatal rendőr volt a munkahelyemen, és egy eltűnt roma gyereket kerestek. Kb 15 percig ott kérdezgették a kollégákat és a főnököt, mire az végül szó szerint a következőt mondta a rendőrnek: "Elmondtunk mindent, mit nem értesz?! Mostmár húzzatok a f@szba, mert nem tudunk tőletek dolgozni!"

Ezután a két rendőr simán csak elkullogott, azokután, hogy ilyen tiszteletlenül beszéltek velük.

júl. 3. 17:43
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
14%
Ha bűnöző vagy bűnpártoló vagy, akkor igen. Ellenben ha becsületes ember vagy, akkor a semmiért is beléd kötnek.
júl. 3. 17:51
 2/16 anonim ***** válasza:
22%

1. Zavarták a munkát.

2. Semmi keresnivalójuk nem volt ott.

Igen.

júl. 3. 18:17
 3/16 anonim ***** válasza:
0%

Egyébként gondold át másként. Te vagy a főnököd, vagyis a cég tulajdonosa. Bemegy a telephelyére két rendőr és ott cseszegetni a dolgozóidat munkaidőben. A munka áll.

1. Kifizeted az ez időre járó munkabért és lenyeled, elvégre a boltban is szeretsz olyanért fizetni amit ki sem hoztál.

2. Nem fizeted ki és a dolgozóid szemében te vagy a szemétláda, holott a két rendőrnek pont semmi keresnivalója ott.

3. Felszólítod őket hogy távozzanak.

júl. 3. 18:54
 4/16 anonim ***** válasza:
88%

“ Te vagy a főnököd, vagyis a cég tulajdonosa. Bemegy a telephelyére két rendőr és ott cseszegetni a dolgozóidat munkaidőben. A munka áll.”

Mindig is fura volt számomra ez a “mentalitás”. Nem tudom, hogy ez honnan ered, de sok helyen látni.

1.

Oda ment két rendőr, hogy a munkájukat végezzék és a közjót szolgálják. Mi más, ha nem a közjó a rendőrség munkája?

Nálad, az említett főnöknél, más embereknél, komment szekcióban látom, fel vannak az emberek háborodva, ha a rendőrök munkáját segíteni kell. Miért?

Két rendőr megakart találni egy eltűnt gyereket. 15 percet voltak összesen ott.

Mennyi ma egy átlag munkás órabére? 2000forint/óra?

Ez a két rendőr elvett a “főnöktől” nagyjából 500 forintot. 500 forintnyi időszakban nem dolgoztak a munkások, azért, hogy egy eltűnt gyereknél információra bukkanjanak.

Ezért (is, és sok egyéb ok) miatt ilyen a magyar bűnözés. Senki nem akar tanúskodni, senki nem akar segíteni, senki nem akar hozzá tenni a közjóhoz. De ha velem történik valami, ha engem károsítanak meg, akkor fel vagyok háborodva, hogy mindenki közli, hogy nem tud semmit.

Én ha tudok valamit is felháborodok, közlöm hagyjanak békén, de nekem miért nem segítenek mások?

2.

Te ezen a véleményen vagy, te szerinted a főnöknek van igaza és így kell eljárni. A munka fontosabb mint egy eltűnt gyerek. Ezzel nincs gond. Mindenki más, ne is legyünk egy formák.

Miért kell ebben a stílusban. Nem rendőrrel, egyáltalán másik emberrel szemben, hogy elfogadható ez a stílus?

Két rendőr bement, hogy végezzék azt, amire a rendőrség ki lett találva.

Ha engem ez végletekig zavar, mert a munka áll, akkor megkérem őket távozzanak. Megkérem őket illedelmesen, hogy mostmár mindenki válaszolt mindenre, nem tudunk többet segíteni, a fiúk had dolgozzanak tovább mert konkrétan csőd szélére került a vállalkozás ez a 15 perc miatt.

Hogy elfogadható,

“ Elmondtunk mindent, mit nem értesz?! Mostmár húzzatok a f@szba, mert nem tudunk tőletek dolgozni!”

Ez a stílus? Tudom, hogy sok helyen más a munka lehetőség, de ha az én főnököm így beszélne emberekkel, hagynám ott a francba és mennék máshova. Egyszerűen mint ember nem értem, hogy elfogadható ez a stílus.

Kérdező.

“ hogy ilyen tiszteletlenül beszéltek velük.”

Te mint rendőr, mit csináltál volna?

Egy ilyen buta, paraszt, bunkó emberrel leállsz kakaskodni? Az ilyen ember egy levegő vételt nem érdemel. Biztos lett volna rendőr, aki szájkaratéba kezd, de minek? Aki ezen az értelmi szinten mozog, az örökké a mérce alján lesz.

júl. 3. 20:17
 5/16 anonim ***** válasza:
25%

"Oda ment két rendőr, hogy a munkájukat végezzék és a közjót szolgálják. Mi más, ha nem a közjó a rendőrség munkája?"

Úgy, hogy közben másokat akadályoznak a munkájukban ráadásul úgy, hogy a világon semmi keresnivalójuk nincs ott. Ez a közjó?

júl. 3. 20:35
 6/16 anonim ***** válasza:
0%

"Ez a két rendőr elvett a “főnöktől” nagyjából 500 forintot."

Miből számolta ezt ki? Matematikus ön?

júl. 3. 20:39
 7/16 A kérdező kommentje:

Kérdező.

“ hogy ilyen tiszteletlenül beszéltek velük.”

Te mint rendőr, mit csináltál volna?

Nem tűrném az ilyen stílust, az sem kizárt hogy már akasztanám rá a bilincset a nyomozás hátráltatása, és a hatóság megsértése vádjával.

Én is csak pislogtam mikor hallottam ezt az arcátlan beszólást, teljes mértékben elítélem az ilyesmit. Azt viszont a főnök mentségére meg kell említenem, hogy a rendőrök szerintem is nonszensz és irreleváns dolgokat kérdezgettek. Például azt, hogy hány férfi és nő alkalmazott van. Nem tökmindegy a nyomozás szempontjából?

júl. 3. 20:43
 8/16 anonim ***** válasza:

“ Nem tűrném az ilyen stílust, az sem kizárt hogy már akasztanám rá a bilincset a nyomozás hátráltatása, és a hatóság megsértése vádjával.”

Ezt be tudod ütköztetni a Rendőrségi törvénybe, Büntető törvénykönyvbe is? Nem így megy (sajnos, talán nem sajnos). Teljesen törvénytelen lett volna ezért megbilincselni valakit és bevinni.

“ Ez a közjó?”

Szerintem egy eltűnt gyerek megtalálása az közjó. Ha az én gyerekem tűnne el, akkor elvárnám a rendőröket, hogy keressék. Ezek a rendőrök ezt tették. Basszus…ez a rendőrség egyik legfőbb feladata..ezen tényleg fent van akadva valaki?

“ másokat akadályoznak a munkájukban ráadásul úgy, hogy a világon semmi keresnivalójuk nincs ott”

Ezt a másokat akadályozták a munkában, úgy mondod mintha viccből kiszúrták volna a fuvarozó cégben levő járművek kerekeit. 15 percet töltöttek bent, és egy eltűnt gyermek megtalálásához kerestek információt.

Nem volt semmi keresnivalójuk ott? Ezt te miből állapítottad meg? Nem hinném, hogy Borsodi kis faluban eltűnt a gyerek, a rendőrök pedig Pécsen találomra kérdezősködtek. Gondolom okkal mentek oka, mivel valami információ keletkezett, hogy a gyerek köthető oda. Azért a mai magyar rendőrség nem arról híres. Hogy a 100 lehetséges fonalból mindent felgöngyölít. Általában csak a nagyon biztos nyomon mennek, így elég erős oka lehetett, hogy bemennek egy céghez emberektől kérdezősködni. És már pedig ahol egy eltűnt gyerekről információt lehet remélni, ott a rendőrségnek keresni valója van.

Még mindig megvagyok lepődve, hogy emberek fel vannak háborodva, ha a rendőrök a dolguk teszik, és elfogadják ha valaki másik emberrel gusztustalanul beszél.

júl. 3. 21:56
 9/16 anonim ***** válasza:

A kedves főnököd egy neveletlen tahó, a rendőrök pedig ismerik ezt a fajta szubhumánt, inkább ráhagytàk. Majd szépen bekerül a jelentésbe, hogy nem volt együttműködő és beidézik a pasast. Kb ennyit ért el a stílusával.

Sosem értettem, hogy mire jó bunkónak lenni a másikkal, csak mert rendőr. Remélem majd ha az életét kell megmenteni, akkor a mentősökkel is ilyen kedves lesz és TB jogviszony híján hagyják felpusztulni.

júl. 4. 07:41
 10/16 árokpart ***** válasza:
53%
Ne aggódj emiatt kérdező. A rendőrök nem akartak nyíltan lealacsonyodni az ő szintjükre, rombolva ezzel a tekintéjüket. Majd ha be lesznek szépen idézve bent a kihallgatáson majd érzékeltetni fogják velük, hogy merre, hány méter. Tudják ők, hogy mit csinálnak, tanultak pszichológiát tudják a helyzetet kezelni és eljárásaikban semmi sem történik véletlenül.
júl. 4. 11:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!