Hallott már olyanról itt valaki, hogy a rendőr megbüntet autóvezetés közben telefonozásért?
Van itt olyan, akinek a barátját, ismerősét (vagy téged, ha bevállalod) ténylegesen félreállították es meg is büntették, vagy legalább figyelmeztették és jól megközútiellenőrizték a telefonhasználat miatt? Ha volt büntetés is, akkor milyen mértékű? Járt utána pont is?
Ami a törvényt illeti, úgy tudom, hogy kézben tartva *telefonálni* már régen sem szabadott, de 20 év alatt az okostelefonok beköszöntével vajon eljutott-e oda a magyar törvény, hogy már az is tilos, hogy a telefon a kezedben legyen? Erre is kíváncsi vagyok, ha valaki tudja. Rengeteg ilyet látok, és tényleg közveszélyesek.
Ott szakadt el a cérna, amikor az M5 belső sávjában 110-zel közlekedő delikvens végre méltóztatott félrehúzódni az üres külső sávba, majd elhaladva mellette, a kocsiba átnézve megláttam a jellegzetes leszegett fejet - persze, ez csak egy kirívó eset volt a sok közül, magas járművet is vezetek, így sokszor simán látom azt is, hogy a tiktok görgetés és a candy crush megy.
Azt pedig meg sem tudnám számolni, hogy hány olyat látok, hogy a piros lámpánál nyomja a telót, de a zöldre meg bæszik elindulni, mert nem figyel. Csak sajnos a piros lámpánál tudtommal nem is tilos, ennek meg is látszik az eredménye.
Csak éppen olyanról nem hallottam még soha, hogy valaki emiatt büntetést kellett, hogy elszenvedjen. A kérdés lényege tehát, hallottatok olyanról, hogy valaha bárkinek büntetést osztottak ki a telefonozás miatt, és ha igen, milyen mértékű volt, mi volt a konkrét szabálysértés?

válasza:Rengeteg büntetést osztunk ki telefonálás miatt naponta.
Sajnos nem visszatartó a pár ezres bírság.

válasza:

válasza:

válasza:Igen, az is annak számít.
“ 2) A gépkocsi vezetője menet közben kézben tartott mobil rádiótelefont nem használhat. A kétkerekű, továbbá gépkocsinak nem minősülő háromkerekű jármű vezetője menet közben – ideértve a forgalmi okból történő megállást is – kézben tartott mobil rádiótelefont nem használhat.”

válasza:

válasza:#6
Úgy látom, a drága borokat szereted, engem 15 rugóra büntettek mobilozásra, 10 alatt szerintem senki se ússza meg.

válasza:Már akkor kapod a csekket ha a kezedben van.
De ugyan ezt bevezetném arra is ha valaki pl vezetés közben cigarettázik.
Kapcsolódó kérdések:
Gyakorlatilag aki B+-ot szeretne kapni, de már van meglévő jogsija, annak újra kell vizsgázni.
Tudtátok, ha bárki beül egy benzinnel működő autóba és vezeti, szándékos mérgezést követ el, még a rendőrautó is? Ezt azonban majd letagadhatják, ha bevezetik az elektromos autókat.
És tudna vele driftelni is?
Egy ismerősöm azt mondta, neki azért vették el, mert egyszer nem fizetett egy étteremben.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!