Mi történik ha elfutsz a rendőrök előtt?
Tegyük fel odasétálsz a rendőrök elé szánt szándekkal, és eljátszod hogy meglátva őket megijedesz, aztán elfutsz.
Utánnad erednek? Tegyük fel ha megállásra szólítanak fel akkor megállsz és igazoltatod magad, de törvény sértő hülyét csinálni magadból?
10-es.
Meddig terjed a szabadság? Ki tudja bizonyítani hogy a tett szándékos megtévesztésre irányult? Ha letagadja, hogy az volt a célja, már nem olyan könnyű rábizonyítani hogy "a hatóság megtévesztésére irányult". Tisztán jog előtt ez sok kérdést vett fel, és az is hogy ez hogy mennyire érvényesülne ez a gyakorlatban.
Az egyén felelőssége, hogy a rendőri kiképzés nem foglal magába megfelelő helyzet felismerésre irányuló felkészítést? Vagy egyéb esetben hogy a rendőr tévesztett?

válasza:Mint amikor mr Bean repülőtéren eljátszotta, hogy a zakó zsebében fegyver van?
Te akarsz lenni Mr Bean?

válasza:

válasza:#13-nak:
A stukkeres polgárpukkasztás nekem is meg volt. 🤣
Pécsi vasútállomás, összefutottam egy régi haverommal, és dumáltunk vagy fél órát. Eközben körbesétáltunk párszor, én meg egy pisztoly-öngyújtóval szórakoztam közben. Kivettem a zsebemből, mint a cowboy-ok megforgattam, és visszaraktam. Élveztem ahogy nyílt az út előttünk. 🤣 (90-es évek, dél-szláv háború ideje, PÉCS!)
Egyszer csak kétoldalt előzött két civilruhás, megállítottak minket, és igazoltattak. Hátul kétoldalt pedig két egyenruhás, nyitott pisztolytáskára tett kézzel. Az egyik civilruhás kérdezte, hogy van -e nálunk kés-vágóeszköz-lőfegyver? Mondtam hogy nálam van egy pisztoly kinézetű öngyújtó. Az arckifejezése, a "qrva-anyád" típusúra változott, megnézte az öngyújtót, majd további szép napot kívántak. 🤣
Kapcsolódó kérdések:
Csak egy kisebb 15-20 ezer fős várost nézzünk. Tegyünk fel néha akad bűncselekmény a városban, de ha egy olyan bűncselekmény történik, amihez nincs hozzászokva a város, pl besurranásos lopás, és eljut a rendőrségig a dolog, és amíg ismeretlen az elkövető, a rendőrök...
Volt ugye olyan, hogy a Bíróságon elvertem a 2 értelmi szerzőt... azért se sikerült lófaxt se kihajtaniuk, akkor isten tudja hány ügyben nyomozgatnak utánam más településeken, nincs eredmény. Közben Szegeden elburjánzott a bűnözés, volt olyan aki legálisan tartott...
Mondjuk ha bulizunk, kihívja a házban lakó néni és én meg nem nyitom ki.
Pl. nagyon elszaporodott az unokázós csalás vagy hétvégi szórakozóhelyeken garázdaság, járványhelyzettel összefüggő csalások, lopások. Van olyan, hogy a szomszéd lakótelepen sokan panaszkodtak, hogy a panell nyitvahagyott de kulcsra nem zárt ajtót valaki kinsitotta,...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!