Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Politika » Törvények, jog

A kérdés

Részrehajló a bíró?

Folyamatosan engem támad, bizonyítékokat is vittem de ahoz nem járul hozzá a másik fél így nem bizonyíték!! D3 tudja a bíró is h hamisan tanúzik az alperes és mégis folyton engem szekál. Amit mond az alperes arra bologat.En bebizonyítottam h ellenem neveli a gyereket,mégis csak annyi volt hogy jajj hát biztos haragból.

  okt. 9. 22:33  Privát üzenet  

A válaszok

Bírónő és te vagy az apa ?

Esélyed nincs.A válasz 51%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/10Időpont okt. 9. 23:24 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Cserélj ügyvédet és vigyél tanúkat magad mellett.

Amúgy attól mert érti hogy a másik haragból tette amit tett és bólogat rá, még nem biztos hogy ítélkezni is a javára fog. Vagy megfordítva: attól mert bizonyítani tudod hogy ellened neveli a gyerekeket és ezt még a bíró is így látja, még nem biztos hogy van rá módja hogy másféle ítéletet hozzon az ügyetekben. A szabályok kötik és mindig a gyerekek érdekét kell néznie, nem a tiéteket. Attól mert a volt feleséged ellened neveli a gyerekeket még simán lehet hogy a gyerekeknek ott van jobb helyük. Nem a te alkalmatlanságod miatt vagy mert nem látja a bíró bizonyítottnak amit állítasz, hanem az összes többi körülmény miatt amiket mi nem láthatunk.A válaszíró 43%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/10Időpont okt. 10. 06:45 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

De a többi dologban is,miért nem hagyok mindent nekik.En kb menjek üres kézzel? Amit kér az alperes hiába nem tudom kifizetni miért nem próbálom meg ,nem értem meg a tanúmat is szekálta.

# 3/10Időpont okt. 10. 07:12 Privát üzenet

Neki ez a dolga.

Váltok és egyrészt döntést kell hoznia a bírónak amihez pontosan ismernie kell mindent, másrészt meg a gyerekek jövőjéről kell ezt a döntést meghoznia, nem csak rólatok és kettőtök vitáiról.

Itt most nem csak az fontos hogy ti ketten fele-fele részben osztozzatok a család vagyonán, hanem hogy a közös gyerekeiteknek továbbra is élniük kell valahogyan, és nem megoldás ha a felét mindennek elviszed, mert akkor nekik nem marad meg az életterük, környezetük.

Nem egyszerű ilyenkor döntést hozni, hidd el hogy a bíró ezer olyan esettel találkozott már ahol az apa (néha az anya) totál el akarja titkolni mindenét, tekintet nélkül a gyerekekre, csak hogy büntesse, kisemmizze azt akitől elválik.

Ne azzal foglalkozz amit a bíró felől érzel, hanem azzal, hogy minél jobban meg tudd mutatni neki a valóságot, meg a jóindulatodat. Például nem lenne baj ha ki is mondanád, hogy nem akarod a gyerekeidet nehezebb helyzetbe hozni vagy nem akarod a volt nejedet megrövidíteni, ezért tényleg azt mondod a jövedelmedről ami az igazság. Hogy szeretnél olyan megoldásra jutni amivel nekik is a lehető legjobb lesz a helyzete de te is tudod folytatni az életedet. NYilván nagyon nehéz, hiszen nem véletlenül váltok el.A válaszíró 43%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/10Időpont okt. 10. 09:17 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Pl mondtam h neki adom a lakást cserébe nem fizetek gyt. 15 a lányom.nem is kéne sokat .Nem jó!! Fizessek is és hagyjam ott.En most is albérletben vagyok.Nincs semmi eltitkolt jövedelem.

# 5/10Időpont okt. 10. 10:56 Privát üzenet

A gyerektartás fizetése egy kötelezettség, arról te sem mondhatsz le és ő sem. Az a gyerekeidnek jár tőled.

Viszont neked meg nem kötelességed csak úgy ott hagyni a lakásodat, annak a fele tulajdonrésze a tied. Ha te úgy gondolod hogy ragaszkodsz a részedhez belőle, akkor vagy el kell adnotok és felezni az összeget - vagy a volt nejednek ki kell téged belőle fizetnie.

Bár már rettentő régen volt, de az én szüleimnél ezt úgy oldották meg, hogy apám havonta fizette a gyerektartást és ugyanezt az összeget anyám azonnal küldte is vissza, mint törlesztést a lakás árából. Ha apán több gyerektartást fizetett volna akkor hamarabb letudják a lakás tulajdonának dolgát. (nem fizetett keveset és akkoriban még nem is volt mód a jövedelem eltitkolására mint most, csak hát ekkora volt a fizetése).

A bíróság arról dönthet hogy neked mi a részed a váláskor, hogy neked mennyit kell fizetned gyerektartásként. UTÁNA ti ketten már rendezhetitek azt, hogy ezzel mit kezdetek, havonta oda-vissza utalgatjátok a pénzt vagy megpróbálja a nejed nagyobb összegekben törleszteni fél vagy egy évente. Vagy hogy eladjátok.

Attól mert neked kell kiköltöznöd még nem veszíted el a tulajdonodat és nem is kötelezhetnek arra hogy azt a volt nejed és a gyerekeid használhassák egyedül. De értelmes megoldásra kettőtöknek kell jutni.

Azért is nem hozhatnak olyan döntést a bíróságon, hogy neked nem kell cserébe gyerektartást fizetned, mert akkor egyrészt nem igazodik az összeg a bevételedhez, jövedelmedhez (ki dönti el mikor kell majd újra fizetned és akkor mennyit?), másrészt hogyan igazolod hogy te fizettél, ha egyszer a volt nejed meggondolja magát?

Csak gondold végig mennyit ér most a lakás, annak fele havonta törlesztve meddig tartana. Lehet hogy 3 évig, lehet hogy 13. És utána? A gyerekednek utána is szüksége lesz a segítségedre, de ki fogja eldönteni hogy mikor kell majd ismét gyerektartást fizetned? Vagy ha most 10 évet fedezne de közben még emelkednek az ingatlan árak, akkor a gyerektartással 15 évig is elmaradhatnál cserébe. De nem teheted, hiszen most 10 évet vennének alapul.

Röviden: Az anyagi osztozkodást most kell elintézni egyszer és mindenkorra, hogy mi és mennyi jár egyiknek másiknak. Azt, hogy ezen hogy léptek túl, mi lesz a lakással, az már a ti kettőtök döntése kell legyen utána, nem a bíróságé. A bíróság maximum annyit mondhat ki, hogy ha te ragaszkodsz a közös tulajdon megszüntetéséhez akkor a nejednek téged a lakásból vagy ki kell vásárolnia vagy azt kettőtöknek el kell adnotok.A válaszíró 43%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/10Időpont okt. 10. 14:36 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Felesegem nem hajlandó sem eladni sem fizetni érte.Sem kiköltözni....Csak fizessek és hagyjam ott,és meg a bíró is győzköd ,h igen igen a gyerek elől nem kéne.Sot próbáljak meg többet adni a 30.000 ft nal .Én csak adjak és menjek a pitsaba?

# 7/10Időpont okt. 10. 16:18 Privát üzenet
A kérdező kommentje:

A lányom amúgy is kap tőlem sok költőpénzt. Ha cipő kell én veszem,mert az anyja nem hajlandó megvenni egy 20.000 ft darabot....

# 8/10Időpont okt. 10. 16:20 Privát üzenet

Nem kellene szétválasztani a két kérdést ?

A gyerektartás az egy dolog. A lakás meg egy másik.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/10Időpont okt. 10. 22:33 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Ezt sem értem, h miért piszkálják már a lakás ügyet....

# 10/10Időpont okt. 10. 22:42 Privát üzenet

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Hogy lehet, hogy 4 év alatt nem dont a bíró a lakás sorsáról?
Vajon hogyan dönt a bíró?
Olyan, hogy bíró által elrendelt közös felügyelet nincs?! Ha a felek nem tudnak megállapodni.
Az első tárgyaláson miket kérdezett tőletek a bíró? Vannak gyerekek, mindenben meg tudtunk egyezni.
Biró milyen döntést hozhat?
Mire volt jó DSK visszatartása, letartóztatása, ha száz százalékra borítékolni lehetett volna, hogy büntetlenül megússza? Mennyire lehetett részrehajló az ügyész (ség), a bíró?

Kérdések a Politika rovatbólKérdések a Törvények, jog rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!