Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mégis mit gondol a kormány,...

Mégis mit gondol a kormány, ki fog így az állami eü-Ben dolgozni?

Figyelt kérdés

Idén szakvizsgázom (azaz 5 éve dolgozom) , a jelenlegi nettó alapbérem 174 ezer forint. Az eddigi rendszer szerint szakvizsga után kB. Nettó 310 ezer forintot keresnék, ami viszont nem igazán nő az évek során (2 szakvizsgával, kB. 15 éve dolgozó kolléganőm 350-et kap).

Az új javaslat szerint 2021. januárjától nettó 407600, 2022. Januártól 524000, 2023. Januártól 818600 Ft lenne a bérem.


Cserébe:

- nem vállalhatok sem másodállást, sem magánrendelest, csak valami külön engedéllyel, amiről természetesen semmi értelmes infó nincs

- nem kezelhetem a kórházban azt a beteget, akit magánrendelésen láttam

- ha átmegyek máshova dolgozni, akkor nem kaphatok több pénzt, mint az előző munkahelyemen.


És ezek csak az emészthető dolgok, ami a legfelháborítóbb az az, hogy 1+1 ÉVRE kivezényelhető vagyok bárhova, amit 10 nappal előre kötelesek bejelenteni. Arról szó sincs, hogy ki fizeti a lakhatást vagy az utazást.


Jah, és ez nem úgy működik, hogy lehet választani. Vagy jó az eddigi fizetés és nincsenek megkötések, hanem ez van. Vagy elfogadod, vagy nem dolgozol állami eü-Ben.Mégis mit gondolnak?

Ezt ki fogja vállalni?


1. Akinek családja van, nyilván nem fogja vállalni a kirendelhetőség miatt.

2. Aki bármilyen egyéb okból helyhez kötött, szintén nem fogja vállalni.

3. Az, aki a magánrendelésen megkeres heti két napon ennyi pénzt, és csan egyet választhat a kettő közül, nem fogja vállalni.Ezeknek teljesen elment az eszük? Nem vagyok katona. Ha az orvosi előtt valaki azt mondja, hogy ha elvégzem, akkor nem ott dolgozok, ahol akarok, hanem ahova kirendelnek, el sem megyek orvosi egyetemre.

Ha most bevezetik, biztos nem írom alá, ahogy a kollégáim 95%-a sem. Inkább megyek Aldi pénztárosnak, de nem költözöm a páromtól x km-re 2 évre.


okt. 6. 09:36
1 2 3 4 5 6 7
 21/66 A kérdező kommentje:

Nem értem mit nem lehet azon érteni, hogy nem a bértáblával van bajom. A kirendeléssel van a probléma.

Eddig is dolgoztam. 174 ezer forintért is dolgoztam. Eddig sem fogadtam el hálapenzt.

Azt viszont nem nyelem le, hogy oda küldenek, ahova akarnak. Nem és kész. És más sem fogja. Szóval mondhatod, hogy egy ember ki a szart érdekel, de nem egy emberről van szó. A felsoroltak miatt szinte senki nem fog az állami egészségügyben dolgozni.

okt. 6. 11:50
 22/66 anonim ***** válasza:
33%
100 %-ig egyet értek a 8. válaszadóval ,szerintem mindent leírt.Nem értem a picsogásod, biztosan nem radikális, erőszakos és szélsőséges megoldásokra fognak törekedni az esetleges átvezénylésekkel, bocs, de ez szimpla hiszti, ahogy leírtad. Örülj, hogy végre megkapjátok a sok éve halogatott béremeléseket, ne a kikötések eltúlzásával szítsd a feszültségek. Ha nem tetszik, tényleg menj el az ALDI-ba árúfeltöltőnek. Voltam gyárakban, hiperekben egyetemista koromban diákmunkákon, kíváncsi vagyok, hány napig bírnád az ugrálást, szaladgálást, csicskáztatást, ami jellemző az ilyen munkakörökben. Megszűnik szerencsére a hálapénz is és a több állásban való pofátlankodás is, szerintem ez egy jó irány az eü-ben. Nyilván vannak, akiket döntéshelyzet elé állít majd, egy szakorvos ismerősöm pl. pont most szerződött le egy magánklinikára a meglévő kórházi állása mellé, neki rögtön döntenie kell majd, melyiket választja.
okt. 6. 11:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/66 anonim ***** válasza:
64%
Még valami : miért kellene annyira egy 4-szeresére növekedő , a mostanijhoz képest elég jól hangzó bér mellé a magánrenmdelés meg a kiegészítő kereseti források ? Épp ezek beszüntetése a cél. Aki eddig félmilliókat fizetett az orvosnak a műtétért, az nem háboroghatna itt ugyanolya joggal, hogy miért nem műtötték meg ingyen, időben, mikor fizeti a TB-t évtizedek óta ?
okt. 6. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/66 anonim ***** válasza:
36%

ti ugye csak pestben gondokolkodtok?

vidék nincs tele magánkórházzal...

max egy egy magánorvosi rendelő, abból is inkább nőgyógyász

okt. 6. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/66 anonim ***** válasza:
32%

Szerintem is túltolod. Meg hát várd meg, mi lesz abból a kirendelésből, az gondolom csak nagyon szükséges esetben teszik meg, akkor sem akárhogy.

De mondok egy konkrét példát. A rendvédelmi területen ( NAV fegyveres járőr) 2017 és 2018 - ban két lépcsős béremelés után!!!, 10-15 éves szolgálati viszonnyal!!!, a korábbi 120 -130.000 helyett jelen állapot szerint, azaz lassan három éve, keres nettó 180-190.000 forintot, 12-24 órás, egyenruhás, fegyveres szolgálatban, úgy, hogy a beleegyezése nélkül félévre bárhova vezényelhető az országban...na és most még semmilyen béremelés se lesz, ami látható volna...csak szívás az átszervezés, bizonytalanság!

Nálatok azért a másik oldalon komoly anyagi megbecsülést tettek mellé, azt gondolom.

És hát van egy mondásom, láttál te már szegény orvost??? Ugye nem?

Tudom, nagyon sokat kell tanulni, azt is tudom, hogy nehezek a körülmények, lassú az előrejutás... de én például jogászként a töredékét nem tudnám megkeresni annak, mint az orvosok 80- 90% a. Nem ügyvédről beszélek, csak hogy egyértelmű legyen!

És bizony nekem is iszonyatos mennyiségű tanulás volt, ráadásul kiegészítő szakon, másoddiplomás képzésben, a munkaadóm meg nem támogatott sem szabadidővel, sem anyagilag.

Ellenben van közeli ismerősöm között nőgyógyász és fogász... Hát nagyon szeretném azért a munka mennyiségért azt a bért ( és kiegészítő lóvét megkapni) simán megcsinálnám. Saját bevallásuk szerint a mostani hálapénzes rendszerben nettó 1-1.2 millió nettóban megvan. Ráadásul simán "összevonják"a magán és a közgyógyellátást, úgy mint a fene...

okt. 6. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/66 anonim ***** válasza:
37%

Ez a megkötés nem jó, csak beteg szempontjából tudok írni, de nem értem, hogy miért ne mehetnék oda és ahhoz az orvoshoz, akihez akarok.A magánszféra igénybe vétele nem mindig luxus, bőrgyógyász, nőgyógyász, terhesgondozás egyáltalán nem mindegy hogy hol és kinél zajlik.

Arról nem is beszélve, hogy az orvos megemelt fizetése csak a szalag mellett dolgozó gyári munkás szemszögéből óriási összeg, viszont sok esetben az orvos eltart a munkájával még 3 gyereket és a feleségét is. Már ahhoz is igen jómódúnak kell lenni, hogy egyáltalán valakinek legyen lehetősége kijárni az egyetemet, a megemelt jövedelem meg egyáltalán nem elég a megszokott életszínvonalhoz.

okt. 6. 12:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/66 A kérdező kommentje:

"biztosan nem radikális, erőszakos és szélsőséges megoldásokra fognak törekedni az esetleges átvezénylésekkel"


Szegeden dolgozom. Makót bezárták. Nincs elég orvos sem Hódmezővásárhelyen, sem Szentesen, sem Orosházán, sem Kecskeméten, sem Gyulán.


Nyilvánvaló, hogy ezzel akarják megoldani az orvoshiányt egyes helyeken. Én viszont nem fogok Szegedről Gyulára költözni, csak mert épp az jutott eszükbe. Mert tizenéve rohasztják az eü-t, és most azzal akarják megoldani, hogy katonát csinálnak ez eü dolgozokból.


Semmi bajom nem lenne, ha ez egy lehetőség lenne. Ha választhat ám azt, hogy ugyanannyit keresek, mint eddig, nincs béremelés. Vagy ha úgy gondolom, akkor elfogadom a feltételeket a több pénzert.


De nincs választási lehetőség. Vagy elfogadom, vagy kilépek.

okt. 6. 12:03
 28/66 anonim ***** válasza:
61%
Ok, akkor nem fogsz elköltözni. Akkor keress a jomonitor.hu-n árufeltöltő állást, az biztos sokkal jobb.
okt. 6. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 29/66 anonim ***** válasza:
56%

Szerintem mindenki nevében nem beszélhetsz. Nem hiszem, hogy senki se maradna, magad is meg fogod látni, hogy nem így lesz.


Azt se gondolom, hogy majd ugráltatni fogják az orvosokat, ahogy ezt most vizionálod. Kitalálsz egy legrosszabb forgatókönyvet és azon lovagolsz. Egyáltalán nem vagyok fideszes, de azt gondolom azért csak kell valami garancia az államnak is, hogy ha már egyszer az adók milliárdjait beleönti ebbe a béremelésbe, hogy lesz is valami értelme és nem az ország közepén héderel 1000 orvos, és vidéken meg döglődik 8 millió adófizető.


Ettől függetlenül aki orvosnak tanul ezek szerint a 0 -dik napon el kell mondani az egyetemen, hogy az ország nem csak Budapest és vonzáskörzetéből áll, sőt a nagyobbik része éppen ezen kívül esik. Bármilyen hihetetlen ezek is élhető és emberlakta területek.


Fel kell fogni, hogy ez egy hivatás és nem egy szakma.


Mit is mondjak a feleségem egy arab orvosnál szült, a fogorvosunk indiai... nem vagyunk elég jók, elég pénzesek már a magyar orvosoknak. Ez van. Még élünk.


Ahogy olvasom a soraid neked ez úgyse fog megfelelni. Szerintem neked most tényleg az a legjobb, hogy elmész máshova ahol degeszre keresed magad. Majd rájössz, hogy ez nem minden. Most még nem vagy kész erre.


Talán majd a korral érettebbé és nemesebbé válsz és megtanulsz olyan dolgokat amit az egyetemen nem tanítottak.

okt. 6. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 30/66 anonim ***** válasza:
57%
27# akkor lépj ki, de úgy sem fogsz...gondolom az összes kollégád, akik a pályán vannak 5-10 éve, rég éhenhaltak!!
okt. 6. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!