Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tegyek, ha kiszolgáltatott...

Mit tegyek, ha kiszolgáltatott helyzetben "erőszakoltak meg"?

Figyelt kérdés
Sajnos beleestem egy óriási hibába és olyan emberekkel barátkoztam, akikkel soha nem kellett volna. Természetesen ismertem őket régről, gyerekkori ismerősnek, sőt barátnak gondoltam őket. Egyedüli lány voltam a társaságban, ahol sajnos felöntöttünk a garatra és beájultam a kanapén. Reggel felébredve mit sem sejtettem semmiből, nevettünk egyet milyen vicces este volt, de "fú több ilyen ne legyen, nem jó a másnap". Az alkalom után hónapokkal később fogadott az a hír, hogy videó van rólam, amin éppen álmomban különböző eszközöket próbálnak úgymond felnyomni nekem. A videót nem láttam, nem is szerettem volna és elméletileg ki lett törölve. Nem tudom, hogy iPhone vagy Androidos készülékről volt-e szó. De nyilván ezt büszkeség mutogatni…. (no comment) Lelkileg hihetetenül megviselt a dolog, nem vagyok hajlandó emberek közé menni és fogalmam sincs ezek után hogy lesz bármi nemű kapcsolatom a férfiakkal vagy az emberekkel, mert semmi bizalmam nem maradt. A videó állítólag nem lett továbbítva senkinek, mutatva lett valakinek vagy valakiknek, akik által nyilván óriási visszhangja lett ennek, holott eddig én is úgy voltam vele, hogy soha többet nem akarok erre gondolni, miután hallottam erről. Most viszont a felháborodás miatt erősen gondolkodom, hogy rendőrségre megyek az üggyel, ugyanis mindenki ezt javasolja. Szeretném megkérdezni, hogy esetleg valaki tud-e valamilyen módot arra, hogy megszerezzem ezt a videót ettől a személytől és rendőrségre vigyem? Esetleg még ha törlésre is került a személy beleegyezése nélkül valahogy hozzá tudok ehhez férni? Vagy bizonyíték hiánya nélkül hogyan indulhat el ez az eljárás? Próbálom nyugodtan kezelni és nem összetörni. Tudom, hogy én is naiv voltam, biztos egy életre szóló lecke volt ez nekem, innentől tényleg tudom, hogy nem bízhatok meg egyből senkiben, csak sajnálom, hogy ezt így sikerült elérnem. Az elítélő kommentekkel kérem hagyjatok, az elmúlt időszakban nem egyszer játszottam el a legborzasztóbb gondolatokkal, de szeretnék erős maradni és esélyt adni magamnak, hogy túl legyek ezen a borzalmon. Nem az emberek véleménye akaszt ki, aki szerint ez vicces vagy poén, szerintem az annyit is ér, ez nem is érdekel. Az a dolog fáj, hogy léteznek ilyen emberek és ennyire kihasználták a bizalmam. Tényleg levettem a tanulságot és tudom, hogy én is hibás vagyok, de kérlek most ne ez a része foglalkoztasson titeket! Köszönöm!

2022. aug. 8. 12:41
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
91%
Ismeretlen tettes ellen feljelentést teszel, és előadod hogy mikor, hol, kikkel és (állítólag, mert bizonyítani még nem tudod) mi történt. Ha már vannak beazonosítható emberek, tanúként mindenkit meg lehet hallgatni, és akkor a bizonyítékok gyűjtése is valószínűleg megkezdődhet már a rendelkezésre álló információk alapján.
2022. aug. 8. 13:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/27 anonim ***** válasza:
25%

Ez menne, de nagy kérdés egyfelől, milyenek az esélyek. Ezt a személyek ismeretében neked kell tudnod. Másfelől nagy kérés, hogy a védekezésből felhozott vádakkal hogyan birkózol meg. Nekik nincs veszíteni valójuk, ők nem hasznot akarnak ebből, hanem felejtést (talán). Ezt is te tudod legjobban önmagad ismeretében. Harmadik dolog, hogy mi a cél? Az esetleges büntetéstől megnyugszol? vagy elégtételt szerzel? Vagy valmi más előnyöd származik a dologból?


Félreértések elkerülésére: az esemény súlyos, ha úgy történt, ahogy írod. És megrázó. És nem könnyű felejteni. De mégis a legfontosabb, a történtek után hogyan tovább, mi hoz a leggyorsabban a lehető legnagyobb megbékélést. Minden ember más, tehát másból indul ki. Étem, hogy tanácstalan vagy, de konkrét tanácsot adni vétek, mert nem tudhatjuk, mi jó neked és azt hogyan lehet elérni. Mi csak azt tudhatjuk, ha velünk történt volna, a saját egyéniségünk és képességeink mellett mit tehetnénk.


Nem választ imitálni akarok, hanem - talán így mondhatom - a javadat. Ha másképp nem békélnél meg, perelj. De csak annak a reményében, ha nyersz, különben sok pénzed árán sokkal rosszabb lesz. Erre csak szakosodott ügyvéd tud jó választ. De ő meg a pénzért csinálja.

Az idő mindenképpen enyhít, tehát mindentől függetlenül ne rágódj, hanem cselekedj aktívan. Röviden gondold végig minden eshetőség figyelembe vételével, mi jó neked, per vagy megbékélés (azzal hogy itt kérdeztél, én az utóbbira szavaznék).

Ha megbékélésre vágysz, sürgősen találj magadnak masszív elfoglaltságot, ha van pszichológiához értő ismerősöd, kérdezd őt a módszerekről (állítólag csoportterápia hasznos, én a magam gondját magam intézem). A munka sikerélménye csodákra képes, el se hiszed, mennyire. Főleg, ha képességeid határát feszegeti. Mindegy mi az, takarítás vagy atomfizikai új tudományos cikk írása, fontos hogy nagyon akard a sikert, és légy képes rá.


Ami a párkapcsolatot illeti, a legerősebben lebeszélnélek ennek mellőzéséről. Az bezárkózást eredményez, az pedig még soha senkinek nem tett jót. Igen, kell egy idő, míg újra beleszállsz. De nem kell öt fiúval egy eldugott zugban. Nyilvános helyen nem érhet baj, továbbá bármikor kultúráltan távozhat az ember. Nem kell azonnal szoros kapcsolat, a fontos, hogy járj emberek közé, mellőzd a témát és kérd erre a társaságot, ha mégis előjön. Beszélgess, éld az életed, lépj tovább, mert ez az egyetlen jó út. És van eredménye, ez elsősorban rajtad múlik, nem másokon.

Higgy magadban, ennyi elég is. A feladás sehová nem vezet

2022. aug. 8. 14:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/27 anonim ***** válasza:
95%
Csak egy pár szavas ellenvélemény: ha nincs feljelentés, akkor az elkövetők, szemtanúk és egyéb, a hallgatóságukkal őket fedező emberek abban a hitben és nyugalomban élnek tovább, hogy egy ilyen dolognak semmilyen következménye nincs, és bármikor újra elkövethető.
2022. aug. 8. 14:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/27 anonim ***** válasza:
83%
szerintem ügyvéd
2022. aug. 8. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/27 anonim ***** válasza:
23%

Sajnálom, hogy ez történt veled, de sajnos jogilag nem tehetsz semmit.

Erőszak esetében mindenképp kell egy orvosi látlelet lehetőleg az eset másnapján, ez csak akkor állna meg a vád, ha birtokodba kerülne a videó ÉS valaki felismerhető rajta.

Jelen esetben még a videó készítése miatt se lehet perelni, mivel nem bizonyítható, hogy ki készítette, de igazából magának a videónak a megléte sem. Ha azt állítják, hogy nincs ilyen videó, nem fognak náluk házkutatást tartani.


Sajnos ebben a helyzetben ügyvédet fogadni nettó pénzkidobás.

2022. aug. 8. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/27 anonim ***** válasza:
79%

5-ös annyiban téved, hogy a videó készítése bizonyítható, hogy ennek mi az esélye, azt szakértő és ügyvéd tudná megmondani.

Szerintem kfordulj ügyvédhez és én meggondolnám, hogy pszichológushoz is elmenjek, hogy feldolgozd a dolgot.

Jobb ma egy pszichológus, mint x év múlva egy zátonyra futott házasság a dolog feldolgozatlansága miatt.

2022. aug. 8. 15:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/27 anonim ***** válasza:
100%

#6

Csak akkor bizonyítható, ha a kérdező birtokába kerül, vagy ha felkerült internetre.

Az, hogy valaki telefonján rajta van nem bizonyítható.

2022. aug. 8. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/27 anonim ***** válasza:
76%

5: nem vagyok jogász de ez biztos nem igaz, ne hagyd annyiban..

nekem egy konzultáció 15e ft volt, szerintem ennyit bőven megér tekintve hogy mennyire traumatikus eset volt

2022. aug. 8. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/27 anonim ***** válasza:
43%

7: a rendőrség megnézi a telefonokat, google-drive-okat, ha megalapozott a gyanú.

már a film elkészítése is bűncselekmény, maga az "erőszak" meg főleg.

2022. aug. 8. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/27 anonim ***** válasza:
95%

#9

Ez ugye csak vicc akart lenni?

Tudom, hogy bűncselekmény (el is ítélem mindkettőt), de az élet nem olyan mint a filmekben.


Milyen vád alapján lenne megnézve bárki telefonja? Egyáltalán kinek a telefonja, ha mondjuk voltak 3-an? Ez még viccnek is rossz.


Ha bemondásra mindenki telefonját megnézné a rendőrség, akkor napi szinten lenne telefon vizit...


Sajnálom, hogy így van, de sajnos a vád ilyen körülmények között egyáltalán nem áll meg, az ügyvéd csak pénz pazarlás.

2022. aug. 8. 15:52
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!