Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szerintetek megteheti ezt...

Szerintetek megteheti ezt jogilag?

Figyelt kérdés

A segítségeteket szeretném kérni, mivel jogi gondom akadt a volt barátom miatt. Kb 4 hete szakítottam vele, és elkezdett zaklatni fenyegetni engem pereskedéssel. Azért mert karácsony után megvette magának a legújabb IPhone-t és amit meg használt azt oda adta nekem ajándékba a szóban forgó telefon kb 2 éves. Elment ügyvédhez aki azt mondta hogy ez jogszerűtlen gazdagodást jelent. Utána lett nézve a jelentésének, viszont egyáltalán nem az ő rovására történt, valamit azt is leírta hogy csak bosszúvágyból csinálja, mert szakítani mertem vele.

A segítségeket előre is köszönöm !

aug. 6. 21:23
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

"viszont egyáltalán nem az ő rovására történt"

Hanem?

aug. 6. 21:33
 2/8 anonim ***** válasza:

"valamit azt is leírta hogy csak bosszúvágyból csinálja"

Ha jogilag igaza van, akkor teljesen mindegy, hogy bosszúból vagy nem.

aug. 6. 21:34
 3/8 A kérdező kommentje:

Kedves #2

Jogilag mint kiderült nem tudja visszakérni, a telefont. Viszont ez esetben milyen lépéseket tud tenni a továbbiakban?

aug. 6. 21:37
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha csesztetni akár, akkor bármit.
aug. 7. 01:48
 5/8 anonim ***** válasza:
49%
Felétek hogy nevezik az olyan nőt, aki csak a pénzért van együtt valakivel?
aug. 7. 04:51
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

"Felétek hogy nevezik az olyan nőt, aki csak a pénzért van együtt valakivel?"

És azt a pasit aki anyagi ellenszolgáltatásokért cserébe azt hiszi, hogy onnantól már birtokolhatja a nőt?

aug. 7. 07:49
 7/8 anonim ***** válasza:

Szerintem ha ajándékba adta, nem kérheti vissza.

Kérdés ki mit tud bizonyítani.

Ha azt mondja elloptad tőle és nem tudod bizonyítani hogy ajándék akkor nehezebb úgy.

Komolyan, egy telefonert pereskedni?

Ha annyira oda van, ad vissza aztán kész

aug. 7. 08:05
 8/8 anonim ***** válasza:

A Ptk. 6:237. § értelmében a szokásos mértékű ajándékot nem lehet visszakövetelni. Nagyobb értéket, pl. egy autót viszont lehetne. (IPhone-t esetleg akkor lehetne, ha olyan 4-500 E-t érne még most is az adott telefon.)

Ha a barátod életviteléhez mérten a telefon nem egy kiugró érték, akkor semmi joga nincs semmihez.

aug. 9. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!