Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Meddig visszanézhető egy bolt...

Kétségbeesve82 kérdése:

Meddig visszanézhető egy bolt kamerája? Pár nap? Akár hónapok?

Figyelt kérdés

nem vagyok rá büszke de loptam! ezen már nincs mit szépíteni!

Megtörtént a kihallgatás , a kamera felvételek elemzése ami továbbítva lett az ügyésznek.

Egy hónapja semmi infóm róla, borzasztóan érzem magam ( tudom màr késő, és borzasztóan felelőtlen voltam ) .

Félek nehogy valamit még rám verjenek, vagy azt eddig is megtették volna?

Kérlek szídalmazó kommenteket ne irjatok , îgy is borzasztóan érzem magam.( amit tudom megérdemlek)

okt. 25. 11:27
 1/6 anonim ***** válasza:

A kérdés szempontjából ez nem releváns. Amikor loptál és felvették, azt a felvételt már elkülönítették a többitől, és sosem fog törlődni.

Ha az a kérdésed, hogy többször is loptál és esetleg visszanézik visszamenőleg is, akkor nincs rá szabály hogy hány napi felvételt kell minimum vagy maximum megőrizni. Az adott hely technikai feltételei és a terület jellege indokolja (ahol pl. sok lopás történik, nyilván több időt hagynak). 30-60-90 napok is lehetnek akár.

Ha beismered és megtéríted az okozott kárt, az enyhíti a büntetést.

okt. 25. 11:54
 2/6 A kérdező kommentje:

Igen a kérdésem erre irányult , hogy hány napi kamera felvételt tekintenek esetleg ilyenkor meg ? Előfordult sajnos korábban is hogy egy két termeket nem húztam le, ez mind élelmiszer volt.

Szörnyen érzem magam emiatt.

Ha már ügyésznél van a dolog még akkor is rendelhetnek hozzá valamit? Vagy miért tart ennyi ideig ?

Köszönöm az eddigi segítő választ

okt. 25. 11:58
 3/6 anonim ***** válasza:

"Megtörtént a kihallgatás , a kamera felvételek elemzése ami továbbítva lett az ügyésznek."

Az már bizonyíték. Nem fogják törölni.

A többi felvételt régen max 72 óráig lehetett tárolni. Ma már nincs ilyen konkrét határidő, de sokkal tovább nem lehet csak akkor ha nyomós indok, jogos érdeke áll fen a megfigyelőnek.

okt. 25. 12:31
 4/6 anonim ***** válasza:

Akkor lehet rá mondani, hogy megélhetési bűnözés, azért meg nagy valamit nem kapsz ha úgy van.

Amúgy akár 1-2 hónapot is vehetett. Bár a "nem húztam le" az önkiszolgálóra utal. Az nagyobb bolt lesz, nem hiszem, hogy 1 hónapnál régebbi felvételek is lennének, valamint a régire veszi rá az újat.

Lehet nem lesz ebből az ügyből se sok minden. Felénk már pl ki van adva, hogy a fa lopás is megélhetési bűnözés és nem foglalkozhatnak vele. Az élelmiszer lopás is ez a kategória és mivel nem fenyegettél meg senkit, nem volt nálad fegyver csak simán loptál lehet kapsz majd egy ejnye bejnyét. Nem hiszem, hogy lecsuknának. Ha mégis az szerintem szomorú lenne, hiszen vannak nagyobb gazemberek is az országba és ők írják a törvényeket.

Ne egy olyanon verjék már le, aki egy nagy multitól elkeseredésében lopott 1 szalámit, meg 2 zsömlét.

okt. 25. 13:00
 5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat!
okt. 25. 13:47
 6/6 anonim ***** válasza:
Attól függ. Nekem négy full HD kamerás rendszerem van, 1TB-os HDD-vel, így kb. 30 napnyi fél rá. Ha lejjebb veszem a kamerák felbontását vagy az FPS-t, akkor 60-70 nap is rafér. Ha veszek egy 2TB-os HDD-t, arra akár 130-140 napi felvétel is felmegy.
okt. 25. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!