Közös tulajdonú ingatlan, át tudnak vágni valahogy?
Van egy 1/2-1/2 részű közös ingatlan a családban, én vagyok az egyik tulajdonos.
A ház lakatlan.
A másik tulajdonos közölte, hogy ő elakarja adni és a ház meg lesz hirdetve, és ne is mondjam, hogy nem írom alá majd a szerződést, mert akkor megoldják máshogy. Nekem még nem telt le a szerzéstől számított 5 év a saját tulajdonrészem tekintetében, emiatt nem akartam annyira eladni. Neki meg sürgősen pénz kell.
Csütörtökön voltak a háznál, a szomszédnak újságolták is, hogy megvan már a vevő, el lett adva. Akivel én jóban vagyok, ő kérdezte tőlem, hogy akkor végül eladtuk? Mondtam, hogy én nem tudok erről még. Pénteken hívtam a másik tulajdonost, hogy történt-e változás a házzal kapcsolatban, van-e érdeklődő? Mondta, hogy van egy, de még nem beszéltek vele, majd vasárnap fognak, de szól, ha lesz bármi változás. Nem szóltak, de a táblát, hogy eladó, levették.
Mivel mikor mondtam, hogy én még 2 évig nem szeretném eladni, akkor az volt a válasz, hogy "megoldják máshogy", ezért félek, hogy valamit terveznek, akár ők, családilag, akár a vevővel, mert nagy a csend.

Azt elfelejtettem írni, hogy aztán már én is mondtam, hogy inkább adjuk el, mert elkezdett az egész átmenni prosztó c_gánykodásba, hogy majd ha meglátják a páromat, össze lesz verve, anyukámnak egyenként tépik ki minden szál haját... (és nem, nem vagyunk a c osztály tagjai, csak nagyon primitívek)
Szóval úgy voltam vele, hogy jobb szabadulni ettől az egésztől.

Ha o el akarja adni es te nem jarulsz hozza, akkor kerheti a kozos tulajdon megszunteteset. Igy lesz a haz eladva es az erte kapott penz felezve.
Ha barmi mas trukkot probal, az viszont lehet okirathamisitas es mint ilyen, buncselekmeny. Erre figyelj oda szerintem!

Ő a saját 1/2 ed részét el tudja adni, és akkor neked más lesz a tulajdonos társad. De fél házat ki venne?
Plusz neked elővásárlási jogod van mint társtulajdonos.
Nem tud az okirat aláírásánál trüközzni, mert egyik ügyvéd sem olyan ostoba hogy ilyet csináljon, az állássával játszana. Amugyis nekik szigorúan ellenőrizni kell a szerződő feleket és okmányaikat.
Szóval esélytelen hogy a társtulajdondos 1/1ben eladja a házat.
Egyrészt csak a fele az övé, és ilyenkor kérnek le tulajdoni lapot amit az ügyvéd átnéz, és a vevőnek is lehetősége van megismerni másrészt a te aláírásod nélkül érvénytelen az 1/1es adásvétel.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!