Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Közös tulajdonú ingatlan, át...

Közös tulajdonú ingatlan, át tudnak vágni valahogy?

Figyelt kérdés

Van egy 1/2-1/2 részű közös ingatlan a családban, én vagyok az egyik tulajdonos.

A ház lakatlan.

A másik tulajdonos közölte, hogy ő elakarja adni és a ház meg lesz hirdetve, és ne is mondjam, hogy nem írom alá majd a szerződést, mert akkor megoldják máshogy. Nekem még nem telt le a szerzéstől számított 5 év a saját tulajdonrészem tekintetében, emiatt nem akartam annyira eladni. Neki meg sürgősen pénz kell.

Csütörtökön voltak a háznál, a szomszédnak újságolták is, hogy megvan már a vevő, el lett adva. Akivel én jóban vagyok, ő kérdezte tőlem, hogy akkor végül eladtuk? Mondtam, hogy én nem tudok erről még. Pénteken hívtam a másik tulajdonost, hogy történt-e változás a házzal kapcsolatban, van-e érdeklődő? Mondta, hogy van egy, de még nem beszéltek vele, majd vasárnap fognak, de szól, ha lesz bármi változás. Nem szóltak, de a táblát, hogy eladó, levették.

Mivel mikor mondtam, hogy én még 2 évig nem szeretném eladni, akkor az volt a válasz, hogy "megoldják máshogy", ezért félek, hogy valamit terveznek, akár ők, családilag, akár a vevővel, mert nagy a csend.

márc. 24. 18:18
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
93%
Legfeljebb az osztatlan közös tulajdon megszüntetéséért mehetnek bíróságra. Ha neked nem kell az ingatlan mondd meg neki, hogy fizesse ki az adódat a részéből aztán vihetik. Már persze ha neked is megfelelő árat mondanak.
márc. 24. 18:24
 2/22 A kérdező kommentje:

Azt elfelejtettem írni, hogy aztán már én is mondtam, hogy inkább adjuk el, mert elkezdett az egész átmenni prosztó c_gánykodásba, hogy majd ha meglátják a páromat, össze lesz verve, anyukámnak egyenként tépik ki minden szál haját... (és nem, nem vagyunk a c osztály tagjai, csak nagyon primitívek)

Szóval úgy voltam vele, hogy jobb szabadulni ettől az egésztől.

márc. 24. 18:25
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

Ha o el akarja adni es te nem jarulsz hozza, akkor kerheti a kozos tulajdon megszunteteset. Igy lesz a haz eladva es az erte kapott penz felezve.

Ha barmi mas trukkot probal, az viszont lehet okirathamisitas es mint ilyen, buncselekmeny. Erre figyelj oda szerintem!

márc. 24. 18:25
 4/22 A kérdező kommentje:
Én csak azt nem értem, hogy elméletileg már megvan a vevő, készpénzben fizetne is azonnal, de velem semmi nincs erről közölve, azt is akkor mondták, hogy van érdeklődő, mikor egyenesen rákérdeztem.
márc. 24. 18:27
 5/22 anonim ***** válasza:
94%
4. kerdezo. A te alairasod nelkul NEM tudja eladni!
márc. 24. 18:36
 6/22 A kérdező kommentje:
Persze, ezt tudom. Csak azt nem értettem, már elsőre sem, hogy "akkor majd megoldjuk máshogy". Itt szerintem nem a perre gondolt, mert úgy beszélt, mintha azt sugallná, hogy majd a szerződésre kerül az aláírásom úgy is.
márc. 24. 18:49
 7/22 anonim ***** válasza:
93%
6, kerdezo. Nagy esellyel, igen. Ezt irtam feljebb. A kerdes, hogy ki ir ala? Te, vagy valaki mas?
márc. 24. 18:56
 8/22 anonim ***** válasza:
88%

6.

Ennek utána kellene járnod!

márc. 24. 18:56
 9/22 anonim ***** válasza:
88%

Ő a saját 1/2 ed részét el tudja adni, és akkor neked más lesz a tulajdonos társad. De fél házat ki venne?

Plusz neked elővásárlási jogod van mint társtulajdonos.

Nem tud az okirat aláírásánál trüközzni, mert egyik ügyvéd sem olyan ostoba hogy ilyet csináljon, az állássával játszana. Amugyis nekik szigorúan ellenőrizni kell a szerződő feleket és okmányaikat.

Szóval esélytelen hogy a társtulajdondos 1/1ben eladja a házat.

Egyrészt csak a fele az övé, és ilyenkor kérnek le tulajdoni lapot amit az ügyvéd átnéz, és a vevőnek is lehetősége van megismerni másrészt a te aláírásod nélkül érvénytelen az 1/1es adásvétel.

márc. 24. 18:57
 10/22 anonim ***** válasza:
80%
Csak a szája járt. Nem lehet így trükközgetni. Ő át 1/2 tulajdon részét eladatja nélküled, de nincs az az ügyvéd aki megcsinálná neki úgy a szerződést hogy ő 1/1ben adja el, vagy aláhamisít. Továbbá, a földhivatalban is ellenőrzik hogy valós adatok vannak e a szerződésen, ha nem akkor azt visszadobják.
márc. 24. 19:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!