Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lehet baja a tanárnak, ha az...

Lehet baja a tanárnak, ha az óráján két gyerek összeverekedett, és az egyik gyereket feljelentették bántalmazásért?

Figyelt kérdés
A tanárnak nem fogadtak szót. Rossz, neveletlen gyerek. A tanárt elő lehet venni?
márc. 25. 09:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
89%
Ki nem rúgják ilyenért,de lecseszést kap majd, hogy miért nem csinált semmit.
márc. 25. 09:13
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
márc. 25. 09:17
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Kérdés, hogy a tanár minden tőle elvárhatót megtett-e.

Pl. neki is kezdeményezni kellett volna iskolai fegyelmi eljárást, illetve próbálni megállítani az események eszkalációját, amíg még lehetett.

márc. 25. 09:23
 4/12 A kérdező kommentje:
A tanár mindent megtett, amiket írtatok. Sajnos a vezetőség nagyon passzív.
márc. 25. 09:26
 5/12 anonim ***** válasza:

A szülőtől függ mit tesz.

Mehet és tehet panaszt, feljelentheti a iskolát, a tanárt, joga van hozzá.

Aztán majd kivizsgálják az ügyet, elbeszélgetnek mindenkivel és tisztázzák mi történt pontosan.

A tanárnak természetesen nem jó ez az egész eljárás akkor sem ha a végén kihozzák, hogy nem volt hibás a dologban. Egy kolléganőmmel megcsinálták pár éve, hogy a szülő feljelentette mert szerinte a gyerekét nem megfelelő büntetésben részesítette amikor másik osztálytársát bántalmazta. Volt vizsgálat, tankerület stb. stb. A vége az lett, hogy semmiben nem találták kivetni valónak amit csinált kolléganőm, ellenben a feljelentő szülők közben olyan minősíthetetlenül rágalmazták, mocskolták és meghurcolták az osztálya többi szülője előtt, hogy a következő évben inkább kilépett és egy ideig nem is tanított utána. Pedig egy nagyon kedves, tapasztalt és nyugodt pedagógus, még kiabálni sem szokott a diákjaival, ellenben versenyeken jól szerepeltek mindig a tanulói.

Sok esetben nehéz kívülről megítélni mi is történt az adott helyzetben, ahogy egy szülő természetes, hogy a gyerekét szeretné védeni és neki hisz inkább. Abból amit leírtál nem lehet sokat megtudni, de alapból ahogy előttem leírták itt nem a tanár követett el hibát, két diák verekedett össze tőle teljesen függetlenül.

Viszont nagyon nem mindegy hogy két 7 éves vagy két 17 éves volt aki összeverekedett, történt-e sérülés közben, mi volt a verekedés előzménye és mit tett közben a tanár stb. Ilyen esetben a vizsgálatok ezekre keresnek választ és a vezetőség nem feltétlen passzív, lehet, hogy csak már sok hasonló esetet láttak már és nem izgulják túl a dolgot, egyszerűen ez 1 eset a sok hasonlóból és nem foglalkoznak vele többet, mint amennyit szerintük az ügy érdemel.

márc. 25. 09:37
 6/12 árokpart ***** válasza:
0%
Nem akarok furcsa szót írni, de borzasztóan "töketlenek" voltak a tanárok. A két gyereket szét kellett volna erővel választani és leteremteni őket, hogy sürgősen leülnek arra a bizonyosra és vegyék elő a könyvet ha jót akarnak maguknak. Hihetetlen, hogy milyen határozatlan tanárokat nevel ki a felsőoktatás manapság.
márc. 25. 14:05
 7/12 árokpart ***** válasza:
52%
Hogyne lehetne elővenni elő is kell. Nem értem hol élnek azok akik azt írják, hogy nem.
márc. 25. 14:06
 8/12 árokpart ***** válasza:
5-ös A kedves szülő egóját is helyre lehet ám tenni.
márc. 25. 14:07
 9/12 árokpart ***** válasza:
Mikor régebben kb. 15 éve autóbuszon utaztam ott is két hasonló kis szemtelen suttyó röhögött egyfolytába rajtam meg szórakozott, beszólogatott úgy leteremtettem őket, hogy még az autóbuszvezető is meglepődött. Utána szépen elültek a valagukon és behúzták fülüket-farkukat.
márc. 25. 14:18
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Megdicsérni nem fogják a tanárt, amiért nem tud fegyelmet tartani, de nem is tudom mit tehetett volna. Erővel nem választhatja szét, mert akkor az erőszak, vagy ki tudja mi még manapság, szép szóra meg nem hallgattak.

A rossz, neveletlen gyereket megfelelő (kisegítő, vagy ilyesmi) iskolába kell küldeni, nem a normálisak közé, hogy zavarja a tanítást.

márc. 25. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!