Ha közvetlen azután fogadják el a névváltoztatási kérelmem, hogy útlevelet csináltattam, de már nincs időm új útlevelet igényelni, repülhetek a régi útlevéllel? Az útlevelet később ingyenes újra kérni a névváltozás miatt?
Csak egy második keresztnevet vennék fel, nem az egészet változtatnám meg.
Most mennék kérvényezni, akkor kb májusban már elfogadnák, csak júniusban elutazom.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Amit fixen nem utasítanak el? A keresztnevemet változtatnám meg, és szerdán megyek az anyakönyvvezetőhöz! (27N)
Addig oké hogy haza megyek vissza veszem a régi nevem, megcsinálok mindent ami kell ( személyi, útlevél stb) de mikor vissza jövök Angliába aztán hogyan tovább, fogalmam sincs. Igazából a jelenlegi nevemmel mondhatni jobban tudok itt “érvényesülni” Mindenki kitudja...
Külföldön élek,nem tudok csak úgy hazarohanni,elintézni.Februárban indult az eljárás,tegnap kaptam a levelet a változásról.Legközelebb augusztusban megyünk haza,de május 5én elutaznánk Spanyolországba.El tudok utazni a régi útlevelemmel és nevemmel?Haza tudok majd menni?Köszönöm.
Jelenleg csak egy keresztnevem van, de mindig is szerettem volna kettőt. Tudom, hogy a jelenlegi nevemet nem anyukám szerette volna, csak a Rebeka, amit nekem adni akart senkinek sem tetszett. Mivel ezt én már régóta tudom és ha bármikor szükség van arra, hogy találjak...
Ha, szeretnék egy második keresztnevet felvenni, az hogyan történik pontosan? El kell menni a polgármesteri hivatalba, ha jól tudom, 10 ezer forint illetéket fizetni, de mi a pontos menete? A nyomtatványon van egy olyan rész, hogy a kérelem indoklása. Oda mit kéne...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!