Bejelentkezhetek e egy álltalam 1/8 rész tulajdonú ingatlanba a többi tulajdonos beleegyezése nélkül?

Igen. Mint tulajdonos ehhez jogod van - a többieknek is. Használni is jogod van az ingatlant, osztatlan közös tulajdonként ráadásul amíg nem születik egy megállapodás a tulajdonosok között arról, hogy ki melyik részét használhatja.
Az persze más kérdés hogy miképpen tudod ezt a jogodat érvényesíteni, mert ha zár van az ajtón és aki benne lakik az nem enged be akkor nem törheted fel a zárat csak mert 1/8 részben tulajdonos vagy. A 100%-ban tulajdonos se mehet be a saját ingatlanába ha bérlő lakik benne és nem engedi be, csak ha van hozzá bírósági végzése.
A lakcímbejelentés azonban semmire nem jogosít fel téged, csak annyit érsz el vele, hogy a lakcímed szerint jogossá válsz a területen az orvosi ellátásra, ott szavazhatsz ha a szavazói névjegyzékbe is bekerültél. De attól mert oda vagy bejelentve még a postaládát se nyithatod ki ha nincs kulcsod hozzá.

#2 Ezt értem, de semmiképpen nem tudod kikerülni, hogy eladáskor megtudja a címedet, hiszen hogyan fogsz tudomást szerezni az eladásról ha nem tudják? Minden nap mész és megkérdezed tőlük, hogy nem kellene-e aláírnod valamit?
Ha ott lesz a lakcímed akkor az arra a címre küldött leveleidet se fogod megkapni.
Egyszerűbb ha bérelsz egy postafiókot erre az időre. Van a Magyar Postának is meg sok kisebb cégnek is hasonló szolgáltatása, bár a Posta postafiókja havonta többe kerül (5900Ft volt a link szerint), de az talán biztonságosabb és könnyebben elérhető mert mindenhol vannak posták az országban.

Furcsa...
én sosem tartottam senkitől ennyire.
Egyébként pedig nem nehéz megtudni valakinek a valódi címét..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!