Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha megörököljük akkor rajta...

Ha megörököljük akkor rajta lesznek az özvegyi jogok? Az elbirtoklás csak a tulajdonjogot érinti?Vagy mivel már elbirtokoltam és perelni fogok már nem írható rá?De az örököség terhelten nyílik meg.Hagyatéki per az bíróságon van vagy a hagyatékin?

Figyelt kérdés

Örökség volt a lakóházam.Utóbb kiderült az udvaromban meg hátrébb is vannak olyan hrsz-ek amikről nem tudtam.De elbirtokoltam,letelt a 15 év.

Halott rokonom nevén van.

2025. ápr. 30. 09:15
 1/2 anonim ***** válasza:
Ha elbirtokoltad, arról van bírói végzés és bejegyzik a nevedre
2025. ápr. 30. 17:09
 2/2 A kérdező kommentje:
Telekkönyvön kívül birtokoltam el letelt a 15 év de még nem volt per! Még nincs megörökölve, attól tartok hogy a családban van özvegy és neki valószínűleg ráírják az özvegyi jogot. Akkor meg hogyan indítsak pert? Vagy ha a bíróság megállapítsa a tulajdonjogomat akkor törlődik ez is? Különben nem kell terhelten!
2025. ápr. 30. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Örökség kapcsán: Van egy lakóházam de utóbb kiderült hogy az előkert/utcafront 37nm.külön hrsz-on van egy halott rokonom nevén,amiből én 12.5%-ot...

Vagy ne menjek el ne tudják meg előre hogy elbirtoklási pert akarok. Mi van ha kiszimatolják és hamar átiratják? Tudom akkor nincs elbirtoklás, nem fog fennállni a 15 év mert megszakad. A kérdésem az hogy ugye idő míg beadja az ügyvéd meg az is amíg elbírálják hogy...

Elbirtokolhatom- e az ingatlant? Mi szükséges annak bizonyításához?

Hosszú évek óta tulajdonosként használom a házam melletti ingatlant, melyben az értékesítés elött résztulajdonos voltam. Az ingatlant eladása után a tulajdonos nem kívánta birtokba venni, azt továbbra is én gondoztam. Pár éve a tulajdonos elhunyt, elötte sem és azóta...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!