Láttam egy érdekes hirdetést;ez ilyen formában legális?
Idézem a szövegét:
"Miért fizetnél többet,ha nem érzed a különbséget?
Parfum Eshop
Világhírű illat 50 ml 26500 Ft.Azonos Sapphire illat 200 ml 6630 Ft"
Ha jól értem ez a bolt nyíltan hamisítványokat árul.Ez legális?

1
Hát lényegében azt írja,hogy a világhírű illatokat utánozzák a termékeik..Nem láttam még ilyent.De gondolom az is feltüntetésre kerül az üvegcsén,hogy pontosan melyik márkát másolja az adott termék.Különben honnét tudná a vásárló,hogy minek az utánzatát veszi meg?

Egyébként ez ugyanaz mit Miu Miu esete. Előállítják ugyanazt a táskát, csak nincs rajta Miu Miu logo és nem felmillióért adják, hanem nyolcezerért.
Hahaha

"Különben honnét tudná a vásárló,hogy minek az utánzatát veszi meg?"
Tényleg, hiszen a vásárlóknak nincs is szaglásuk.

"Hát lényegében azt írja,hogy a világhírű illatokat utánozzák a termékeik"
Rendben, és tiltja valami hogy világhírű illatokat utánozzon bárki? Mert ha erre tudod a választ, a teljes kérdésed megválaszoltad.

Tehát,akkor bármilyen ismert márkát le lehet másolni és az utánzat nyugodt szívvel árusíthat más néven?Lehet mondjuk egy sört így reklámozni;
-A termékünk pontosan olyan ízű mint a Heineken csak sokkal olcsóbb.Minek fizetnél többet ha nem érzed a különbséget?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!