1 éve elhunyt betegsége miatt gyámság alatt lévő ember.Örököse nemvolt.Volt 1 ingatlan 1/2 tulajdonrésze ami levolt terhelve 3 M forintal.A gyámja lemondott a tulajdonjogról hisz több volt a tartozás mint az érték.?

válasza:Jó sokáig el tudnak húzódni a hagyatéki ügyek, nem elképzelhetetlen, hogy még nem zárult le.
A hagyatéki eljárást az utolsó lakhely szerinti jegyző indítja el alapból. Ott érdeklődj, hogy lezárult-e már az ügy. Hogy válaszoljanak, indokolni kell, hogy mi közöd a dologhoz, de a vásárlás szerintem elegendő indok.
Ha mindenki lemond az ingatlanról, beleértve az önkormányzatot is, akkor végső soron az államé lesz. De ebben az esetben is látnod kell a Földhivatalnál a nyilvántartásban.
Ha netán véletlenül, valami oknál fogva a hagyatéki eljárásba nem került bele a fél ház, akkor előbb póthagyatékit kell indítani, és utána az államtól megvenni. De legelőször is, a jegyzőt kell keresni, hogy hol áll az ügy. Ehhez tudnod kell az elhunyt adatait, ami alapján utána tudnak nézni. Valószínűleg név és utolsó lakcím is elég. (Nekem elég volt abban a 2 esetben, amikor utánanéztem hagyatéki eljárásoknak, de az távoli rokonok ügye volt, nem idegené.)
További kérdések:
Igaz, hogy túlságosan nagy matematikai előnyt nem jelent egy szavazat senkinek az esetek többségében, de egy család már simán jelenthet. Ezen a választáson is volt olyan, hogy egy kerületben 100 alatti volt a különbség. Vannak területek, melyek rendszeresen billegő...
Te ismersz ilyet ? Benapozás elvesztése miatt szeretnék polgári peres kártérítést indítani.
Végrendeletembe bele akarok írni valakit, de nem akarom hogy tudjon róla. Jóba vagyunk, de a hitelesítéshez szükséges pontos adatait születési dátum, lakcím nem tudom. Ezért arra gondoltam hogy amíg kimegy valahova egy pár percre, belenyúlok a táskájába, lefotózom az...
azonnal fel kell menteni engem a munkavégzés alól hiszen immáron papírom is van róla hogy nem vagyok alkalmas?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!