Lehetséges még vallást/egyházat alapítani, vagy L. Ron Hubbard óta odafigyelnek erre?
Tehát nem az n+1. meglévő keresztény, babtista, mozambikus vagy akármilyen felekezet tiszaburai ágára gondolok, amit bármilyen random Kalányos Rómeó megalapít, ahogy a Rostás Gizike 2025 kft-t is.
Illetve mik lennének ennek a módjai?
Mert Hollandiában volt olyan, hogy valaki anno még pár éve megalapította a kopista vallást, akik az információ szabad áramlásában hisznek és aki annak vallotta magát azt nem büntették warezolásért (mert amúgy ott keményebben büntetnek érte), aztán nem tudom azóta mi lett velük.

Értem mire gondolsz.
Elmondom a személyes elemet. Régebben rendszeresen jászottam a go nevű táblajátékot. Jártam klubokba is gózni. Ott az egyik idősebb (már 1 dan feletti szintű) tag mondta, hogy pár évvel korábban volt valaki aki létrehozta a "Magyar Go Egyháza" vallási szervezetet. Az egésznek az volt a lényege, hogyha a klubot mint egyház regisztrálja be akkor nem kell adót fizetni.
És ehhez hasonlóan vagy ezer furcsábbnál furcsább egyház jött létre ami miatt a kormány hozott egy új egyházügyi rendeletet 2012-ben ha jól emlékszem és ott kiválasztottak csak 15-20 vallási szervezetet amik a "történelmi egyház" címszót megkapták és mindenki másnak viszont ugyanúgy normál módon kellett adóznia (sok meg is szűnt). Viszont pl az olyan szekta mely jó mélyen benyal Orbánnak mint a Hit Gyülekezete ugyanúgy megkapta ezt a címszót függetlenül attól, hogy alig pár évtizede alapította egy taxisofőr csaló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!