Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Tévesen töltöttek a pénzt az...

Tévesen töltöttek a pénzt az egyenlegem?

Figyelt kérdés
Úgy egy hete érkezett a telefonomra 5000 Ft. Meglepődtem rajta, de azt hittem a nagybátyám volt aki gyakran tölt rá pénzt, igaz általában 1-2ezer forintot. Aznap este viszont hívott egy flegma férfi, hogy rosszul adta meg a számát és így utalta nekem a pénzt, azonnal töltsem vissza az összeget az ő telefonjára. Én megmondtam neki őszintén, hogy 23 án jön a fizetés, addig nem tudok segíteni, mert egyedül nevelek egy gyereket, és miután kifizetem mindent,bevásároltam egy héttel fizetés előtt már nem nagyon van pénzem. Erre kiabált velem, hogy ilyen nincs, hogy valakinek 5 ezer forintja sincs, mindenki hibázhat, legyek már emberséges és utaljak az egyenleg érek. Mondtam, hogy ha megkapom a fizetést akkor töltök neki, mert nem akarom ezzel kellemetlen helyzetbe hozni. Viszont másnap is hívott, azután is. Letiltottam, de ma egy másik számról hív és perrel fenyeget. A szolgáltató hívtam, nem e írnák jóvá az összeget a telefonján, az enyémről meg levonnák de azt mondták, nem lehet. Mit tegyek?
máj. 19. 19:24
 1/3 anonim ***** válasza:
Intézze el a szolgáltatóval. Én nem csinálnék semmit, pláne ilyen bunkó viselkedés után. Nem kell vele beszélni, ha meghallod a hangját nyomd ki a telefont. Majd megunja.
máj. 19. 22:08
 2/3 krwkco ***** válasza:

"Úgy egy hete érkezett a telefonomra 5000 Ft."

Mi a jogi helyzet:

Valaki vásárolt neked valamit, amit nem kértél. Ez a dolog a személyedhez (telefonszerződés) kötődik, ezért nem tudod egyszerűen visszaadni. És nem tudod pénzre átváltani sem.

Ha megtartod és nem fizetsz érte semmit, az jogtalan gazdagodás. De ha csak olyan ütemben fizeted vissza, ahogy magadnak vásároltál volna ilyen dolgot (telefonegyenleg), akkor az nem jogtalan gazdagodás.

Ez a megoldás. A zaklatódnak ennél jobb ajánlatot tettél, a fizetéskori visszafizetéssel. Nem kell aggódnod, ha perrel fenyeget.

máj. 20. 07:13
 3/3 krwkco ***** válasza:
És egyébként is... Ha szerinte mindenkinek kell, hogy legyen 5 ezer forintja, akkor legyen neki is. Töltse fel a saját egyenlegét és várja meg, amíg fizetni tudsz. :-)
máj. 20. 10:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!