Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Van ennek valami jogi jelentős...

Van ennek valami jogi jelentősége?

Figyelt kérdés

33 éves vagyok, vannak pszichiátriai diagnózisaim, de egyébként teljesen el tudom látni magam és nincs gondnokom, mindig is tudtam ügyeket intézni és minden helyzetben feltalálom magam

Beköltöztem tavaly egy pszichiátriai betegekkel foglalkozó alapítványi házba, mert úgy éreztem milyen nagy előrelépés lesz. Tévedtem.

Mindig azzal fenyegetnek hogy ha nem csinálom ezt meg ezt a munkát, akkor nincs helyem ott, és átraknak egy olyan házba ami 24 órás felügyelet van, és nem lehet csak úgy ki be mászkálni. Én úgy tudom hogy kórházba is csak akkor visznek valakit akarata ellenére, ha veszélyeztető magatartást tanúsit. Itt abszolút erről szó nincs. Csak borzalmas hogy mindig ezt kapom meg fenyegetésnek. Jogilag meg lehet ezt tenni?

máj. 20. 18:43
 1/6 anonim ***** válasza:
Első körben én a helyileg illetékes betegjogi képviselőt keresném meg, illetve milyen felügyeleti szervei vannak az intézménynek?
máj. 20. 18:45
 2/6 A kérdező kommentje:
Valóban van egy ellátottjogi képviselő
máj. 20. 18:53
 3/6 anonim ***** válasza:
Akkor vele beszélnék, vagy inkább emailt írnék neki (mert arra lehet hivatkozni a későbbiekben). Semmiképpen sem olyan hangsúllyal, ami elmarasztalná az intézményt, inkább a jobbító szándék érződjön belőle.
máj. 20. 18:57
 4/6 anonim ***** válasza:

"Beköltöztem tavaly egy pszichiátriai betegekkel foglalkozó alapítványi házba.....Mindig azzal fenyegetnek hogy ha nem csinálom ezt meg ezt a munkát, akkor nincs helyem ott,"

Aha, a mamahotelt megpróbáltad felcserélni egy másik hotelre. Persze fizetni nem szeretnél, pedig valószínű a lakhatásért, ellátásért nem három műszakban kéne tolni a putyilovban, csak elvárják hogy a képességeidnek megfelelően, akár terápiás célzattal is, végezz egy kis munkát a közösségért.

máj. 20. 19:18
 5/6 A kérdező kommentje:
Mi az hogy fizetni nem szeretnék? Fizetek. Van egy szép összegű rokkantsági ellátásom és dolgozom mellette
máj. 20. 20:00
 6/6 A kérdező kommentje:
És milyen három műszakot? 4 órában dolgozom
máj. 20. 20:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!