Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Interneten keresztül hol vagy...

Interneten keresztül hol vagy hogy tudok kapcsolatba lépni olyan Ügyvédekkel, akik a 3%-os lakáshitellel nagyon képben vannak?

Figyelt kérdés
Az érdekelne, hogy írásban van-e lehetőség akár ingyen akár pénzért kapcsolatba lépni olyan Ügyvédekkel, akik nagyon képben vannak az új 3%-os lakáshitellel és egyben ezt a témát érintő kérdésekkel. Ha esetleg igen, akkor hol vagy hogy induljak el?

2025. aug. 6. 23:47
 1/7 anonim ***** válasza:
81%
Még senki sincsen "nagyon képben" a 3%-os hitellel kapcsolatban, hiszen csak most jelentek meg róla a pontosabb előírások és a bankok még most dolgoznak a saját szerződéseiken. Majd ha lesz már a valóságban is ilyen hitel és már vagy több ezret intéztek belőle ügyvédek (ami nem értem miért kellene), akkor majd lesz olyan is aki "nagyon képben van".
2025. aug. 7. 00:29
 2/7 anonim ***** válasza:
0%

"Az érdekelne, hogy írásban van-e lehetőség akár ingyen akár pénzért kapcsolatba lépni"

Szóval úgy akarsz érdemi innformációhoz jutni egy szakemebertől, hogy az neked minél kevesebb erőfeszítésedbe kerüljön..

"írásban" - még elmenni is lusta vagy hozzá?

Egy ügyvédtől illik SZEMÉLYESEN tanácsot kérni.

"akár ingyen" - szóval még fizetni se nagyon akarsz a másik szaktudásáért!

Ne elhúzol te a f.....omba kérdező!

Remélem egy kolléga se áll veled szóba!

(bár sajnos mindig van olyan, akinek annyira kell a pénz, hogy még az ilyet se küldheti el oda, ahova való..)

2025. aug. 8. 07:04
 3/7 krwkco ***** válasza:
68%

"Interneten keresztül hol vagy hogy tudok kapcsolatba lépni olyan Ügyvédekkel, akik a 3%-os lakáshitellel nagyon képben vannak?"

Inkább független hitelügyintézőt kellene keresned. Ez az ő szakterületük. Bár akkor fognak gyakorlati tapasztalatot szerezni a bankoknál, ha már érvénybe lép a lehetőség, de feltehetően már most tanulmányozzák a rendeleteket.

2025. aug. 8. 10:26
 4/7 A kérdező kommentje:

1-esnek: Azért szükséges az ügyvédi segítség a 3%-os hitellel kapcsolatban, mert speciális helyzet van: az ingatlan, ami vásárlásra kerülne, remélhetőleg nagyon nagyon sokára, de öröklés tárgya lenne majd és fontos lenne tudni, hogy biztosítható-e, hogy én örököljem majd 100%-ban az ingatlant

2-esnek: "Szóval úgy akarsz érdemi innformációhoz jutni egy szakemebertől, hogy az neked minél kevesebb erőfeszítésedbe kerüljön.."

--> A kérdésem semmi másról nem szólt, mint hogy elérhető-e jogi tanácsadás írásban. Miért is lenne baj azzal, hogy az ember egyszerűen információt szeretne gyűjteni?

""írásban" - még elmenni is lusta vagy hozzá?"

-->

Ha valaki online kérdez, akkor már lusta? Az, hogy valaki írásban érdeklődik, nem azt jelenti, hogy nem hajlandó személyesen elmenni, hanem egyszerűen azt, hogy előzetesen szeretne tájékozódni.

"Egy ügyvédtől illik SZEMÉLYESEN tanácsot kérni."

-->

Miért is? A 21. században élünk, amiben az online tanácsadás és az írásbeli kérdések teljesen elfogadottak.

""akár ingyen" - szóval még fizetni se nagyon akarsz a másik szaktudásáért!"

-->

Tanulj meg olvasni! A kérdésemben egyértelműen szerepel, hogy akár ingyen, akár pénzért érdeklődöm. Nem azt írtam, hogy ingyen szeretném, hanem hogy nyitott vagyok bármilyen formára.

"Ne elhúzol te a f.....omba kérdező!"

-->

Látom eljutottunk az igazi szintedre..:D

"Remélem egy kolléga se áll veled szóba!

(bár sajnos mindig van olyan, akinek annyira kell a pénz, hogy még az ilyet se küldheti el oda, ahova való..)"

-->

Szánalmas próbálkozás volt ez a mondatod is, pont úgy, ahogy a többi.

3-asnak: köszönöm, de ugyanazt tudom írni, mint az 1-esnek, hogy azért szükséges az ügyvédi segítség a 3%-os hitellel kapcsolatban, mert speciális helyzet van: az ingatlan, ami vásárlásra kerülne, remélhetőleg nagyon nagyon sokára, de öröklés tárgya lenne majd és fontos lenne tudni, hogy biztosítható-e, hogy én örököljem majd 100%-ban az ingatlant, és, ha jól sejtem, akkor ide nem elég a független hitelügyintéző

2025. aug. 21. 23:22
 5/7 anonim ***** válasza:
57%

#4 "és fontos lenne tudni, hogy biztosítható-e, hogy én örököljem majd 100%-ban az ingatlant"

Ilyesmit soha nem lehet biztosra venni. Amíg a tulajdonosa él azt csinál vele amit akar, el is adhatja, leéghet, elviheti egy árvíz, beadhatja önrészként egy idősek otthonába. Ráadásul ha van más örökös is akkor ki se lehet zárni az öröklésből.

2025. aug. 21. 23:49
 6/7 A kérdező kommentje:
5-ösnek: ha végrendeletet irat valaki, amibe beleírja, hogy ki örökölje 100%-ban az ingatlant, akkor azt sem lehet biztosra venni?
2025. aug. 22. 19:42
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem. Pl. Formai hibás, megtámadja valamilyen közvetlen leszármazott és igény tart a köteles részre, etc.
2025. aug. 23. 08:52

Kapcsolódó kérdések:

Ki örökli a házat és a tartozást?

Ha a feleség meghal, 1/1 a nevén volt az ingatlan, amin hitel van, neki volt törlesztési biztosítása. A férj is adós ugyanúgy, neki nincs törlesztési biztosítása, együtt éltek. Gyerekek nincsenek, szülők még élnek.

Ki örökli a házat, és ki milyen mértékben felelős a lakáshitelért?

Férj és feleség mindketten adósok egy háznál, férj meghal, és még nem éltek abban a házban. Gyermekük nincs.

Lakáshitel, szülők meghalnak, kiskorú az örökös - ilyenkor mi történik?

Szerencsére a kérdés teljesen elméleti, nem vagyok érintett, csak ma délelőtt beszélgettünk róla, és senki nem tudta a választ. Tegyük fel, hogy egy házaspár hitelre vesz lakást, majd autóbalesetben meghalnak. Az örökösök a gyerekeik, akik még kiskorúak. Mi lesz akkor...

Piaci kamatozású lakáshitelt lehet felvenni már meglévő ingatlan értékére (mint saját tőke)?

sziasztok! Sajnos a 20%-ot készpénzben sehogy sem tudom összehozni, lehetséges esetleg a piaci kamatozású hitelt felvenni már meglévő ingatlan értékére? Ha pl 10 milliót ér az ingatlan, akkor azt elfogadják, mint saját tőke? köszi előre is

Lakáshitel felvételénél gondot jelent, ha a kiszemelt házon van végrehajtási jog bejegyezve, illetve ki lett kötve az áram?

Kb. 1 millió forint tartozás van rá bejegyezve és az áramot tisztázatlan okok miatt az előző tulajdonos elmondása szerint félreértésből kikötötte a szolgáltató.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!