Megbíztam egy ügyvédet (orvosi műhiba) az ügyemmel egyszer már kellett neki fizetnem előre még nem történt tárgyalás megint kéri hogy előre fizessek! Megteheti ezt?
Nem merek neki fizetni hiszen akkor az ő díja már megvan honnan tudnám, hogy valóban megtesz mindent ha már érdeke nem fűződik hozzá?
A megbízási szerződésben nincs az hogy mikor kell fizetnem!

válasza:Fordítsd meg a kérdést: dolgozik egy ügyön, majd a felénél meggondolja magát az ügyfél és lelép fizetés nélkül, hiszen még nem lett lezárva a dolog. Nyilván az sem normális, hogy valaki dolgozik és a végén nem fizetik ki (bár az ilyet a szerződés jó esetben kellően megvédi). Ügyvédnél eleve nincs sikerdíj, az ő munkáját akkor is ki kell fizetned, ha a számodra kedvezőtlenül zárul az egész.
A bizalmatlanságod azért alaptalan, mert ott van a megbízási szerződésben, hogy mit vállalt el. Kártérítési ügyben sokszor részesedést is kapnak a sérelemdíjból vagy biztosítási összegből, úgyhogy igencsak az érdekében áll téged jól képviselni és minél több pénzt kialkudni.
Honnan tudod hogy alaptalan a bizalmatlanságom.
400 ezer ft-ot elrakott utánna egy évig semmi nem történt!

válasza:Es te egy teljes evig hagytad hogy ne tortenjen semmi?
A sztorinak nem a fele, de kb. a 80%-a hianyzik, nehez igy segiteni vagy tanacsot adni.
3 éve kerestem meg először...... ezért gondolom, hogy van okom nem bízni benne én folyamatosan érdeklődtem azt mondta hogy pár hónapig eltart amíg választ kapunk a kórháztól.
Márciustól már sűrűbben irogattam és még mindig elhúzta a keresetlevél beadását szeptemberig amit júliusban kértem meg....... szóval nagyon gyanús
és fura ez a hozzáállás

válasza:

válasza:Ezek olyan kényes dolgok, hogy a kórház minél inkább csökkenteni próbálja a felelősséget és enyhíteni a károkat. Mivel nem hatóság, gondolom ügyintézési határideje sincs, hogy mikor válaszolhat legkésőbb. Ha minden levélváltáson ülnek legalább egy hónapot, míg a jogászok kiokoskodják mi a helyzet, akkor tolódik minden. És persze nem vagy egyedül, közben ki tudja hány másik ügy fut párhuzamosan a tiéddel, így még azzal is váratnak hogy sorra kerülj.
Mivel az ügyvéd a megbízottad, neked jogod van megkérdezni, számon kérni hogy hol/hogy áll a dolog. Ha felmerülne mulasztás a részéről (pl. határidőben nem csinál meg valamit), akkor az ügyvédi kamaránál lehet panaszt tenni. De ez inkább csak a végső eszköz legyen, amikor egyértelműen bizonyítható a hibázás, vagy a teljes elzárkózás bármilyen megkereséskor. De önmagában az elhúzódó ügyben amikor őt is váratja valaki, arról nem tehet.
Kedves 7/7-es válaszoló Köszönöm szépen sokat segítettél.
Én úgy gondoltam nagyon sok idő eltelt de úgy néz ki annyira mégsem? :(
Igen ezt is gondoltam, hogy nem az ügyvéd tehet róla ha nem válaszolnak.
Illetve húzzák az időt biztosító kórház. Csak az a bosszantó nem csak magamról beszélek hogy emberek a kórház tévedés miatt maradandó egészségkárosodással "élnek" léteznek és ők megpróbálnak minél kevesebbet felmutatni.Szomorú hogy ez megy az országban és igen nem csak magamra gondolok. Sok beteg ember megjárja.... megjárta.

válasza:Egy HASONLÓ ügyben voltunk, ott egy baleset áldozata, a kórház és a biztosító ping-pongoztak. Ott is arra ment ki a játék, hogy ne kelljen fizetni, húzzák az időt ahogy csak lehet.
Többször próbáltak alkut kötni, a másik fél sosem fogadta el, kezdődött elölről az egész.
6 éve volt a baleset, tudtommal még mindig nem egyeztek meg.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!