Követelheti a részét a testvérem?
Az a helyzet: anya és én vettünk fel hitelt a testvéremnek, hogy tudjon házat venni magának mert hitelképtelen volt. Az összeg 4 millió Ft volt
Úgy szólt a testvéremmel a megállapodás, hogy nem fog kapni így semmit az örökségből. Most a helyzet a következő: Az én nevemen van 1/1 arányban a ház tulajdonjoga. Anyukám nevén van a haszonélvezeti jog. Ha anyukám meghal akkor... (kérdés)

válasza:

válasza:Anyukádnak haszonélvezeti joga van, semmi más. Igaz?
Ha így van, akkor halála esetén a haszonélvezeti jogot töröltetni kell a Földhivatalban úgy, hogy be kell mutatni személyesen a halotti anyakönyvi kivonatát, mert az nem öröklődik.
A tulajdonjog egyszerűen marad 1/1 tulajdoni arányban a tiéd egyedül.
Ha te meghalsz, majd a gyerekeid és házastársad örökölnek, ha nincsenek, és már a szüleid sem élnek, akkor örökli meg utánad a tesód. Más esetben nem.
Hagyatéki ügyekkel foglalkozom.

válasza:Nincs mit követeljen, a 3-as hozzászóló leírta jól és pontosan a helyzetet.
Ha van másvalami anyukád nevén, abból ketten örököltök a tesóddal (vagy ha többen vagytok, a többi testvérrel együtt), de a ház tulajdonjoga nem az anyukádé, tehát ebben a témában, hogy ház, nem lesz örökség. A haszonélvezeti jog nem öröklődik, nyugodt lehetsz, nincs mit perelnie.

válasza:"Az én nevemen van 1/1 arányban a ház tulajdonjoga"
Tehát nincs mit örököljön.

válasza:

válasza:

válasza:Ha nem hagysz végrendeletet akkor a törvényes öröklés rendje szerint történik az öröklés.
Itt van összefoglalva:

válasza:További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!