Van itt köztetek olyan, aki nem szándékosan nem vett át egy idézést?
Hallottam egy sztorit, ami a következő:
Székesfehérváron az egyik lakótelepen átszámozták a tömböket, mert volt egy kisebb anomália, azóta kaotikus a postai kézbesítés azon a részen. Az emberünket beidézte a rendőrség tanúnak, de az idézés nem jutott el hozzá, valaki más vette át aki ....szott szólni. Az illetőt elővezette a rendőrség a munkahelyéről, és kiróttak rá 30 ezer forint közigazgatási bírságot+az elővezetés kb 20 ezres díját. Magyarázkodhatott is a munkahelyén, de többet nem tudok az ügyről. Van olyan köztetek, aki hasonló helyzetben volt már? Ha igen mi történt? Mit lehet ilyenkor tenni, hogyan bizonyítom, hogy én tényleg nem vettem át az idézést ÉS nem is tudtam róla?

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Akkor ő még olcsón megúszta. Kb 10 éve egyik kolléga nem jött be dolgozni, mert hajnali 4-kor a nav befeszítette a lakása ajtaját és bement a 30 m2 szoba konyhás lakásba 15 ember. 2 óra pizsamában ácsorgás után mondták, hogy sorry, rossz a cím, másik lépcsőház. Biztos, ami biztos az összes cuccát szétborogatták amíg ott voltak.
Kapott fél év múlva 50.000 Ft kártérítést a magyar államtól. Vicc.

válasza:"Kézbesítési fikció van, senkit nem érdekel, hogy te átvetted-e vagy sem."
Ezzel csak az a baj, hogy a vélelem csak azokra az esetekre vonatkozik, amikor a JOGOSULT tagadja meg az átvételt, vagy nem keresi .
Random emberekre nem. Azoknak oda se lehet adni a hivatalos levelet.
Itt inkább a postás volt a f@sz.

válasza:Hová lett kézbesítve a levél?
A) nem a levélen lévő címre vagy
B) rosszul címezte a hivatal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!