De az, hogy a rá bízott gyerek egy bűnöző, még nem jogosítja fel őt, hogy ezt tegye. Szigorú büntetést valóban megérdemel a gyerek, sokkal szigorúbbat, mint amit kaptak, de hogy fog beillezskedni a társadalomba, ha bent is állandóan agresszióval szembesül?
jan. 11. 09:54
3/16 anonim válasza:
Ha bűnelkövető, arról az őt elhanyagoló, bántalmazó környezet tehet. Azért agresszív, mert vele agresszívek voltak, azért érzéketlen, mert vele érzéketlenek voltak. Néha azért lop, mert szükségletei hiányoznak. Egy gyerek felelősségvállalásért felelős agyterülete (frontális lebeny) még nincs kifejlődve. Nem véletlenül 14 a büntethetőség határa, és az se börtön, hanem elvileg egy őt gondoskodással, neveléssel, hasznos aktivitással fejlesztő intézmény (csak gyakorlatilag nem az).
jan. 11. 09:55
4/16 anonim válasza:
2-3
Nagyon szépen visszabüfögted a tankönyvet.
A valóság meg az, hogy kb Magyarországon 50% a visszaesés, Svédben 40% a rengeteg pénz ellenére. Ráadásul ott aztán van segély is bőven. Ennyit tudtok.
jan. 11. 10:05
5/16 anonim válasza:
Ha adatot "büfögsz" nekem ide, csak hogy téged idézzelek, hát forrás nélkül az nem adat. Csak büfögés. Amúgy meg ki beszélt pénzről?
jan. 11. 10:14
6/16 anonim válasza:
A 12 évesek többsége "normál" gyerek, de nem lehetetlen, hogy legyen a társadalomban gyerekkorú vagy fiatalkorú bűnöző is.
jan. 11. 11:29
7/16 Demokoal válasza:
Bűnöző.
Nekem, annak idején legalább 5 olyan rendőrségi jegyzőkönyvem volt, ami az alábbi mondattal zárult:
A feljelentés megtételét a rendőrhatóság megtagadja, mert büntethetőséget kizáró ok áll fent. Az elkövető gyermekkorú.
jan. 11. 12:02
8/16 anonim válasza:
"hát forrás nélkül az nem adat"
Nagyon örülök, hogy megint ennyit sikerült magadból felbüfögni. Kb 2 szót kell beütni a keresőbe és ott van.
jan. 11. 12:05
9/16 anonim válasza:
És mit követtél el, és miért?
jan. 11. 12:05
10/16 anonim válasza:
Ezt nem én fogom megtenni, nem én akarom magamat meggyőzni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!