Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen változások várhatóak...

Milyen változások várhatóak az államigazgatásban az új kormány beiktatásával?

Figyelt kérdés

Most nem ilyesmikre gondolok, hogy a politikai kinevezett legfőbb ügyész meg a főispánok repülnek, hanem szervezeti átalakításokra, pl.

- milyen új (fő)osztályok jönnek létre vagy szűnnek meg a kormányhivatalokban;

- egyáltalán maradnak-e az ún. kormányhivatalok vagy visszatérünk a decentralizált közigazgatáshoz;

- a legkisebb bíróságokat, ügyészségeket összevonják-e (ezt már a Fidesz is javasolta);

- mi lesz az egyes külön hatóságok sorsa? Az új AVH nyilván menni fog, de mondjuk Sztfh, Közműhivatal, NMHH átalakul-e?;

- mi lesz a végrehajtási szervezetrendszerrel?;

stb. stb., minden érdekel, amiben változás lehet

ápr. 14. 17:09
 1/6 anonim ***** válasza:
80%
A Legfőbb ügyész csak akkor repül, ha akar. De - szerintem - nem fog akarni.
ápr. 14. 17:20
 2/6 anonim ***** válasza:
44%
A többi kérdésre még senki sem tudja a választ.
ápr. 14. 17:21
 3/6 anonim ***** válasza:
71%
Ami sztem nagyjából borítékolható, az az, hogy lesz végre külön Eü. minisztérium, nem pedig beolvasztva huszadrangú altémaként vmelyik másik minisztériumba.
ápr. 14. 17:30
 4/6 anonim ***** válasza:
67%

Ezt mi most honnan tudjuk, amikor még azok se tudják, akiket érint?

De 2/3-ados felhatalmazással úgy mókol az államszervezetben MP, ahogy akar.

És Nagy Gábor Bálint-ot el tudja intézni, ha akarja, (mint ahogy bármely közjogi tisztséget) mert pl. egy tolvonással az Igazságügy alá rakja az ügyészséget, az Igazságügy miniszter meg kirúgja (felmenti) a legfőbb ügyészt.

Na ilyenkre jó a 2/3 - ad.

A törvény által biztosítot függetlenség csak addig van, amíg nem jön valaki, aki jogosult megváltoztatni a törvényt és elkezd máshogy gondolkodni....

ápr. 14. 18:27
 5/6 anonim ***** válasza:
Jó kérdés. Attól függ mennyire akarnak mélyre menni a fidesz eltakarításában. Szerintem nagyon meg kellene nyírbálni a jelenleg pozícióban lévő vezetőket és ez alól a kormányhivatalok sem lennének kivételek. De ugyanígy kellene egy nagytakarítás a rendvédelmi szerveknél is.
ápr. 19. 21:58
 6/6 anonim ***** válasza:

"De ugyanígy kellene egy nagytakarítás a rendvédelmi szerveknél is."

A belügymiszter távozásával a "kisebbek" is mennek, mert azok bizalmi állásaok voltak.

Ha kaptányok, főkapitányok mennek, akkor ezt követik a főosztályvezetők is.

Az új főosztályvezető meg nem akar együtt dolgozni olyan osztályvezetőkkel és alosztályvezetőkkel, akik az elődje alatt regnáltak.

Ez éppen nem lenne szükségszerű, de a hivatali szokásjog így kívája.

Mndenki hoza a saját slepjét, már ha van neki. Ha nics, akkor újakkal tölti fel, mert ezek is valamilyen szinten bizalmi pozíciók, csak kicsiben.

Aki marad, az az utasítást teljesítő, "végrehajtó" állomány. Őket mindenki, minden rendszerben csak szívatja.

Ők nem tehetnak arról, hogy a gazdáik milyen agyament f@szságait kellett éppen teljesíteni "magasabb" érdekekből.

ápr. 20. 03:10

Kapcsolódó kérdések:

Az új kormány egyik kézzel adni fog, a másikkal meg elvenni?

Gyönyörűen hangzik a Tisza programja és bár elég szkeptikus voltam, de rájuk szavaztam. Szerintetek mennyire valóságos, hogy ezek az ígéretek mind betartásra kerülnek?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!